ChatGPT "Sorun yok" Dedi, Ölmek Üzere Olduğu Ortaya Çıktı

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1757416503058.webp

İrlanda’nın Kerry bölgesinde yaşayan 37 yaşındaki Warren Tierney, boğaz ağrılarını yapay zekaya sormakla yetinince ölümcül bir gecikme yaşadı.

Tierney, aylarca süren şiddetli boğaz ağrısı ve yutma güçlüğü nedeniyle ChatGPT’ye danıştı. Chatbot ise bunun ciddi bir sorun olmadığını, hatta kanser ihtimalinin “çok düşük” olduğunu söyledi. Rahatlayan Tierney, doktora gitmeyi erteledi.

HAYATTA KALMA ORANI ÇOK DÜŞÜK
Ancak ağrılar dayanılmaz hale gelince sonunda hastaneye başvurdu ve kendisine evresi ilerlemiş yemek borusu kanseri teşhisi kondu. Uzmanlara göre bu tür geç teşhislerde hayatta kalma oranı çok düşük.

Tierney, “ChatGPT’ye güvenmem bana muhtemelen birkaç ay kaybettirdi. Bu teknoloji, insanın duymak istediğini söylüyor ama doğruyu değil” ifadelerini kullandı.

OpenAI ise yaptığı açıklamada ChatGPT’nin tıbbi teşhis veya tedavi amaçlı kullanılmaması gerektiğini söyledi.

[NTV]

İnsanlar kafayı yemiş, Albert Einstein haklıymış

Yutma güçlüğü varsa direkt doktora git zaten.

Google'a hastalık sorup tedavi arayan okumuş arkadaşlarımız var. Okumuş cahiller hiç çekilmiyor.

Doğru prompt kullanmamış kullansaydı kanserin içinden geçerdi gpt

ChatGPT'ye sormak nedir la hastalığı? Telefonun ışığını boğazına tut kamerayı da bir aç bakayım dememiş mi ChatGPT?

Vallah bende soruyorum ufak tefek seylerde, simdiye kadar hep hakli cikti chatgpt abim

Yapay zekaya sorulacak şey var, sorulmayacak şey var. Kaldı ki sağlık konularında her zaman mutlaka bir hekime görünün diye ekliyor chatgpt.

yapay zeka size asla olumsuz görüş vermiyor. ben boşanmadan evvel sorunlarımı chatgpt ye yazarak ondan aldığım görüşe göre evliliğimi kurtarmaya çalışıyordum.

chatgpt hep karımın suçlu olduğunu yazdığım konularda hep bana hak veriyordu. günün sonunda eşimle beni ayrımayı başardı ben şu an yalnızım o yüzden asla bu programı ciddiye almayın.

siz siz olun kendi fikirlerinizle hareket edin

Chat gpt teşhis koymak için değil ama ayrıcı tanı ve tedavi seçenekleri için bilimsel kaynaklardan size derleme yapabilir

Geri
Üst Alt