Çare Mustafa Denizli

Mancini ancak istifa ederse yolların ayrılacağını düşünüyorum, ki onu da yapabilir.Mancini'nin yerine düşünülen 2 isim kesinlikle Denizli ve Lucescu olmalıdır.

Mancini ancak istifa ederse yolların ayrılacağını düşünüyorum, ki onu da yapabilir.Mancini'nin yerine düşünülen 2 isim kesinlikle Denizli ve Lucescu olmalıdır.

Gelmis 70 yasina neredeyse. Benim görüsüm hep bu oldu: Denizli 1 senelik hocadir.

Cok kötü durumdayken getirirsin, lig devam ederken seni toparlar. Uzun vadede basarili oldugunu hic görmedim.

Sen önce Mancini´yi gönder gönderebiliyorsan da, hoca cok.

Lucescu var, Bielsa var, Hamza Hamzaoglu var, Senol Günes var, hatta Ertugrul Saglam var.

Türk futbolu öyle bir duruma geldi ki, yabanci hocalarin basarili olmasi gercekten mucizelere kalmis.

Basarili olacaksa da, fazla ismi, egosu olmayan, Türkler gibi duygusal ve hirsli hocalar basarili olabilir.

Örnek: O zamanlar Lucescu mesela. Gerets. Ne bileyim, Bilic gibi isimsiz, hirsli, kariyer yapmak isteyen adamlar.

Mancini´ymis, Rijkaard´mis, Hiddink´mis, Del Bosque´ymis, Löw´müs. Bunlar olmuyor iste. Hic olmadi.

+1905

Gelecek hoca, yeni futbolcu isteyecek. Ha ben bile geçsem sizden biri de geçse o da ister. Takımın ortalama kalitesi ortada...

Ama gelecek hoca " Bu malzeme ile ben alışılmış Galatasaray'ı ortaya çıkarırım tekrar. Sadece bir kaç güvenilir takviye yeter" derse ne ala.

Güvenilir takviyeden kastım; Ortalam kalitesinin altına inmeyecek, " Abi bu adamda Türkiye'ye geldi vitesi boşa attı" dedirtmeyecek yabancılar.

Sneijder misali diyebilirim...

Ama kalkıp "Vay ben ta bilmem nerden biliyorum alalım onu " deyip bana babamın gençliğinde top oynayan şimdi emekli olacak kapı arayan yabancıları

isterse o sezonda geçmiş olsun.

İster kabul edin ister etmeyin yeni bir kadro yapılanması lazım. Ha belki top yekün değişmeyecek ama gidecek ve gelecek oyuncular çokta az değil.

Onları bir potada eritip iyi bir sonuç çıkarmakta artık hocanın maharetine kalmış.

Araba kullananlar bilir ; 5.vitesten 1'e düşerseniz tekrar 5.almanız öyle hemen olmaz. Ne yazık ki şu an bırak 1.vitesi boşa attık ve el frenini asıldık.

Kısacası durduk . Hadi durmak üzereyiz en çok.

Yani bize " Dur bakalım bir takımı tanıyalım. ortamı süzelim ve çözelim. " Falan filan derken 1 sezonu da çöpe attıracak hoca lazım değil.

Yine bir benzetme ile sözlerimi bitireyim;

Bize adeta arabayı durdurmadan hareket halindeyken şöför koltuğuna oturup kısa zaman içinde 5. vitese geçirecek bir hoca lazım.

Mustafa Denizli için ise şüphelerim yok değil. Ama son yazdığımı yapacak hocada çok zor. Eğer böyle bir hoca olmazsa Mustafa Denizli iyi tercih olabilir.

Kesinlikle gelmeli, tek çare demiyorum ancak.

Bana göre Bielsa olsa daha iyi olur. Veya o tarz bir hoca.. Şahsi fikrim.. ;)

are_you_shitting_me.jpg

Mustafa Denizli bence baya baya vites küçültmektir. Adamın son dönemde çalıştırdığı ya da boşta olduğu süreleri bir göz önünde bulundurun. Tamam adamın geçmişte başarıları var ama ne yaptınız ya :D

Mustafa Denizli olur aslında bazı kesimler tarafından türk olduğu için küçük görülsede bence dünya çapında bir hocadır bizdede iş yapabileceği kanaatindeyim.

Geri
Üst Alt