# Chevrolet Başlığı

Cevap: Otomobil Sohbet Başlığı

Kia Rio için bilgi verebilirmisiniz? 30-40Bin TL arası bir hatcback araba almak istiyorum ne önerirsiniz? Fiesta-Punto-Rio arasında kaldım

Fiesta > Punto ve Rio'dur. Kıyaslama dahi.

2010 ve sonrası her Fiesta'yı alabilirsin. Ya da Focus HB. Alternatif olarak eğer bulabilirsen Mazda 3 HB.

Fiesta > Punto ve Rio'dur. Kıyaslama dahi.

2010 ve sonrası her Fiesta'yı alabilirsin. Ya da Focus HB. Alternatif olarak eğer bulabilirsen Mazda 3 HB.

Ama Focus ve Mazda 3ler 40ı aşıyor baktığım kadarıyla. Rio nun dış kasa iç kasa çok güzel. Fiesta da amele gibi herkeste var kafam çok karışık Emrah usta:(

2012-Kia-Rio-hatchback-front-three-quarter-623x389.jpg

Kia-Rio-2012-hatchback.jpg

Rio nun dış kasaya hasta oldum İç tasarımada gittim baktım güzel çok abartılı değil sade. Baya sardı beni aslında.

Ama Focus ve Mazda 3ler 40ı aşıyor baktığım kadarıyla. Rio nun dış kasa iç kasa çok güzel. Fiesta da amele gibi herkeste var kafam çok karışık Emrah usta:(

2012-Kia-Rio-hatchback-front-three-quarter-623x389.jpg

Kia-Rio-2012-hatchback.jpg

İnceledim ben bu aracı. Motoru kötü özelliklerine bakabilirsin. Torku düşük ve yakıt canavarı. İç malzemesi kötü. Tasarımı hoş olsada iç hacim düşük. Biraz bakın. İstersen özelden sana bu araçla ilgili bir forum öneririm. Her türlü detayı incelersin. Donanımı az bunu da belirteyim bir Focus-Fiesra-Mazda'ya göre.

Çelik Motor'dan araç alınmaz zaten. O kadar kötüler ki anlatmaz yaşanır diyor herkes :D Neyse karar senin. Ben Ford - Mazda- Honda gibi araçlarla, Fiat-Kia-Hyundai grubunu kıyaslamam bile.

Yeni i30 geldi offf süper dediler. Geçen hafta inceledim aracı leşşş. Malzeme kötü. Saç bile kullanmamışlar. Kapılar ince. Reklamda bahsi geçen donanımı sorduğun da 50bin üstü oluyor o dandik araç. Fiat zaten koşarak kaç :)

Bu resimlere aldanma derim.

İnceledim ben bu aracı. Motoru kötü özelliklerine bakabilirsin. Torku düşük ve yakıt canavarı. İç malzemesi kötü. Tasarımı hoş olsada iç hacim düşük. Biraz bakın. İstersen özelden sana bu araçla ilgili bir forum öneririm. Her türlü detayı incelersin. Donanımı az bunu da belirteyim bir Focus-Fiesra-Mazda'ya göre.

Çelik Motor'dan araç alınmaz zaten. O kadar kötüler ki anlatmaz yaşanır diyor herkes :D Neyse karar senin. Ben Ford - Mazda- Honda gibi araçlarla, Fiat-Kia-Hyundai grubunu kıyaslamam bile.

Yeni i30 geldi offf süper dediler. Geçen hafta inceledim aracı leşşş. Malzeme kötü. Saç bile kullanmamışlar. Kapılar ince. Reklamda bahsi geçen donanımı sorduğun da 50bin üstü oluyor o dandik araç. Fiat zaten koşarak kaç :)

Bu resimlere aldanma derim.

Yok ben arabayı inceledim pazar günü ama ayak üstü iç dış inceleyebildim sadece.

Fiesta daha mı iyi diyorsun.

Bide inceleme yi de özelden atabilirmisin

Ben emin olmak adına şirketimde Otomotiv mezunu ve benimde fikirlerine önem verdiğim bir arkadaşa sordum. Hani dedim yanlışlık olmasın yine de soralım o kadar okudum kendimde aracı inceledim görememişizdir diye.

Şunu söyledi :"Rio için yakıt tüketimi fena değilmiş. Ancak iç malzeme ve mekaniği kötü. Punto için ise, 15bin km görmeden araçtan ses gelme-motor arızaları sık oluyor".

"Ayrıca, Fiesta-Polo-Corsa ile falan kıyaslanır. Hem sınıf hem de kalite olarak. Punto-Rio ile değil." dedi.

Benim söylediklerime paralel. Beyler bende zaten ilk tepki belirttim size. Punto-Rio-i30 gibi araç-markaları Fiesta-Focus-Civic(hb)-Corsa ile falan kıyaslamayın yapmayın bunu yani :D

ONYX-Bentley-Continental-Platinium-GTO-1-1024x768.jpg

ONYX-Bentley-Continental-Platinium-GTO-2-1024x768.jpg

Yanıyor

Cevap: # Resmi BMW Başlığı

Eskiden Mercedes ile BMW biribirinden cok farklı arabalardı. Biri sporlugu ve sürücüye verdigi zevk ile digeri konforu ve malzeme kalitesiyle hep ön plandaydı. Suan BMW gerek malzeme kalitesiyle, gerek konforuyla Mercedesi yakaladı ve bunu kendine has karakteristik özelliklerini kaybetmeden yaptı.

Mercedes son bir kac senedir Audi'nin yaptıklarını kopyalayan eskiden kalma ismi olan bir firma haline geldi. BMW ise kendine has stiliyle sürekli yenilenen ve daimi olarak kendi klasmanını yaratıp kendini digerlerinden ayırmıs araba endüstürisinin bir kac efsanesinden biridir.

Audi ile Mercedesi bir kefeye koymamak lazım. Mercedes bir dev. Audi tüm segmentteki araçları için aynı kasayı kullanıp arkasındaki kodunu değitiriyor .Örneğin A4,A6,A8 gibi sanki hepsi aynı araba. BMW çok kasa yenileyen bir firma değildir. Modellerinde kasa konusunda istikrarlıdır. Mercedes dayanıklılık konusunda ne yazık BMW'den öndedir.

O dayaniklilik olayi Mercedes'in dizel arabalariyla saldigi namdan ibarettir Mehmet. Yani aslinda bir sehir efsanesidir. Dizel arabalari genelde hep saglam ve uzun omurlu olur,lar. Zira motorlari yuksek devirli olmaz, haliyle de cabuk yipranmazlar. Ic malzeme olayinda da Mercedes bir kac tik ondeydi BMW'ye nazaran ama eskiden. BMW istisnasiz her anlamda suan Mercedes'i sollamis durumda. Forumlarda okudugum veya duydugum bilgiler degil, birebir kendi tecruberimle bunu yaziyorum.

2000'lerden sonra ki modelleri yada W220 kasadan sonraki modelleri Mercedes'in ismini probleme cikardi. Her arabasi problem. BMW'nin ise ender ve genel problemi plastikten yapilmis o dandik radyatorlerin 120-130 bin km'yi bile gorememesi.

Surus zevki, motor gibi unsurlarda BMW her zaman ustun gelmistir Mercedes'e. Musteri kitleside bu dogrultudadir zaten.

Bunun yaninda Audi cok iyi sicrama yapti son senelerde ama BMW her anlamd olayi asti(bence).

Bmw F segmenti hariç hemen her segmente Mercedes'i geçti. Ezildiği tek segment F ve SuperCar klasmanı.

F segmentte Mercedes S Dünya üzerinde tek zaten.

SuperCar dediğimiz ise SLS AMG, Bmw'nin buna karşılık bir modeli henüz yok. İ8 çıkınca işler değişebilir. Yine de iki marka da birbirinden kötü ve iyi değiller. Tıpkı Galatasaray-Fenerbahçe gibi. Biri olmadan diğeri olmaz.

BMW bunun gibi yeni bir projeye imza atmali. Tarihin 1 numarasi belkide.

mclaren-f1-variations.jpg

[video=youtube;JdVZU96gkDM]https://www.youtube.com/watch?v=JdVZU96gkDM[/video]

Geri
Üst Alt