CAS Cezaları Onadı!

Necati Şanlı

"Şimdi ne desem ırkçılığa girer"
Tek Yumruk
UEFA'dan sonra CAS'tan da iki kulübümüze kötü haber geldi! UEFA Tahkim Kurulu'nun takımlarımıza verdiği Avrupa'dan 1 yıl men cezasını CAS onadı.

CAS, Sivasspor ve Eskişehirspor'a verilen 1'er yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezasını onadı.

UEFA, Eskişehirspor ve Sivasspor hakkında 2011 yılındaki şike davası kapsamında, 21 Mayıs'ta soruşturma başlatmıştı.

İki kulüp de İsviçre'nin Nyon kentinde sözlü savunmalarını yaparak konuyu CAS'a taşımıştı. CAS, yapılan itirazları değerlendirmesinin ardından iki kulüp hakkındaki kararını verdi ve UEFA'nın verdiği hem Eskişehirspor hem de Sivasspor'u kupalara katılmakdan birer yıl men etme kararını onadı.

Eskişehirspor, Türkiye Kupası ikincisi olarak, Sivasspor da Süper Lig'i 5. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etmişti. İki takım cezalarını 2014-2015 sezonunda çekecek.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Eskişehirspor ve Sivasspor'un Avrupa Ligi'ne katılım hakkını kaybetmesiyle kupalara dahil olma konusunda bulutlar az da olsa dağılmaya başladı.

UEFA'nın TFF'ye Avrupa Ligi için yeni iki takım bildirmesi talebinde bulunması gerekiyor. Bu durumda TFF, lig sıralamasına göre seçimini yapacak. Ancak burada da bir takım devre dışı kalacak. Kasımpaşa, ligi 6. sırada bitirmesine rağmen UEFA kulüp lisansı alamadığı için Avrupa Kupaları'na gidemiyor. Bu da TFF'nin 7. Karabükspor ve 8. Bursaspor'un isimlerini UEFA'ya bildirme ihtimalini gündeme getiriyor.

TFF daha önce Bursaspor ile Kardemir Karabükspor'a, Sivasspor ve Eskişehirspor'un UEFA'dan aldığı men cezalarının CAS tarafından onanması durumunda Avrupa Ligi'ne 3. eleme turundan katılacağına dair bir bildiri göndermişti.

CAS'tan kötü haber! - NTVSpor.net

ins bunlar da casi mahkemeye verir

Ligde takım kalmadı neredyse.. Şunlarla uğraşmam, direk basarım meni..

hangi ligde 8. Avrupa Ligi'ne gidiyor

en iyi lig Spor Toto Süper Lig

Lig 1.'si bile Avrupa'ya gidemezken lig 8.'si Avrupa'ya gidiyor . Fenerlilerin yerine olmak istemezdim :D

Bizde dava acalimmi? Fener Besiktas Eskisehirspor men yedi, yani sikeleri onandi. 2011'de biz UEFA'ya gidebilirdik :D

YD: "7. ve 8. takimimiz avrupa'ya gidiyor. Koskoca Manchester United Premier League'de 7. olmasina ragmen, ve koskoca AC Milan Serie A'da 8. olmasina ragmen bu sene avrupa'da oynamiyor. Bir tesekkür bekliyorum."

Fb belki casa gitmese daha iyiydi kendileri için ama mal taraftarı bunu anlamıyo

Hadi ins siz çatırdatırsınız.

twitterda şike diye arama yaptım fenerbahçe resmi twitter sayfası çıktı [attachment=11588:capture-20140707-143952.png]

Ekli dosyalar

• capture-20140707-143952.webp
    capture-20140707-143952.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 307
Bursa ve Karabuk yerlerine dahil olacakmis, peki bunlara da sorusturma acilabilirmi?

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, yaptığı açıklamada hak etmedikleri bir ceza aldıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Hak etmediğimiz bir ceza aldık. Tüm camia olarak, bugün CAS'tan gelecek sevindirici bir haber bekliyorduk, ama olmadı. Çok üzgünüz. Camiamıza Avrupa kupalarına katılma sevinci yaşatmak için gerekli olan tüm hukuki adımları atmış olmakla birlikte arzuladığımız ve umut ile beklediğimiz sonuca ulaşamadık. Ancak umut ediyorum ki bu olayların sorumluları da cezalarını çekerler. Bundan sonra Türk futbolunun bu tür olaylar ile anılmaması en büyük amacımız olmalıdır."

Ancak umut ediyorum ki bu olayların sorumluları da cezalarını çekerler. derken aziz yıldırımamı laf sokuyor yoksa polis ve savcılaramı :)

Geri
Üst Alt