chris kyle "american sniper"

Melih Peker

Analiz Süren
Şef Gümüş Kıvrım
malum 2014'teki american sniper filmine konu olan ve kendi otobiyografisinden sinemaya uyarlanan amerika'da efsane olarak anılan bir marin.
kayıtlı 160 düşman öldürdüğü yazıyor.en uzak mesafeden vuruşu 1920 m olarak bildirilmiş..
hikayesi de filmi de çok dikkat çeken bir şahsiyet
ölümü ise çok enterasan ve düşündürücü..

Hayat hikayesini merak edenler için :
https://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Kyle

film her ne kadar amerikan propogandası olsa da izlemenizi tavsiye ederim .Bradley Cooper iyi bir oyunculuk sergilemiş.
American Sniper (2014) - IMDb

cenaze töreni Texas Cowboy's sTadium'da anma töreni ile gerçekleştirilmiştir :
https://www.youtube.com/watch?v=jmWZ7Fafhso

* * *
dipnot : bizim de nice kahramanlarımız var ama ne öykülerini aktrabiliyoruz ne de film çekebiliyoruz..şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.

Bu yazıyı da okumanızı tavsiye ederim :

Aynı dönemde veteran sniper olarak ırak'ta yer almış ve halen yaşayan bir asker ile yapılan röportaj ve kendisi american sniper filmi ile yapılan propogandanın yanlış olduğunu ifade ediyor.

https://acronymtv.wordpress.com/201...-here-is-an-american-sniper-we-can-call-hero/

Bu adamların yaşadığı post travmatik stres bozukluğu'nun bizim askerlerimiz de Doğu'da PKK ile savaşırken yaşadılar ve yaşıyorlar , savaşın kirli yüzünü görmek için de okunması tavsiye edilir.

salak piskopatin birisi dir. Film de yine tek iyi tarafini gösteriler, kitapinda yaziyordu, Hurrcaine Caterina da galiba, insanlar calmaya filan gidince oda yüksek yerden onlari vuruyorus amerika da, öyle salak birisi yani.

salak piskopatin birisi dir. Film de yine tek iyi tarafini gösteriler, kitapinda yaziyordu, Hurrcaine Caterina da galiba, insanlar calmaya filan gidince oda yüksek yerden onlari vuruyorus amerika da, öyle salak birisi yani.
filmde aslında sniper'ın yaşadığı o bir nefeslik anın nasıl bir haz ve egotastik duygular yarattığı ve dahasonrasında yaşadığı post travmatik stres bozukluğu iyi irdelenmiş.
Ben biraz da aksiyon içeriği için izliyorum bu filmleri ama drama da iyi irdelenmişti filmde.Ama malesef amerikan milliyetçiliğinin dibine vuruluyor çoğu yerde.

filmde aslında sniper'ın yaşadığı o bir nefeslik anın nasıl bir haz ve egotastik duygular yarattığı ve dahasonrasında yaşadığı post travmatik stres bozukluğu iyi irdelenmiş.
Ben biraz da aksiyon içeriği için izliyorum bu filmleri ama drama da iyi irdelenmişti filmde.Ama malesef amerikan milliyetçiliğinin dibine vuruluyor çoğu yerde.

yok ya propaganda filmin önde gideni, Clint Baba dan bunu beklemezdim... Karsi tarafta sniper olimpiyat kacincisi filan, öyle bisey yoktu gercekte. Adam kafa dan hastaydi.

yok ya propaganda filmin önde gideni, Clint Baba dan bunu beklemezdim... Karsi tarafta sniper olimpiyat kacincisi filan, öyle bisey yoktu gercekte. Adam kafa dan hastaydi.
evet araştırdıkça hikaye ile film arasında epey farklılıklar olduğu görülüyor ama önemli olan amerikanın bunu nasıl pazarladığı , bu konuda çok başarılılar..

bu kaynakta biyografisi ile film arasındaki önemli farklılıklar bahsedilmiş : American Sniper fact vs. fiction: How accurate is the Chris Kyle movie?

Geri
Üst Alt