GSC Haber CBS Sports: “Galatasaray'da bazı oyuncular zor anlarda "Topu buradan vuralım gitsin" anlayışına geçiyor”

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
CBS Sports'ta Galatasaray'ın Sporting mağlubiyeti hem oyun anlayışı hem de Osimhen'in yokluğu üzerinden çok güzel analiz edilmiş.

Mike Grella: Galatasaray, yaş ortalaması yüksek bir takım. Maçın bir noktasına geliyorlar ve duruyorlar. Oynamayı bırakıyorlar. Bunun nedeni zihinsel mi, yorgunluk mu, kadro derinliğinin yetersizliği mi, bilmiyorum. Bugün Osimhen yoktu ama geçen sezon Osimhen oynarken de aynı şey yaşanıyordu. Öne geçtiklerinde ya da maçın belli bir bölümüne geldiklerinde, “Artık skoru koruyalım, maçı idare edelim” deyip oynamayı bırakıyorlar. Uzun vuruyorlar, top tekrar geliyor. Bir daha uzun vuruyorlar… Topu tutamıyorlar, yanlış kararlar veriyorlar ve sonunda rakibin baskısı altında eziliyorlar. Bu özellikle deplasmanlarda yaşanıyor. Bugün de aynısı oldu. İkinci yarıda o kadar kötüydüler ki adeta sahada yoktular. Sporting’in işini kolaylaştırdılar.

Bir sisteminiz, bir oyun anlayışınız vardır. Bunu yeterince iyi uygular, kendi oyun kimliğinizi sahaya yeterince iyi yansıtırsanız sonuçlar da gelir. Bence buna en çok zor anlarda ihtiyaç duyarsınız. Ama Galatasaray, tam da o zor anlarda, “Tamam, yeter ki topu buradan uzaklaştıralım” anlayışına dönüyor gibi görünüyor.

Troy Deeney:

[Osimhen'in yokluğu hakkında] - Dünyanın en iyi santrforlarından birine sahipseniz ona fazlasıyla bağımlı olmanız kaçınılmaz. Bir de işin başka bir boyutu var: Rakipte yarattığı korku. Rakip sürekli, “Bu adam şimdi ne yapacak, yine nereden çıkacak?” diye düşünüyor.

Dolayısıyla onun yokluğu, çoğu takımda olacağı gibi, elbette hissediliyor. Haaland’ı Manchester City’den çıkarsanız farkı görürsünüz. Osimhen de o seviyede bir oyuncu. Ama Galatasaray’ın, onun etrafında da gerekli kaliteye ve oyunculara sahip olduğunu düşünüyorum. Maça çok iyi, çok tempolu başladılar. O an, Şampiyonlar Ligi’nde yapabilecekleri ve yaratabilecekleri sürprizler açısından, sözünü ettiğiniz o “uyuyan dev” potansiyelini görüyorsunuz.

Fakat programın başında değindiğimiz sorunlar çok geçmeden yeniden ortaya çıktı. Yeteneğiniz var, gerekli parçalar elinizde. Bu FIFA ya da benzeri bir futbol oyunu olsa, “Harika, ben bu takımı seçmek istiyorum” dersiniz. Çünkü aradığınız her oyuncu profiline sahipler.

Teknik direktör açısından en zor kısım, bütün o egoları, bütün o yetenekli oyuncuları ortak bir oyun anlayışına inandırmak ve birlikte mücadele etmelerini sağlamak. Galatasaray’ın koptuğu nokta da burasıydı.

Yaklaşık 16. dakika civarında gerideki bazı oyuncular, “Öndeyiz, uzun oynayalım” derken diğerleri, “Hayır, oynayalım; biz futbol oynamak, ne kadar iyi olduğumuzu göstermek istiyoruz” diyordu. Böylece maalesef aynı takımın içinde iki ayrı takım ortaya çıkıyor. Biri savunmak, diğeri hücum etmek istiyor. Hatlar arasındaki mesafeler de giderek açılıyor.

Ama artık oyuncuların karşısında şöyle bir gerçek var: Her teknik direktör PSG’yi, Arsenal’ı, Barcelona’yı ya da Bayern Münih’i örnek gösterip, “İşte takım böyle olur” diyebilir. Eskiden oyuncular, “Ben sadece en iyi oyuncu olduğumu göstermek istiyorum” diyebiliyordu. Artık bir takım oyuncusu olmak zorundasınız. Çünkü ligleri ve turnuvaları kazanan takımların hepsi, takım halinde oynuyor.

Heriflerin analizleri falan komple dogru da isin temelinde bu orta sahayla eli ayagi tutan her takim bizi madara edecek..
Oyun planiyla falan da alakasi yok kac yildir olan hastaligimizi dun yine gorduk Doumbia adli 21 yasindaki herif delik desik etti resmen bizim orta sahayi . Stoper Quaresma 2 kez orta sahaya gitti yuruye yuruye..
Bu orta saha herkese ezilir

Fakat programın başında değindiğimiz sorunlar çok geçmeden yeniden ortaya çıktı. Yeteneğiniz var, gerekli parçalar elinizde. Bu FIFA ya da benzeri bir futbol oyunu olsa, “Harika, ben bu takımı seçmek istiyorum” dersiniz. Çünkü aradığınız her oyuncu profiline sahipler.

Teknik direktör açısından en zor kısım, bütün o egoları, bütün o yetenekli oyuncuları ortak bir oyun anlayışına inandırmak ve birlikte mücadele etmelerini sağlamak. Galatasaray’ın koptuğu nokta da burasıydı.

😩

Attıkları ofsayt verilen gole kadar şutları yoktu ilk gelişleri idi. İkinci gelişleri de gol oldu. Çok kırılganız aslında tempo güzeldi hızlı çevirdik birşeyleri istediğimizde çok doğru yapıyoruz. Yenemediğimize gerçekten üzüldüm çok bedava bir malubiyet oldu dün gece bir de Sane konusu var ben hayatımda bu kadar yeteneğine ve takımına ihanet eden adam görmedim ismi batsın dün geceden sonra görmek istemiyorum ilk 11 de haketmiyor taraftarın sevgisini

Topu vuralım gitsini hocamiz istiyor farkında değiller.

Ya tamam analiz falan kasılır her türlü yoruma da açık ama penaltıya kadar sporting in xg'si 0,09'du ve belki maç boyunca 2. geçiş hücumları falandı. Sonrasında reaksiyon verememe falan da tartışılır orda da frikikten yedik yani reaksiyon için fırsatımız da olmadı bi anda 1-1 den 3-1 oldu skor. Adamlar çat çat oynayıp gelip atmadılar. Burdaki eleştirilecek tek konu bence ilk yarıdan 2-0 yapıp fişi çekememiş olmamız.

Futboluların birbirine ve oyuna inancı yok, bence en büyük problem bu. Osimhen de sahada yoksa gol atacaklarına, maçı çevireceklerine inanmıyor takım.

Heriflerin analizleri falan komple dogru da isin temelinde bu orta sahayla eli ayagi tutan her takim bizi madara edecek..
Oyun planiyla falan da alakasi yok kac yildir olan hastaligimizi dun yine gorduk Doumbia adli 21 yasindaki herif delik desik etti resmen bizim orta sahayi . Stoper Quaresma 2 kez orta sahaya gitti yuruye yuruye..
Bu orta saha herkese ezilir
Doğru fakat eksik ,transfer eksik olabilir kadro kurgusu yanlış olabilir ama hoca becerisi teknik analiz diye birsey var ,misal takimin cok yasliysa yada kondisyonu düşükse ozaman bazi maclarda deplasman gibi kalabalık ortasaha çıkabilirsin 3 puan alamazsın belki ama 1 puan alırsın topu gezdirirsin alan daraltirsin, inzaghi inter gibi emekliler kadrosuna kac yil boyunca kupalar aldırdı su kadroyla ki genc oyunculari yoktu nerdeyse hakan gibi bir oyuncu bile o sistemde sırıtmıyor
Hocanin bildiği anlayış taktik tek ise ortasaha göbeğinde camavinga kimmich oynatsan yine patlarsin, onemli olan isim degil anlamıştır taktiktir oyunu rakibi okumadır ama bunlari konuşmak yersiz okan hoca boyle bir adam degil 5 senenin sonunda bunlari konuşmak faydasız, bu kafada olan bir hoca zaten herseyden once yazlik komşusu diye vasıfsız adamlari yardımcı yapmaz prof kaliteli yardımcı ekibi kurar o yuzden kasmaya sinir olmaya gerek yok ,5.sampiyonlugu alsın mutlu mesut ayrilalim

Takım zoru görünce havlu atıyor, bir noktada pes ediyor ama bu çok kolay oluyor. İşler iyiyken sorun yok ama galibiyete inanç kalmayınca herkes havlu atıyor. Dışardan bakınca halimiz dahada açık görünüyor. Peki neden?
Fiziksel yetersizlik?
Mental yorgunluk, başarıya doygunluk?
Belki lider oyuncu eksikliği? Osimhen olunca o kadar kolay pes etmiyoruz, saha içi lider olacak hani bu bizi kurtarır diyecek oyuncu yok diyemi düşünüyorlar nedir.
Lider hoca eksikliği? İşte en büyük sıkıntı bu, hani hoca müdahale eder maçı çevirir düşüncesi hiç yok kimsede.

2.yarıda 70den sonraki tablo içler acısıydı? Kimde biz maçı çeviririz inancı vardı, şahsen ben 70den sonra 5 olur dedim neyseki 3-1 bitti.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ya neyin analizi
Sut cekemeyen takima kirmizi vermeyip oyunda tuttular, sonrasinda penalti ikrami yaptilar macin kirilma aninda.. biz 60'tan sonra oyundan dustuk dogru ama ana neden hakem.. top gostermedik ilk yari Sporting'e...

Bu arada Sporting bekledigimizden cok daha zayif takimmis, bu maci alamamak bir nevi SL'ye veda etmek gibi oldu.. Barca ve PSG Liverpool ve Atletico degil, onlardan puan alamayiz.. geriye kalan maclari iyi gecirsen yine 10 puan max oluyor ki o yetmiyor...

Yazik oldu, ama bu tarz hakemlerin bu kadar rahatca maca etki etmesi ve tekrar gorev almasi kadar sacma birsey yok.. tamam bizim defans ile ileri arasinda daglar kadar fark var, ama bir zahmet hakem de bu kadar kritik rol oynamasin.. biz degil daha buyuk takimlar bile birsey yapamazdi..

Biz 2 senedir ilk yarı iyi 2. yarı kötüyüz. Üstelik sadece ligde değil clde'de böyle. Cl depleri ise zaten felaket

yaş ortalamasını ezbere söylemiş ama onun dışında doğru yorumlar, okan hocayla her avrupa deplasmanı durum bu

analiz baştan sona hatalı

yaşlı bir takım değiliz şampiyonlar liginin en genç takımlarından biriyiz bu bir

maçın hiçbir yerinde dan dun vurmadık oynamadık. Yüzde 62 topla oynama deplasmanda ve rakibe 1 korner verdik.

tam tersi yine büyük takımlar gibi iç saha oyununu deplasmanda oynadık, eleme turlarında öyle oynamayı sevmiyorum ama cl gibi liglerde böyle oynamak lazım. depdeki dominant oyunumuz içerdeki barca ve diğer cl maçlarında bize avantaj sağlayacak

Hocamız aynı oyunlar ile farklı sonuçlar bekliyor oyuna müdahale etmiyor orta sahayı önemsemiyor oyuncuya dayalı blr sistemi var davinson aynı golü 100 kere de yedirir uyaramaz sane 100 top kaybı yapar kesemez
Bjk teknik direktörü geleli 3 ay oldu bizden daha planlı oyunları var şimdilik

sara'nın yarı volesini söylemişler heralde, biz 2 yıldır alışığız zaten bu ödlekliğe. ceza sahasında top soluna geliyo sane gibi dağa taşa vurmayım adım çıkar diye sağa çekip kaleciye geri pas veriyo, leao'nun topu indirip ufak dokunsa 2 oyuncu karşı karşıya kalacak, ben bu topu indirip verene kadar kaybeder kontra yediririm diye düşünüp top benden çıksın diye sahanın dışına vuruyo. takımdaki oyuncularda özgüven de yok, hiç büyük takım topu oynayamıyoz zaten avrupa'da. içerde ismen büyük takımları yenerken bile. yaşla ilgili kısım osuruk zaten doğru rotasyonları en azından maçın ilerlediği anda yapsan daha diri ve genç kalabilirsin maçın sonlarında da. torreira tek başınayken 60 dakikalık eforu koyuyo, adam 85'e kadar sahada kalıyo. sara en fazla o kadarlık topçu, yunus ölüyo, biz hoca bunları da oynattım diyebilsin diye maç bittikten sonra 85'te görebiliyoz takım yaşını da düşürebilecek genç ve diri topçuları. ilk aldığı adam da batrakov oluyo zaten.

işin özü ödleklik bizim en büyük sıkıntımız avrupa'da. dün hakem hatasında bile penaltı osurulduğu anda hoca zaten bu maç bitti diye yazıyo kafaya. sen tepkini gene ver ama o pozisyon için yarım saat sonra sarı kart yiyecek kadar da takılma bi zahmet. hoca böyleyken oyuncular da kafaca iğne ipliğe bağlı oynuyo tabi. hele de sara gibi, barış gibi, yer yer sane gibi düşük duygusal zekaya sahip topçuysan.

Baskıyı iyi yaptık oyunu iyi kurduk. Jakobs iyi süpürdü kontraları. Oyunu karşı tarafa pasla aça aça geçtiğimizde ceza sahası yayında sara ve batrakovla şut denemeliydik

Geri
Üst Alt