Cezayir'de Uçak Düştü | 103 Ölü Var

Allah rahmet eylesin. Çok üzücü bir olay. Kardeşim pilotluk okuyor. Ailem bu tip haberleri her duyduğunda neden bu mesleği seçtin diye isyan ediyorlar. Ecelin nerden nasıl geleceği belli değil ama uçak kazalarında da kurtulma oranı çok az.

ucak-1400567-465x309.jpg

Olayın dağlık bölgede olduğu düşünülürse, aşırı yük nedeniyle irtifa kazanamaması, yüksek ihtimal...

Eğer öyleyse uçağın kaldırıp, kaldıramayacağı yükü hesaplayamamaları rezalet. İnsan hayatı bu, bu kadar basit bir sebepten bitmesi nasıl bir rezilliktir? Uçağın en güvenli ulaşım aracı olduğu doğru ama x/1'inde sen veya ben olmayacağı kesin değil işte. Böyle mallıklarda olabiliyor, çok yazık.

Allah affetsin , geride kalanlara da sabır diliyorum.

Pilotaj deyince aklıma geldi .Thy'de pilot olmaya hak kazanmış bir arkadaşım var şu an Almanya'da eğtimde. Pilotlar iniş -kalkış 1,5 dakika olmak üzere toplamda 3 dakika kullanıp otomatik pilota devrediyorlarmış. Sürekli meşgul değiller yani . Bu arada şu resimlerdeki tarz pervaneli uçakları da hiç sevmiyorum. Geçen Bora jet'e bindim bir de tam o pervanenin yanındaki koltuktaydım pervane kopup beni biçecek diye huzursuzluğum tavan yaptı. İşte bunlar hep gore siteler ve''Son Durak'' etkileri.

İlk belirlemelere göre 99'u yolcu 4 mürettebat 103, olay mahalinde hayatını kaybeden kişilerle birlikte toplam 128 kişi hayatını kaybetti.

Allah rahmet eylesin.Soylenecek fazla birsey yok.Cok uzucu bir durum.

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk

Geri
Üst Alt