# Christian Luyindama

Pasör lazım + çalımcı şutör bir adam da lazım. Şutörlük şart değil ama dikine dribbling olması gerekiyor. Yani 2 adam lazım esasında Etebo'nun içinden Engin Baytar çıkmayacaksa.

Takımı organize edecek orta saha şart ama. Hatırlarsan Mariano Seri gitti ne olacak demiştik, şu an hala o noktadayız ne olacak, nasıl dolacak o nokta?
Bence 2 hızlı kanat ve pasör alırsak defans oynayalım. Kontra ile her maçı kazanırız illa pas sistemi ile uğraşmaya gerek yok ki

Kesici bir ön libero olsa yaptığı hataların çoğunu yapmaz.

Kötü olan bu şekilde de kötü gözüküyor halbuki takımın en kritik adamıydı bu akşam.

abi bu adam keserken sorun değil ki zaten

hatta gayet iyi

ama top ayağındayken büyük risk

yani baskı altında değilken veya garanti pas opsiyonu varken bile risk

bunu neden yapıyor onu anlamıyorum

Tam bir efsane. 1 yil top oynama, geri doner donmez her mac daha iyi oyna. Eski haline az kaldi. Bu boyda acik alanda madara olmayan stoper bu adamdan baska bulamazsin. Iyi stoperlerimiz cok oldu ama bu cussede daha iyisini bu ulke gormedi.

abi bu adam keserken sorun değil ki zaten

hatta gayet iyi

ama top ayağındayken büyük risk

yani baskı altında değilken veya garanti pas opsiyonu varken bile risk

bunu neden yapıyor onu anlamıyorum

+ Pası verse bile geç kalıyor.O 1 saniyede bile rakip yerleşiyor.Luyindama her şeye rağmen bizim için çok iyi ama daha ust seviyelerde (premier lig) bu yaptığı hataları anında cezalandırırlar.

Rakip takım futbolcularının calim atmaya çalışırken, karşılarında gördüklerinde ikili mücadeleye girdiklerinde çekindiklerini korktuklarini farkediyorum artık. Kendisi meziyetleri dışında psikolojik olarak tam bir gözdağı rakipler için. Şimdi ferdinin yerinde olduğunuzu düşünün luyindama yi çalımla hadi,hadi yiyorsa ikili mücadeleye gir. Takımda marcaoyla beraber lig standartlarinin üzerinde en sevdiğim iki topçumuzdan birisidir.

Mac 3 - 3 filan bitti de haberim mi yok?
Ha, topla riskli oynuyor, pas atamiyor filan de ve gec ama kotu savunmaci diyemezsiniz.

Gücü ve fiziği muazzam fakat bu adam kesinlikle sağlam bir altyapı eğitimi almamış o mevkide oynayıp da topla bu kadar uğraşan adam pek görmedim gereksiz risklere girmeden düz oynasa o fizikle ve güçle çok iş yapar ...

Dün maçın siniriyle sarı kartı da olması sebebiyle iyi sövdüm Luyindama'ya her ikili mücadeleye girdiğinde gözlerimi kapatıyordum korkudan. Ben ekran başında korkuyordum kırmızı görecek diye adam sahanın içinde zerre sarsılmadan devam etti

Luyindama gerçekten başka bir oyuncu resmen Fenerli oyuncuları dövdü dayaktan geçirdi

Dün maçın siniriyle sarı kartı da olması sebebiyle iyi sövdüm Luyindama'ya her ikili mücadeleye girdiğinde gözlerimi kapatıyordum korkudan. Ben ekran başında korkuyordum kırmızı görecek diye adam sahanın içinde zerre sarsılmadan devam etti

Luyindama gerçekten başka bir oyuncu resmen Fenerli oyuncuları dövdü dayaktan geçirdi
Sarı kart çok basitti. Thiam, Valencia aynı pozisyonlarda kart yemedi.

O atlayip kayarak taca cikardigi top müthisti yav. Bayiliyorum söyle defansif hareketlere, Melo da buna benzer hareketleri cok yapiyordu.

riskli oynuyor diye eleştirilmesi yanlış. Semih-Ahmet çalık ile oynayalım risk almasınlar hiç. Futbolda risk almazsan başarılı olamazsın. Luyindama'nın o riskli hamleleri sayesinde bir çok atak pozsiyon olmadan engellendi.

milli aradan sonra zaten tamamen fiziken hazır olur. Bu kadar zor sakatlıktan çıkmasına rağmen bu cesaretle oynaması takdirlik.

riskli oynuyor diye eleştirilmesi yanlış. Semih-Ahmet çalık ile oynayalım risk almasınlar hiç. Futbolda risk almazsan başarılı olamazsın. Luyindama'nın o riskli hamleleri sayesinde bir çok atak pozsiyon olmadan engellendi.

milli aradan sonra zaten tamamen fiziken hazır olur. Bu kadar zor sakatlıktan çıkmasına rağmen bu cesaretle oynaması takdirlik.
bizim ataklardan mi bahsediyon ustat

Geri
Üst Alt