Cenk Ergün: "Kadroyu geniş tutup, rotasyona çok girdiğiniz zaman bu sefer takım dengesi bozuluyor"

Olm italyan takımlarının en dandiğinde 5 tane merkez orta saha bulunuyor. 5-6 kanat var.
Herifler yav bu kadar adam fazla demiyor bize geldi mi rotasyon çok olursa şöyle böyle olur.
Daha 6 ay önce embesil gibi elendiğimizde beklerin birinde Kaan diğerinde Berkan oynuyordu. Naptın abi onun üzerine kadrondaki herifle birlikte 2 tane bek katıldı.
Biri sakatlansa diğeri ben gidiyorum dese mal gibi ortada kalıyorsun. Hayır teklif gelince de gönder gitsin diye şekle giren adamlarsınız, sanki satmamak için dirayet sahibi olabiliyorsunuz da.

İlk yazdığıma gelirsek bizim kadroda da 2 tane merkez orta saha var :asd: 3 kulvarda yarışacaklarmış falan filan.

Başkanvekili fazla bizde. Rotasyon yönetim dengesini bozuyor. Hepiniz istifa edin, yerine başka adam bakalım.

bu adamdan iğreniyorum ama söylemeye çalıştığı şeye katılıyorum. her pozisyonun olur olmaz yedekleri olmasından ziyade, man city gibi 16-17 kişi etrafında dönen takımlar daha iyi bence.

geçen sene berkan, demirbay, kaan gibi futbolcuların normalde yedek gözükse dahi sene boyu sol bek, stoper, sağ bek, orta saha her yerde oynayıp katkı vermesi de takımdaşlığı ve içerdeki havayı yukarı çekiyor bence.

yav bi git kendini kandır beceriksiz. bu ekmek zammına kilo yapıyor zaten fazla yemeyin diyen malum parti kafası tam

bu adamdan iğreniyorum ama söylemeye çalıştığı şeye katılıyorum. her pozisyonun olur olmaz yedekleri olmasından ziyade, man city gibi 16-17 kişi etrafında dönen takımlar daha iyi bence.

geçen sene berkan, demirbay, kaan gibi futbolcuların normalde yedek gözükse dahi sene boyu sol bek, stoper, sağ bek, orta saha her yerde oynayıp katkı vermesi de takımdaşlığı ve içerdeki havayı yukarı çekiyor bence.
Dediğin için 12 yabancın da iyi ve profesyonel olmalı

Kaan bugün ameliyat olsa alternatif stoperin yok beklerin ne olacağı belli özellikle de sol bek o kadar saçma bir yapılanma varki sene başı hepimizin kesin gider dediği Dubois ile hem sağ hem de sol beki götürüyoruz...
guzel noktalara deginmissin sevgili volkan.

aciklamalari olumlu bulmadim, ozellikle kadro denklemi baglaminda.

bir kac kulvar da yarista olacaksan, her mevkinin alternatifi olmali .
sezon ici yine yeniden ; baris'i, kaan'i vs 3 , 4 yerde birden gorme taraftari degilim. elit, buyuk takim reaksiyonu bu sekil olmaz.

dogru kadro muhendisligi bir yana, mac sayisi cok oldugundan her bolge nin alternatif yedegi hazir olmali. gecen sezon asiri absurd bir kadro muhendisligi vardi. < - >

oyle ki, sans yuzumuze guldu de yama yapa yapa ilerledik. ki, hic begendigim ve tuttugum bir yol degil bu.

< - sol bek'in ne isi var sag bek de. ayni soru sag bek icin de gecerli. devsire devsire bir hal olduk. *gecen sezon elde baris ,kaan vs olmasaydi sapkadan tavsan bazli -bu oyuncularin insiyatif alip joker gibi nerede istersen orada oynamalari durumu olmasaydi- *yarisin *sonunu gorur muyduk, kanimca koca bir soru isareti .

ayni duruma bir daha dusmemek adina, kadro muhendisligini tutarli ve dogru yapmalari elzemdir.

saygi ve selamlar .

Hocayla yaptıkları fikir teatilerinde tam olmasa da en azından bazı mevkiler için benzer konuşmalar geçtiğini tahmin etmek zor değil.

Derbi maçı; kepaze futbolla mağlubiyet, birkaç futbolcu maçın başından itibaren dökülmesine rağmen 70 lere kadar oyuncu değiştirmemiş. Yöneltilen soruya verdiği cevap; ''Sonradan giren oyuncunun daha iyi oynayacağının garantisi yok!''...''Keşke hiç sakatlık, ceza, formsuzluk filan olmasa da hep aynı adamları 11 çıkarıp maçı ve sezonu öylece tamamlasam, kafa yormasam'' düşüncesini, diğer bütün TD lerden daha fazla gönlünden geçirdiği, başka söz ve tercihlerinden de anlaşılıyor. Haddinden fazla mecbur kalmadıkça belirlediği 15-16 kişinin dışında herhangi bir deneme yaptığını görmedik.

Evet, her şey yolunda giderken dar bir kadroyla devam etmenin bazı avantajları mevcuttur ama hedeflere yönelik yarışta belirleyici olan, birtakım aksilikler peş peşe geldiği zaman elindeki stepne gücün ne denli hazır olduğudur çoğu defa.

Hatırlayın, geçen sezon aslında sayıca gayet de yeterli bir stoper rotasyonu kurmuş olan FB, aynı anda dört stoperinden birden mahrum kalınca alakasız adamları oynatmak zorunda kalmış, olmadık bir takıma karşı altı gollü hezimet yaşamıştı.

Diğer mevkilerdeki oyuncuların profilleri nedeniyle üzerlerine çok fazla yük binen stoperler, Kaan ve Torreira' dan Allah korusun üçü belli bir periyodda aynı anda oynayamasa tüm hedeflerden kopuvermek uzak bir ihtimal değil.

Hülasa, hoca ve yönetim bazı konularda epey de uyumlular yani!..

oyuncu satmayı da almayı da bilemiyoruz, beceri yoksunuyuz diyemiyor.

galatasaray'a yabancı sportif direktör şart. satmayı ve almayı iyi bilecek. cevresi olacak. cebine atmayacak...

Temelde dediği yanlış değil, 14-15 kişilik kaliteli bir rotasyon, 25 kişilik ne idüğü belirsizlerin toplandığı şişirme kadrodan çok daha efektiftir ama burada sorun şu ki, bizim ilk 11'imizde yer alan adamların bir çoğu artık yedek kulübesinde oturması gereken isimler. Sorun alternatif oyuncu almak değil, sorun ilk 11'e doğru oyuncu alıp mevcuttaki bazı isimleri yedeğe yollayamamak bizde. Bu yüzden 37'lik Mertens, tripkolik Kerem, kağnıgiller Kaan ve Dubois halen mecburiyetten 11'de çıkıyorlar. Köhn desen o da beklenen düzeyde çıkmadı. Ee ne kaldı geriye? Aldıkları Sara da belirsiz, Jelert de öyle. Bir tek Icardi'nin yedeğini aldık, onu da Icardi'nin yerine oyuna almıyor hoca zaten, şaka gibi kulüp.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt