Çare Defansif Futbol

Ne oynuyoruz peki.

defansif oynayan takimin beki teles olurmu

ortada selcuk falan

ilerde basmamiz cabasi

kanatta forvet oynatmaca

defansif dedigim defans hattinin iyice geride olmasi kontracilara prim vermezsek gol yememiz zor

07 08de ikinci devrede defansi saglam tutarak sampiyon olmustuk takim cok negatifti ama puanlari aliyoduk u know

Bence çare agresif futbol.

evet bencede.doğruya doğru türkiye liginde taktik falan olmuyor.kaos futbolu geçerli paldır küldür saldır taktiği.fatih terim bu taktikle türkiyenin en iyi hocası.fb bu sene taktik futbol mu oynuyor?bence hayır tamamen kaos futbol maçı ilk 20 dksı sürekli pres ve hücum sağdan soldan bol bol orta ve karambol.türk futbolunun şifresi budur hücum+pres.

Mancini'nin oynattığı daha doğrusu oynatamadığı futbolu tartışmaya gerek yok bence hiç. Yok defans ağırlıklı mı, yok hucum ağırlıklı mı diye?

Çünkü her ikisini de oynamıyor, daha doğrusu oynayamıyor bu takım.

İkisini de oynayabilirsin, bir takıma oynata bilirsin ama ortada olmayan şey şahsiyetli futbol ve bu çok büyük bir sorun.

Bunu oynatamayan adamı da orada 1 dakika bile daha fazla tutmak saflıktan öte bir şey adınız artık siz koyun.

Bu takıma şahsiyetini geri kazandıracak, forumda, orada burada bizim gibi ergen zihinlerin küçük beyinlerini yormadan abuk subuk tartışmalara mahal vermeyen bir futbol oynatacak bir teknik direktöre de ihtiyaç gün gibi ortada.

Bu olmayınca tartışılan şeyler hep aynı.

Bir gurup

_ Yerli oyuncular karaktersiz, maç ve hocayı satıyor

_Yerli oyuncular yetersiz, yabancılara ayak uyduramıyor

_Takım yetersiz ve miadını doldurdu, sil baştan şart

Diğer bir gurup

_ Suç sadece bir gurupta değil oynatan ve onu oraya getiren de

_ Başarılı olmuş eski teknik direktörlerden biri şart

_ Yönetim saçmaladı, istifa

SON DÖNEMDE BENİM DE YAPMAK DURUMUNDA KALDIĞIM BU ERGEN SEBEPLERİNİZ VE TARTIŞMALARINIZ YETMEDİYSE BUYRUN BEYLER DEVAM EDİN. BUNDAN SONRA BEN YOKUM NASIL OLSA BU DÖNGÜNÜN İÇİNDE.

Yok eğer adam gibi YAA SEN ŞUCUSUN, KAALE ALINACAK ADAM DEĞİLSİN DEMEDEN GELİYORSANIZ GELİN SABAHA KADAR ÇATIR ÇATIR FİKİRLERİMİZİ ANLATALIM, TARAFTAR GİBİ KONUŞALIM. HEPİMİZ TEKNİK DİREKTÖR, HEPİMİZ BAŞKANIZ DA ASIP KESİYORUZ.

Son kelam;

Hala aynı yerdeyseniz, haydi oradan diyorum artık sadece...

Genelde takimlar bize karsi kapaniyor sonrada kontradan atiyor artik bizde bunu yapmaliyiz

Biz uc puan icin cikiyoruz, rakipler genelde bizden aldiklari bir puani basari olarak goruyor. Biz onlarin ustune gitmeyince onlar yine de kendi yari sahalarinda vakit gecirirler bir puan icin. Bazi deplasman ve sampiyonlar ligi icin mantiki ama defansif futbol.

Bizim kapanan savunmalari acmak icin adam gecip rakip savunmanin dengesini bozacak, kanat oyuncularina ihtiyacimiz var. Defansif futbol icin de maca bir puan icin cikmis rakipler icin de lazim en az bir tane boyle bir kanat oyuncusu.

bu ligde hücum edicen. angut gocaman bunu denedi mors oldu. biz hücumda etmiyoruz.

bu ligde hücum edicen. angut gocaman bunu denedi mors oldu. biz hücumda etmiyoruz.

Şahsiyetsiz futbol var, yaparmış gibi MIŞ gibi ligi değil burası. Bir yolun olacak onun arkasından gideceksin. Maç maç , dakika dakika taktik değiştirir gibi felsefe değiştirirsen varacağın yer burası olur.

Şahsiyetsiz futbol var, yaparmış gibi MIŞ gibi ligi değil burası. Bir yolun olacak onun arkasından gideceksin. Maç maç , dakika dakika taktik değiştirir gibi felsefe değiştirirsen varacağın yer burası olur.

valla bu herifle forvetler agzimiza etti. en büyük suçlu bunlar gözümde. bir herif deplasmanda maç alamazmi ya. hiçnişey degiştirmiyor bu herif. anca defansi degiştiriyor. ulan biz gol atamiyoruz gol.

Defansif ve ofansif ile alakasi yok bu olayin. He bugün e yönelik yorum yapiyorsan haklisin. Bende mac esnasinda sürekli yazdim ve bu sacmaliga anlam veremedim.

Kirmizi karttan sonra oyuncular panik oldu ve oyun disiplininden koptu. Taktik veya dizilis kalmadi. Her iki takimda. Ama büyük takimlar bu durumlarda daha sakin ve organize olmaya calismali. Oyunu sogutarak, topu tutarak ve haddini bilerek ilerlemeli.

Bugün yaptigimiza ben gercekten cok sasirdim. Heralde oyuncular baskidan korktu ve hemen gol atmak derdine düstüler ve Mancini devre arasinda aynisi anlatir diye düsündüm. Ama yine ayni zihniyet ve yine 45. dk icinde 2 gol.

Bunu Fatih Terim zamaninda da yasamistik. Atraktif futbol oynayalim diye cok kontrolsüz ve basikili oynuyorduk. Sonuc, her mac en az 2 gol yemek.

Tabi hoca nin yani sira bunu oyuncularda bilmeli. Bu durumlara hazirlikli olmali. Ama takim oyuncularinin zekasi iyi seviyelerde olmadigi icin bunlari yasiyoruz. Örnegin Sabri, sacma sapan tempo yapiyor olmadik yerde. Yani bunca yil futbol oynuyorsun, hic mi oyun zeka konusunda gelisim yasamazsin.

Düsünün kirmizi kart görüyoruz ve rakip Real Madrid ... Ve ayni zihniyet ve panik. Saka degil, en az 10 olur. En az!

Biz uc puan icin cikiyoruz, rakipler genelde bizden aldiklari bir puani basari olarak goruyor. Biz onlarin ustune gitmeyince onlar yine de kendi yari sahalarinda vakit gecirirler bir puan icin. Bazi deplasman ve sampiyonlar ligi icin mantiki ama defansif futbol.

Bizim kapanan savunmalari acmak icin adam gecip rakip savunmanin dengesini bozacak, kanat oyuncularina ihtiyacimiz var. Defansif futbol icin de maca bir puan icin cikmis rakipler icin de lazim en az bir tane boyle bir kanat oyuncusu.

evet olabilir

ama sneijder 2 kanat (hajro amrabat) vede iyi bir forvet ile is yapmamamiz imkansiz olur (solid bir defans ile)

Kanatları olmayan takımdan bir halt olmaz..

Sabaha kadar baskı kuramazsın bir kere rakibi yelpaze gibi açarsın topu kanatlara açtığın zaman..

Dengesini bozarsın dikkat edin 19luk Bruma'nın varlığı bile bize çok şey kazandırdı onun oynadığı her maç neredeyse maçı domine ettik..

Çağ dışı oynatıyor takımı Mancini..

Kanatları olmayan takımdan bir halt olmaz..

Sabaha kadar baskı kuramazsın bir kere rakibi yelpaze gibi açarsın topu kanatlara açtığın zaman..

Dengesini bozarsın dikkat edin 19luk Bruma'nın varlığı bile bize çok şey kazandırdı onun oynadığı her maç neredeyse maçı domine ettik..

Çağ dışı oynatıyor takımı Mancini..

nordin-amrabat_294061.jpg

Hajrovic bugün Umut'un yerine sağ tarafta oynasaydı çok daha etkili olabilirdik..

Ontivero topçu felan değil daha çok ekmek yemesi lazım Hajro gibi çocuğu yedi..

Takımda ne yaptığını bilen ender adamlardan çocuğu gereksiz strese sokup hep zor maçları çevirmesi için oyuna aldı..

Çok aptalca işler yaptı Mancini çok adeta Fm'de manejer ekleyip takımın anasını belleyen hileciler gibiydi..

Yani hain diyecem az kalacak..

Bir takımı ancak bu kadar kötü idare edebilirsin..

Gerçekten rezalete yakın bir kariyeri var bizimle..

Geri
Üst Alt