# Christian Luyindama

Luyindamayı yerin dibine de soksam, aldığı maaştan ve özverisinden dolayı kendisini seviyorum. Fakat kendisini hala burada anlatılan kadar üst düzey bir stoper olarak görmüyorum ve bu kadar iyi görenlerin çoğunun verilen 7.5 million € + bonservisin etkisinde olduğunu düşünüyorum. Donk ile aralarında bazı konularda fark bariz olsa da ikisi de farklı özellikleri için tercih edilebilir.

Alanyaspor maçı özelinde hocanın Luyindama ile oynayacağına adım gibi eminim neredeyse, çok da isabetli olur.

Ama atak yeme olasılığımızın düşük olduğu bütün maçlarda Donk oynamalı diye düşünüyorum.

Elestirildigi tinerci macinin da en iyisiydi savunmada. Tek sucu Donk gibi saklanmamasi. Saklanmadigi icin ihale hep kendine kaliyo. Ujfa'dan bu yana daha iyisi savunmamiza gelmedi. Elimize Marcao-Luyindama gibi iki adam gecmis becerip oynatamiyor futbol fakiri Fatih hocamiz. Belhanda icin, Nzonzi-Seri-Lemina'yi 5 mac yan yana oynatmadan cop etti. Koca bir ilk yari tribunde oturttugu Seri'nin persinde kosuyo iki transfer donemidir. Tuhaf adam vesselam.
Boş yapma bilader, neredeyse tüm Şampiyonlar Ligi maçlarında bu üçlü ile oynadık.
Sonra seri denen bücürün mide spazmı, ardından Leminanın baldırlar derken tam anlamıyla faydalanamadı. Nzonzi’ye az biraz haksızlık etsede ilk yarı bu adamlar çöptü. 2. yarı tam ritim bulunca korona illeti baş gösterip bittik.
Futbol fakiri felan ayıp oluyor.

Boş yapma bilader, neredeyse tüm Şampiyonlar Ligi maçlarında bu üçlü ile oynadık.
Sonra seri denen bücürün mide spazmı, ardından Leminanın baldırlar derken tam anlamıyla faydalanamadı. Nzonzi’ye az biraz haksızlık etsede ilk yarı bu adamlar çöptü. 2. yarı tam ritim bulunca korona illeti baş gösterip bittik.
Futbol fakiri felan ayıp oluyor.
Isine bak. Yorumunu yap. Kisisele donusturme.

Bişey dikkatimi çekti rakip oyuncular reisin geldiğini görünce otomatik olarak topu bırakıyorlar gibi. Öyle bi geliyo ki aman şimdi sakatlık falan cıkmasın diye temkinli duruyolar. Adam gelişiyle rakibi ürkütüyo direk

Yavaş yavaş toparlamaya başlamış. 3-4 maç üst üste oynasa formunu bulur gibi.

Seri gecen yilin ilk yarisini tribunde gecirdi Belhanda oynayacak diye. Nzonzi takimin en iyi oyuncusuydu taa ki Fatih Hoca'nin bir sisteminin olmadigini cozene kadar. Ters dusuncede kizaga cekildi. Seri takima dahil oldugunda Nzonzi yoktu. Seri kotuydu demedim. Fatih Hoca, Seri'yi koca bir devre tribunde oturttu dedim. Iyi savunma yapmak oyun kurmak kadar onemli. Oyun kuracak orta saha ve bekler bulursun takima, futbol fakirleriyle doldurmazsin. Luyindama'nin teknigi bir stoper icin hicte fena degil. Donk bir stoper degil. Alanya icimizden gecti Donk stoper olmadigindan. Tinercilerle maca cikiyorsun, sampiyonlukta en buyuk rakiplerinden, Donk'u oynatmaya cesaret edemiyorsan, Donk'mu Luyindama'mi diye dusunmeye gerek yok. Sakat degilse her mac oynatirsin.
Adam gelmis Nzonziyi savunuyor Gorende sanacakki Fatik hocanin gordugu ilk yildiz Nzonzi adam drogbalari Snejderleri Hagileri idare etti Nzonzi kimya ligin ikinci yarisi bu kadar iyi gidorsak hocanin aldirdigi adamlar sayesindedir Yoksa Sen nerden bilecen Mamiyi Nerden alacan Gedsonu Luyin Donktan iyi stoper Evet ama Donk ne kadar umursamazda olsa zaman geliyor orta sahadan bi pozisyona sokuyor zaman geliyor cikip gol atiyor hoca bu nedenle Donku oynatiyor zaten Yeri gelince Luyinde oynar.

Kupa macinda stoperlerin yaptiklarindan sonra alanya macina boss 11 baslar herhalde.

Teknik olanı van djak zaten
Boşsan en yakına risk varsa dışarı yada ileri şişir yaparsa ligin en iyisi

Sezon sonuna kadar toparlarsa eplye yeni çıkan takımlardan birine iteleriz. 5-8m kafi.

ben olsam luyindama'yı alanya maçında da oynatırım. Babacar'ı donk ve marcao tutamıyor, son maçta gördük. Luyindama fiziği ve atletizmi onun için en doğru isim

Geri
Üst Alt