# Christian Luyindama

Ben değilimdir herhalde. Kime çöp dediysem hepsi çöp çıktı. İltifatı bekliyorum alpercim.

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Simdi tek tek kim olduklarini soylemem zaten cunku bos yere polemik yaratmak istemiyorum 'ben daha cok bilgiliyim' diye ama sen onlardan degilsin. ;)

Zaten genelde bu tur tartismalarin disinda kalmayi tercih ederim ama bazen sacmalayan cok olunca kendimi tutamiyorum.

Ayağında topu fazla tutmaya çalışması çok sevgili orta sahalarımızın hareketsiz kalması ve sorumluluk almaktan kaçınması ile doğrudan alakalıdır.
Bugün itin şeyine soktuğumuz Selçuk İnan bile defansa kadar gelip top alacak sorumluluk sahibidir

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Yahu orta sahamızın yapması gereken işi stoperlerimiz yapıyor, madem bu işi yapamıyorsun bari yapmaya çalışan stoperlere yardımcı olsana bizim orta saha köstek oluyor adamlara

Resmen saklanarak 0 sorumluluk ile oynuyorlar

Yahu orta sahamızın yapması gereken işi stoperlerimiz yapıyor, madem bu işi yapamıyorsun bari yapmaya çalışan stoperlere yardımcı olsana bizim orta saha köstek oluyor adamlara

senin oyun sistemin bu cünkü hoca stoperden topu cıkarmak istiyor luyindama yavaş hareket eder 2 3 top kaptırır gole sebebiyet verirse suclu luyindama olucak sistem yine konusulmucak.

İyi hoş da Allah aşkına Luyindamadan 1 kez top isteyen gördünüz mü..Ulan sanki stoperlerimiz Xavi iniesta gibi misyon yüklenmiş adamlar nokta pas atmaya çalışıyor en geriden..Senin orta sahan iple bağlanmış dana gibi durursa adamlar da pas hatası yapar doğal olarak

senin oyun sistemin bu cünkü hoca stoperden topu cıkarmak istiyor luyindama yavaş hareket eder 2 3 top kaptırır gole sebebiyet verirse suclu luyindama olucak sistem yine konusulmucak.
Orta sahamız görevlerini yerine getirse mesela Fernando gelip 2 stoperin arasında top alsa oyunu yönlendirse beklerimiz kendisini boşa çıkarsa pas kanalı açsa Luyindama 'ya Belhanda takımın 10 numarası olduğunun farkına varsa bu topları alıp servis yapması gerektiğini öğrense, Ndiaye belki de en iyi yaptığı işi deliciliğini kullansa orta sahada topu alıp direk rakip kaleye inebildiğini düşünse sürekli denese keşke bunu

O zaman Luyindama 'da sürekli topu ayağında bekletmek rakibin hücum presi ile karşılaşmak zorunda kalmazdı. Mesela Benfica dün topu aldığı zaman kimin ne yapacağı o kadar belli ki stoperler hiçbir risk almıyor bu konuda en kısa sürede müsait durumdaki arkadaşlarına veriyorlar pası geri kalan her şeyi takım hallediyor eminim dün Benfica ve Galatasaray 2 stoperini değiştirmiş olsaydı çok daha kötü bir sonuç beklerdi bizi

Yine baktığım zaman Luyindama maçın oyuncusuydu Marcao 'da gole sebep olan hataları dışında gayet iyi bir performans gösterdi

Reis planlama yok demekki, mitroğlu alacağına sorumluluk sahibi olabilecek 8 numara alaydık keşke. Sürekli lige yönelik transfer yapılıyor Avrupa’da hoşaf oluyoruz.

Reis planlama yok demekki, mitroğlu alacağına sorumluluk sahibi olabilecek 8 numara alaydık keşke. Sürekli lige yönelik transfer yapılıyor Avrupa’da hoşaf oluyoruz.
Bence iş 8 numara da bitmez reis. Gerçekten orta sahamızın baştan değişmesi gerekiyor yoksa adam akıllı bir 8 numara getirsek bile Luyindama gibi o da ne yapacağını bilemez bu takım içinde

Orta sahamız görevlerini yerine getirse mesela Fernando gelip 2 stoperin arasında top alsa oyunu yönlendirse beklerimiz kendisini boşa çıkarsa pas kanalı açsa Luyindama 'ya Belhanda takımın 10 numarası olduğunun farkına varsa bu topları alıp servis yapması gerektiğini öğrense, Ndiaye belki de en iyi yaptığı işi deliciliğini kullansa orta sahada topu alıp direk rakip kaleye inebildiğini düşünse sürekli denese keşke bunu

O zaman Luyindama 'da sürekli topu ayağında bekletmek rakibin hücum presi ile karşılaşmak zorunda kalmazdı. Mesela Benfica dün topu aldığı zaman kimin ne yapacağı o kadar belli ki stoperler hiçbir risk almıyor bu konuda en kısa sürede müsait durumdaki arkadaşlarına veriyorlar pası geri kalan her şeyi takım hallediyor eminim dün Benfica ve Galatasaray 2 stoperini değiştirmiş olsaydı çok daha kötü bir sonuç beklerdi bizi

Yine baktığım zaman Luyindama maçın oyuncusuydu Marcao 'da gole sebep olan hataları dışında gayet iyi bir performans gösterdi
evet bu dedıklerını fatıh hoca topculara iletiyormudur acaba biz sahada sadece stoperlerın yap pas uzun pas yapmaya calıstıgını marcaonun kendi becerisi ile kanata top aktarmaya calıstıgını görüyoruz

Bence iş 8 numara da bitmez reis. Gerçekten orta sahamızın baştan değişmesi gerekiyor yoksa adam akıllı bir 8 numara getirsek bile Luyindama gibi o da ne yapacağını bilemez bu takım içinde
doğru sistematik bir oyun yok çünkü, gelen harala gürele bi düzen içine giriyor burda kimin ne yaptığı belli değil.
hocanın bi b planı yok, sahadakiler pas yapmayı geri-yan olarak özümsemiş dikine oynayanı dövüyolar sanki
bizim stoperlik sıkıntımız uyum meselesi aşılır (muslera-marcao-luyindama)
mesele takımda herkes birinden tavşan çıkarmasını bekliyor , o tarz bi oyuncu tipi yok zaten bizde ; seyirci gibi tavşan beklerken maç bitiyor sonuç hüsran

Ben artık takımda fernando belhanda feghouli Mariano gibi sözde yıldızlar görmek yerine her mevkiye birer luyindama, marcao gibi transferler istiyorum...
Eğer riske girilecekse ancak sneijder Drogba melo gibi klas adamlar için girilir. O da koskoca kadroda 2-3 oyuncu ancak olur.
Performansından da emin olursan alırsın...
Eğer emin değilsen 11 i komple luyindama marcao tarzı adamlarla kuralım, araya da gençleri koyarız, ne kaybederiz?

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
bende yıllardır bunu istiyorum ama... olmuyor işte

luyindama ile marcao birbirine 3-4 pas ile al-ver yaptılar. bir tane bile orta saha oyuncumuz boşa çıkıp top istemedi. ben ekran başında çıldırdım görmediniz mi yahu?

önceden fernando 2 stoperin arasına girip top felan alırdı onu bile yapmadı. herkes yerinde kazık gibi bekliyor. marcao gibi oyuna sokamıyor ama uzun pasları serdarı 10a maiconu 3e katlar.

orta saha oyuncuları görevini yapmıyor sinirlenip risk alıyor sadece. ben niye risk alıyorsun demem adam haklı çünkü. ayrıca yavaş felan diyenler ciddi kördür. her türlü maicondan daha hızlı

luyindama ile marcao birbirine 3-4 pas ile al-ver yaptılar. bir tane bile orta saha oyuncumuz boşa çıkıp top istemedi. ben ekran başında çıldırdım görmediniz mi yahu?

önceden fernando 2 stoperin arasına girip top felan alırdı onu bile yapmadı. herkes yerinde kazık gibi bekliyor. marcao gibi oyuna sokamıyor ama uzun pasları serdarı 10a maiconu 3e katlar.

orta saha oyuncuları görevini yapmıyor sinirlenip risk alıyor sadece. ben niye risk alıyorsun demem adam haklı çünkü. ayrıca yavaş felan diyenler ciddi kördür. her türlü maicondan daha hızlı

Bende cildiriyorum 90dk
Sence oyuncularin bu denli statik kalmalari sorumluluktan kacmalarinin sbeebi nedir

Bende cildiriyorum 90dk
Sence oyuncularin bu denli statik kalmalari sorumluluktan kacmalarinin sbeebi nedir
vurdumduymaz ve gamsızlıkları

Ben 11-13 zamanındaki takıma çok güveniyordum. Geri düşsekte elbet atarız diyordum avrupa maçlarıda dahil buna. Ama şuanki oyuncu grubu bana o güveni vermiyor işte ligde bile şunu çeviririz diyemiyorum sebebi ise gamsız topçu olmaları belhanda fegh felan böyle topçular. Fernando ise yaşını alıyor 32 yaşına girecek ve brezilyalı olupta bu yaşlarda iyi performans veren topçu pek çıkmıyor avrupada.

İşin özü marcao gibi 2-3-4 milyon bonservis verip o tarz transferlerle takımı doldurmamız lazım çünkü takım artık yaşlanıyor. Benfica gibi olalım istiyorum ama bu ülkede bu çok zor herkes diyor biz niye benfica gibi olamıyoruz diye ama bu ülkede bu İ M K A N S I Z bu.

Puahaha Luyindama'yı beğenmediklerini söyleyenler var ama haftanın 11'ine seçilmiş.

GSC'nin futbol anlayışı: Adam ilk maçında Puyol performansı göstermeli yoksa çöptür. Neyseki kapak Uefa'dan gelmiş :)

vurdumduymaz ve gamsızlıkları

Ben 11-13 zamanındaki takıma çok güveniyordum. Geri düşsekte elbet atarız diyordum avrupa maçlarıda dahil buna. Ama şuanki oyuncu grubu bana o güveni vermiyor işte ligde bile şunu çeviririz diyemiyorum sebebi ise gamsız topçu olmaları belhanda fegh felan böyle topçular. Fernando ise yaşını alıyor 32 yaşına girecek ve brezilyalı olupta bu yaşlarda iyi performans veren topçu pek çıkmıyor avrupada.

İşin özü marcao gibi 2-3-4 milyon bonservis verip o tarz transferlerle takımı doldurmamız lazım çünkü takım artık yaşlanıyor. Benfica gibi olalım istiyorum ama bu ülkede bu çok zor herkes diyor biz niye benfica gibi olamıyoruz diye ama bu ülkede bu İ M K A N S I Z bu.
11-13 arası kadro cidden müthişti hem bireysel olarak hem takım olarak. Ama bugünkü takımın şu halinin sebebi kadro kalitesine bağlanamaz sadece. Bu rezil futbolu "gamsız oyuncular" diyerek açıklayamazsın..

11-13 arası kadro cidden müthişti hem bireysel olarak hem takım olarak. Ama bugünkü takımın şu halinin sebebi kadro kalitesine bağlanamaz sadece. Bu rezil futbolu "gamsız oyuncular" diyerek açıklayamazsın..
Savunma ve hücuma yönelik köprüyü kuracak ya oyuncular yok yada teknik heyet bu konuda sınıfta kalıyor.

Üçüncü bölgede yine az çok hücumda etkili olabiliyor takım. Onyekuru gibi bencillik konusunda nirvanaya ulaşmış bir karakter olmayıp biraz takım oyununu düşünen birisi olsa hücum bölgesinde çok daha etkili olabilir bu takım.

Ama asıl sorun bence İlk paragrafta. Takımın kompakt olmasını engelleyen savunma orta saha kopukluğu mevcut ciddi anlamda.

sebep ne ise belirtin. benim sebebim gamsız ve yeteneksiz olmaları. onyekuru ve feghoulinin 1 tane kilit açtığını görmedik kapalı savunmalara karşı. belhandayı zaten geldiğinden beri sevmiyorum çünkü sevmediğim bir tipte futbolcu

sebep ne ise belirtin. benim sebebim gamsız ve yeteneksiz olmaları. onyekuru ve feghoulinin 1 tane kilit açtığını görmedik kapalı savunmalara karşı. belhandayı zaten geldiğinden beri sevmiyorum çünkü sevmediğim bir tipte futbolcu
Bugün gssözlük'ten güzel bir yazı paylaşıldı sistemle alakalı. Uzun uzun yazmayayım genel olarak katılıyorum o yazıya. Teknik ekip ne yapmaya çalışıyorsa başlıca sebep bu kadar dağınık olmamızda. He oyuncularda da yetersizlik var tabi ama taktik olarak çoğu maçta ezilmeye bahane olacak kadar değil..

luyindama ve marcao kusursuz oyuncular değil.. ancak rakipler orta sahamızı kolayca geçtikleri için sürekli tehditle karşı karşıya kalıyor savunmamız..böyle bir orta saha da en iyi stoperler de hata yapar. bizim 5 li orta sahanın hepsini değiştirmek lazım.. ndiya onye kiralık zaten.. belhanda arab takımıyla söz kesti deniliyor.. geriye fernando ve feguli kalıyor.. onları da bir şekilde elden çıkarmak ve genç dinamik bir orta saha oluşturmak gerekiyor.. fernando eğer gitmese bile bence artık oynatılmamalı..

Geri
Üst Alt