Cevap: Telefon Önerileriniz
Blackberry'nin o saydığın modelleri arasında ne gibi farklar var? *Blod, Storm, Torch, Pearl
Oncelikle Bold ile yani Turkiye'de en cok sattigini dusundugum model ile baslayayim.
Bold, Storm ve Torch modellerine gore farki dokunmatik ekrana sahip olmamasi. QWERTY klaveysi ve analog stick ile butun islemleri yapiyorsun ki cok zor degil. Hali hazirda butun modellerde de zaten ayni analog stick mevcut. Bundan 1-2 ay oncesinde son modeli piyasaya Torch'la Blackberry'nin piyasaya surdugu yeni isletim sistemi OS.6 ile suruldu. Ki bu da butun modelleri birbirine biraz daha yaklastirdi.
Pearl, Bold'un tam anlamiyla 1 alt modelidir. Tek farki "wireless connection" kalitesinin dusuklugu ve yapilan maddenin biraz daha plastikimsi olmasidir. Buyuk bir fark yok, ancak isletim sistemi olarak da henuz OS.6 ya gecmis oldugunu sanmiyorum, tekrardan bir bakmak lazim.
Gelelim dokunmatik ekrana sahip olanlara. Dokunmatik ekran, application anlaminda cok genis bir alana yayilma sansi sunuyor. Bu her telefon modeli/markasi icin gecerli. Bu sebebten Torch ve Storm modellerinde daha fazla "interactive application" kullanma sansi doguyor. Gel gelelim ilk dokunmatik modeli olan Storm, Blackberry kullanicilarini bir cok sebebten dertli birakti, bunu uzerine hem dokunmatik ekrana sahip olan, hem de fiziksel QWERTY klavyesine sahip olan Torch modeli cikarildi bundan yaklasik 10 Ay oncesinde. Bu yuzde Torch'u, hem Storm hem Bold modellerine sahip bir makina olarak goruyorum. Ayrica Storm konusunda uyarmak isterim, cunku Storm'un yaklasik 4 farkli modelleri var, ve bu modeller wireless ozelligi olup olmamasi ile fark ediyor. Evet bazi Storm modellerinde "wireless connection" ozelligi yok, buna dikkat!
Son olarak genel bir Blackberry kullanicisi olarak, tavsiye etmemin sebebini yazmak isterim. Blackberry Bold'a sahip olan arkadasim 2 kez suyun icine resmen atmistir efendim makinayi

. Hoparlorunde bile cizirti olusmadan hala kullaniyor. Ben Torch modeline 10 Aydir sahibim, yere dusurdum, uzerine her cesit top dustu maalesef. Ama bir kac fiziksel cizik disinda makina da bir yavaslama veya stabilizasyonunda sorun yok. Ayrica, mail kontrolu Blackberry uzerinden inanilmaz rahatlatiyor ve insani kendine alistiriyor. Ve tabii ki Blackberry Messenger (BBM). Muthis bir haberlesme application'u. Ucretsiz haberlesme ve su anda yurt disi/ici arkadaslarimla sinirsiz iletisimdeyim. Tabii sunu da eklemek isterim: Eger oyunlar vb. application istegi var ise bunu iPhone karsilar, Blackberry degil.