Bu güncel resim mi? Haberler "çıkmadı" demeye başladı bende birden "çıktı" dediğini okuyunca haberlere inandım tabi. Öfkelendim.

Güncel olup olmadığını bilmiyorum.Tribün dergi çıkıyor diye twit attı.Şimdi de çıkmamış diye haberler var.Umarım çıkmamıştır.

sorunun kaynağını hep yazdım ama
prandelli en az suçlu olan
prandelli nin son açıklamarı benim görüşü mü doğruluyor 20 kişilik listeden en az 2 si deniyor sonra son dakikada pandev ve cemali getiriliyor

sorun vaadilen gerçeğin uyuşmaması adam bu duruma hazırlıklı değildi taktikte çok iyi adam ama bizim oyuncuların çoğu kapastesiz yeteneksiz çıktı
yetiştirici eğitmen disiplin özellikleri olmadığı için başarısız 40 kişilik yıldızlar topluluğu kadrodan eleme yapacaksınız dünya starı pato song gibi 2 kişi daha gelecek harika bir takım hayali ile geldi sonra acı gerçekler
dökülen hata üstüne hata yapan hatta hiç olmayacak kişisel pozisyon hataları ile yenilen goller semih selçuk burak veysel gibi banko oyuncuların dibe vurması
adamı şaşkın ördeğe çevirdi
adam oyuncuları tanımıyor ki furkanı korayı oynatsa başarısız olunca medyadaki selçukçular burakçılar semihçiler parçalar
daha geçen adamın biri semih varken koray oynayamaz dedi çünkü semih milli imiş
ama selçuk burak oynasa başarısız olsa idare edersin

Pazarlik devam ediyor , Prandelli nin aklinda suan :

Para-2.jpg

Mancini gibi tazminatsiz git, parani zaten aldin gorev surende. Bari arkandan biraz olumlu anil be.

En son sezon başında teknik direktör göndermenin büyük hata olacağını söylediğim yazılardan sonra taraftardaki genel eğilimi bildiğim için sık sık foruma girip benzer yönde mesajlar atmak istemedim. Bugün Prandelli'nin gönderileceğine dair haberleri görünce şaşırmadım Galatasaray ve Türk futbolu adına üzüldüm.

Özelinde Prandelli'yi kişisel olarak savunmuyorum -kovulmasını istememek reel anlamda Prandelli'yi her türlü savunmak gibi algılansın istemiyorum- ama Prandelli'yi kovmak bu probleme çözüm olmayacak. Dolayısıyla her şartta Prandelli'nin kalmasından yanayım. Bu sezon yapılan bunca hatadan sonra onu göndermek daha büyük bir hata olacak. Bunun sebeplerini de izah edeceğim.

Prandelli'nin en çok eleştirildiği konu sanırım herkesin malumu oyuncu seçimleri oldu. Bu konuda Prandelli'nin baskı altında olduğunu düşünüyorum. Ayağının tozuyla geldiği kulüpte birden kadro dışı bırakılan oyuncular, istifa eden kulüp başkanı, yeni yönetim kurulunun seçimi vs. gibi bir sürü sahadaki oyunun dışında kalan ciddi problemlerle karşılaştı. Geçen gün verdiği demeçten de anlaşılıyor ki yönetimden talep ettiği oyuncular da alınmamış. Belli ki kendisine vadedilen şeyler yapılmamış. Adamın geldiğinden beri herşey aksi gibi hep negatif ilerledi. Prandelli bu sebeple hem yönetim hem de kadronun gedikli oyuncuları arasında sıkışıp kaldı ve yabancı olduğu bu ülkede kendince dengeyi kurmaya çalıştı. Bunu yeni yönetimden sonra Sabri'nin affedilmesi ve hemen takıma girmesi sürecinden de anlayabilirsiniz. Yönetimden ya da oyunculardan birisi Prandelli'ye direkt şunu oynat bunu kes gibi direktif vermese bile kuvvetle muhtemel imalar, psikolojik baskılar yapıldı. Muhtemelen çoğunuz "o da iradeli bir adam olsaydı da dediğini yaptırsaydı" diyeceksiniz ama büyük ihtimal astığım astık kestiğim kestik bir tip olsanız bile böyle bir camiada üstesinden gelemeyeceğiniz bir kaotik durum vardı. Dışarıdan takip edildiği kadar da Galatasaray'ın iç yapısının güllük gülistanlık olmadığı aşikar.

Sonuç olarak gelecek yeni teknik direktör de bu zorlu süreçte arada sıkışıp kalacak. Ya yönetime ya da oyunculara öyle ya da böyle boyun eğmek zorunda kalacak. Dolayısıyla bu açıdan bakınca x kişi ya da Prandelli fark etmeyecek yine aşağı yukarı şimdiki gibi taraftar huzursuz olacak.

Öte yandan ben ne eski yönetimin ne de yeni yönetimin doğru düzgün bu problemlerle ilgi toplantı yaptığını zannetmiyorum. Doğru düzgün toplatıdan kastım Prandelli'yi alıp saatlerce sorguya çekmek değil. Prandelli ile özel konuşup ardından oyuncularla özel konuşup sonrasında aynı anda hem oyuncular hem de Prandelli ile bu başarısız süreci konuşmaları gerekiyordu. Buradan elde edilen verileri doğru düzgün analiz edip teknik direktör ya da oyunculardaki problemleri tek tek tespit edip önleyici şeyler yapmaları gerekiyordu. Öte yandan Türkiye'ye yeni gelen Prandelli'ye iyi bir Türk yardımcı antrenör vermeleri gerekirdi. Kısacası adım adım ilerleyip nerede bir kusur varsa tek tek onları düzeltmeleri gerekirdi. Bu adam olmadı diyebilmek için 10 hafta oturup dışarıdan izlemek ve bir başarısızlık durumda da teknik direktörü göndermek "başarı için herşeyi denedik ve gerektiği kadar bekledik" demek değildir.

Malesef futbolu yönetenler futbolun da ötesinde genel olarak bir yönetim süreci nasıl işler, o süreçte adım adım hatalar nasıl bulunup iyileştirilir vs. gibi işleri malesef bilmiyor. Bilemedikleri için bunu futbol yönetimine de uyarlayamıyorlar. Sonuçta eğer öngörülerimde çok büyük hata yapmazsam gelecek teknik direktör süreci de bu yönetimle aşağı yukarı böyle işleyecek ve herşey sıfırdan başlayacağı için şu an iyi kötü alınan yol boşa heba edilecek. Unutmayın sıfırdan başlamak her zaman en iyi çözüm demek değildir. Belki bir ihtimal yeni bir teknik direktörün getireceği avuntu ile oyuncular birkaç hafta şansın da yaver gitmesiyle üst üste kazanıp özgüven tazelerseler birşeyler olabilir. Bu da aslında yeni teknik direktörün kabiliyetinden bağımsız olarak futbolculardaki placebo etkisiyle ortaya çıkacak psikolojik bir iyileşme olacaktır. Bir nevi ağza çalınan bir parmak bal olur, geleceğe dönük uzun vadeli bir iyileşme değil. Herşeyi bekleyip göreceğiz umarım herşey Galatasaray'ın lehine olur; liderin sadece 1 puan gerisindeyiz.

Son düzenleme:
Bunun hakkini da yedik.

Yasattigin tüm güzel maçlar için tesekkürler Prandelli, senin degerini bilmeyenlere bakma sen.

futbolcular yedi hocayı üstüne adamın istediği oyuncular alınmadı zorunluluktan son gün pandev ve dzemali alındı. Bence yinede kötü değildi en azından ligten kopmadık her şey için teşekürler..

Güle güle sevgi kelebeği... :red:

güle güle oz büyücüsü...

G.Saray tarihin en unutulmayacak 2 insan varsa, birisi Metin Oktay, digeri de Prandelli'dir.

Geri
Üst Alt