Chedjou Sorunsalı

Hayri Cund

expert üye
GSC Efsanesi
Renktaslar

Suphesizki Chedjou yapayanlis bir transfer. Stoper olarak herhangi bir vasfi olmayan bu zat, Afrikali olmasina ragmen agir olmayi da ihmal etmemis, tumden ziyan bir oyuncu olarak tarihimize yazilmistir.

Lakin teknigi fena degil ve top ayaginda iken sakin. Veysel'in 11 oyuncusu kalitesinde olmasinin 11'de 1 adisyonel sahsa yer actigini var sayarsak, bu Chedjou adindaki arkadasa yer bulabilecegimiz dusuncesindeyim (sahsen)

Manchinin son bir kac mactaki ortasaha defans trendine bakacak olursak, Ceyhun adli zati 3u stoperin ortasinda YAHUT on liberoda kullandigini goruyoruz. Asikar olan bicimde Ceyhun daha gomulu oynayip Melo savunmaya daha yakin oynadiginda daha basarili olmustuk

Ceyhunun pas vermekteki aciziyetini ve top ayagindaykenki agiriyetini goz onunde bulundurursak, bu mevkide Chedjouyu denemek bize belkide faide saglayabilir

Chedjounun 3lunun ortasi/on libero mevkileri arasinda gecis yapabilecek teknige ve minimal derecede defansif kabiliyete haiz oldugunu dusunuyorum

mac icerisinde

veysel semih balta/zam teles

---------chedju-----------

----melo------selcuk------

ile

---semih chedou balta/zam--

veysoul-----melo-----teles--

gibi varyatif taktikler yapabilecek flexibiliteye sahip oluruz

bu husustaki fikriyatlarinizi tez vaktte konunun devamina shutlamaniz dilegiylen

Stoper olarak herhangi bir vasfi olmayan bu zat,

Lakin teknigi fena degil ve top ayaginda iken sakin.

Bir vasfi olmayan, ama teknigi ve ayaklari iyi olan diyorsun ayni zamanda. Bu bir stoper icin önemli degilmidir peki? Stoperlerin ayrica en büyük görevi arkadan oyunu sekillendirmek oldugunu unutuyoruz galiba.

Gerisine katiliyorum, oynamali.

Cund'a kalsak penaltıcı ANKET takımın en iyi stoperi okumaya değmez geçiniz.

katılıyorum hayri baba.mancini akıllı bi adam,bunu düşünebilir.

chelsea maçında umarım böyle olur zaten adam orta sahadan stopere evrilmiş

Çeptalk

Bir vasfi olmayan, ama teknigi ve ayaklari iyi olan diyorsun ayni zamanda. Bu bir stoper icin önemli degilmidir peki? Stoperlerin ayrica en büyük görevi arkadan oyunu sekillendirmek oldugunu unutuyoruz galiba.

Gerisine katiliyorum, oynamali.

yanlis

stoperin gorevi defans yapmaktir

bu herif defans yapamayan bir stoper olduguna gore vasifsizdir

lakin on libero yada cevresinde arkasini topliycak 2 tane daha stoper oldugu vakit ise yarayabilir

nasil hbalta sol bek olarak kullanissiz fakat suanki sistemde yararliya yakinsa buda oyle init

Cund'a kalsak penaltıcı ANKET takımın en iyi stoperi okumaya değmez geçiniz.

semih en iyi stoperimiz yanlis biliyosun

Olabilir 2010 Dünya Kupası'nda oynamış ön libero.Ceyhun'dan daha iyi oyun kuracağını düşünüyorum.

Simdi Mancini ye telefon aciyorum ve bunu aynen boyle iletecem..

(Chedjou oynamali orasi ayni, bosuna adami almadik zaten)

yanlis

stoperin gorevi defans yapmaktir

bu herif defans yapamayan bir stoper olduguna gore vasifsizdir

lakin on libero yada cevresinde arkasini topliycak 2 tane daha stoper oldugu vakit ise yarayabilir

nasil hbalta sol bek olarak kullanissiz fakat suanki sistemde yararliya yakinsa buda oyle init

semih en iyi stoperimiz yanlis biliyosun

Orda ayrica diye bir kelime göremedin galiba Hayri?

Tabi defansin en büyük özelligi defans yapmaktir. Tipki bek oyunculari gibi. Ama sonra gidip bunu söyleyipte Veysel'i övmeyeceksin ozm cünkü defansif anlamda sinifta kaldi dün.

Neyse demek istedigim baska.

AYRICA yazdim ve yine yaziyorum, modern futbolda stoperler oyunu arkadan kuramiyorsa ise yaramaz. Bu yüzden stoperlerin teknik kapasitesi önemli duruma geldi. Büyük takimlar bizim gibi bloklar arasinda dagalar kadar fark birakip oynamiyor.

Bizde orta saha ve defans arasinda olan farka bi bakin.

Tam tersi, adamlar birbirine yakin oynuyorlar ve bu yüzden stoperin teknik olanini ve oyun kurabilenini tercih ediyorlar. Bu sekilde akici ve yüksek tempo da oyun oynuyorlar.

boyle bir yapi tahakkuk ettim acikca konusmam sartsa

muslera

semih chedjou balta

veysel melo telles

selcuk sneijder

burak drogba

Kağıt üzerinde mantıklı gözüken şeyler bazen gerçek hayatta çok saçma sonuçlar doğurabiliyor ama yine de Arena'daki lig maçlarından birinde denenebilir. Öte yandan, Ceyhun'un oynamasının en büyük sebeplerinden biri yabancı sınırı denen rezalet durum. Chedjou'yu bu mevkide kullanmak ve yabancı sınırından yemek ne kadar mantıklı, orasını tartışmak lazım. Dün yedekte Hajrovic vardı mesela hamle oyuncusu olarak. Chedjou'yu da kadroya alırsak Hajrovic yedekte bile olamıyor. Chedjou Ceyhun'dan çok daha fazla katkı verir mi ve yabancılardan birini Chedjou olarak kullanmak mantıklı mı çok emin değilim.

Tekniği falan yok adamın ya.

Dany kalsa o orada oynasın desen tamam olabilir derdim ama belini döndüremiyor adam 1 kişi eksik oynatmaktan başka işe yaramaz.

Alınacak ibret için, Servet Çetin'in G.Antep maçı der çekilirim.

Orda ayrica diye bir kelime göremedin galiba Hayri?

Tabi defansin en büyük özelligi defans yapmaktir. Tipki bek oyunculari gibi. Ama sonra gidip bunu söyleyipte Veysel'i övmeyeceksin ozm cünkü defansif anlamdasinifta kaldi dün.

Neyse demek istedigim baska.

AYRICA yazdim ve yine yaziyorum, modern futbolda stoperler oyunu arkadan kuramiyorsa ise yaramaz. Bu yüzden stoperlerin teknik kapasitesi önemli duruma geldi. Büyük takimlar bizim gibi bloklar arasindadagalar kadar fark birakip oynamiyor. Bize orta saha ve defans arasinda olan farka bi bakin.

Tam tersi, adamlar birbirine yakin oynuyorlar ve bu yüzden stoperin teknik olanini ve oyun kurabilenini tercih ediyorlar.

olm bekin en buyuk ozelligi defans yapmak diyemeyiz hele GS gibi bir takimda. eboue de defansta arada kaka yapiyor ama overall dengeyi kurmasina bakmak gerekir

chedjou teknigi iyi evet ama calim yenmeyecek yerde calim yiyecek bi yol buluyor herzaman. evet oyun kurma falan filan onemli ama zaten sneijder melo ve selcugu mutemadiyen oynatan bir takimiz, o kadar onemli bisey degil. melo geriden oyunu gayet ii kuruyo zaten

sunu soram sen honest bir sekidle bu herifi 4lu defansta stoper oynatirmiydin? evet dersen sana hicbisey demem. balta daha iyi stoper

ama bu herif 3lu defansin ortasi icin ideal boyuna ragmen

Fena bir fikir gibi durmuyor ilk bakıldığında.

olm bekin en buyuk ozelligi defans yapmak diyemeyiz hele GS gibi bir takimda. eboue de defansta arada kaka yapiyor ama overall dengeyi kurmasina bakmak gerekir

chedjou teknigi iyi evet ama calim yenmeyecek yerde calim yiyecek bi yol buluyor herzaman. evet oyun kurma falan filan onemli ama zaten sneijder melo ve selcugu mutemadiyen oynatan bir takimiz, o kadar onemli bisey degil. melo geriden oyunu gayet ii kuruyo zaten

sunu soram sen honest bir sekidle bu herifi 4lu defansta stoper oynatirmiydin? evet dersen sana hicbisey demem. balta daha iyi stoper

ama bu herif 3lu defansin ortasi icin ideal boyuna ragmen

Balta mi daha iyi stoper? Saka yapiyorsundur.

Chedjou'yu iyi kullanmak icin takim halinde savunma yapacaksin. Bu yüzden 4lü de tercih edilirmi karar veremem ama 3-5-2 de hele senin dedigin gibi ofansif bekler ile tercih edilmesi daha kötü olur. Bos alanda cünkü baya bi rahat calim yiyebiliyor dedigin gibi.

Takim savunmasi daha iyi konuma gelirse pozisyon bilgisi ile ön plana cikabilir Chedjou ve bu sekilde kötü hamle yapmasi pek ortaya cikmaz.

Sonucta ayni seyleri söylüyoruz ve uzun lafin kisasi Chedjou oynamali. Sürekli oynamali. 1-2 mac oynatip vazgecilmemeli. Chedjou cok daha iyi stoper. Bunu bizlere kanitlayamadi ama yillardir fransa ligini izleyenler ne demek istedigimi anlar.

Tekniği falan yok adamın ya.

Dany kalsa o orada oynasın desen tamam olabilir derdim ama belini döndüremiyor adam 1 kişi eksik oynatmaktan başka işe yaramaz.

Alınacak ibret için, Servet Çetin'in G.Antep maçı der çekilirim.

servetle bir deil. servet ilelebet kotu teknige sahip biriydi.

ibret almak istersek mesela bilicanin orta saha oynamasina bakabiliriz gayet faydali agir olmasina ragmen

chedjounun teknigi ideal bence. kontrolu top surusu falan defans oyuncusu icin gayet iyi. danynin tekniginden iyi, dany her yonuyle daha iyi bir defans oyuncusu olsada

"Bu adamı yanında oynayan adamlar bozuyor" saçmalığı ne zaman son bulacak "Aslında bu adam bozuyor yanındakileri."

sezon sonuna kadar denemenin ortasaha hattını zarurete uğratacağının ihtimalinin olmadığı konusuna fikirlerimi beyan etmekten çekineceğimi düşünmüyorsunuz umarım

Geri
Üst Alt