# Christian Luyindama

Fazla mı paranoya olacak bilmiyorum ama Luyindama 'nın sakatlık sürecinde çok kötü geri dönmesi,sürekli git-gide daha kötüye gitmesinde Fatih Terim ve ekibinin payı olduğunu düşünüyorum

Sadece Luyindama için değil her futbolcumuz için geçerli Mostafa Mohamed 'in ilk geldiği maçları hatırlayalım herkül gibiydi veya Saracchi'nin ilk geldiği maçları adam enerji küresi yutmuş gibiydi Luyindama da böyleydi korkunç bir fizik kalitesi atletizmi vardı hani hep bahsediyoruz ya Di Maria'yı Mbappe'yi durdurdu diye gerçekten fizik kalitesiyle atletizmiyle o seviyedeydi mesela 1 sene top oynamamış Nijerya'da kendi başına halı-saha maçları yapan Onyekuru'nun ilk geldiği hali şu andaki haliyle kıyaslanmayacak kadar iyiydi Nzonzi/Nagatomo/Ndiaye gibi bir sürü örnek daha var aklıma gelen

Tamam Luyindama'nın yaşadığı diz sakatlığı büyük bir problem ama Luyindama bu sakatlığı 2019 Kasım ayında yaşadı 521 gün geçmiş hala mı o sakatlığın etkisini atlatamadı yani ? Luyindama 35 yaşındayken mi yaşadı bu sakatlığı 25 yaşındayken mi ? nasıl atlatamaz o sakatlığın etkilerini. Hani bir de şey diyenler var Luyindama çok iri yarı bir adam o fiziğiyle iş yapıyordu o yüzden böyle ağır sakatlıklardan dönmesi çok zor vs. vs. van Dijk Southampton forması giyerken çok büyük bir sakatlık yaşamamış mıydı ? taş gibi dönüp zirveye çıkmadı mı ? Varane Real Madrid'de ilk forma giymeye başladığı dönemde büyük bir sakatlık yaşadı geri döndüğünde hızından bişey kaybetmiş miydi ? bu bahsettiklerim de 4-5 ay süren sakatlıklar

Bence herşeyi yaptığımız gibi bunda da neden olmadı diye kafa yormak yerine gerçek suçluyu bulmak yerine bahanelerin arkasına saklanıyoruz. Tamam Luyindama ciddi bir sakatlık geçirdi eyvallah da aradan 521 gün geçmiş diyorum ki 25 yaşındayken yaşadı bu sakatlığı gerçekten tek suçlu o sakatlık mı ? yoksa Luyindama'yı geri döndürmeyi beceremeyen teknik ekibimizin hiç suçu yok mu ?
Yaw bunlar bahane Gedsonda ilk geldiginde cok kotuydu bizim antremani yedikten sonra forma yukseldi buna ne diyeceksin?

abi sahaya sinek sıçsa fatih hocadan bileceksiniz. bir güruh hoca ne yaparsa yapsın eleştirmiyor, diğer güruh ise deprem olsa hocadan biliyor. bunun bir ortası yok mudur?

adam luyindama'yı oynatsa eleştirildi, oynatmasa eleştirildi. bu adam tek başına bizi şampiyonluktan etti bu sene malesef. fatih hoca bu duruma ne yapsın? adamın yaptığı bireysel hataları dahi fatih hocaya bağlamayın komik olursunuz. neymiş antrenmandan dolayıymış hea. ula gedson ilk geldiği günden beri topçunun kralı yazdık, millet itin g.ne sokuyordu şimdi tapıyorlar gedson'a. herhalde luyindamayı bay ego çalıştırırken, gedson'u yan tarlada nagelsman çalıştırdı aynı sürede.

özetle komik olmayın ya. bu sene hocanın çok formsuz maçları oldu, doğru. ancak yaptığımız 7-8 maçlık fb ve alanya deplasmanları dahil çok iyi bir seriyi de aynı hocayla yaptık. geçen sene de benzer bir seri oldu sonra seyircisiz maçlar patladı, lige ara verildi vs vs.

bu sene de herkesin hemfikir olduğu absurd hakem hatalarına da biz muhattap olduk, bununla ilgili hoca yaptığı her açıklamasında ceza aldı. arkasında duran bir yönetim olmadı. bu hocayı çok yıprattı, hatalar da yaptı. covid belası bir bizim takımda oldu nedense, keza 4 sağ bekin 3'ünün sakatlanması, oğulcan'a arda'ya verilen emsali olmayan cezalar.

luyindama başlığında biraz ft postu gibi oldu ama ikisi birbirine bağlantılı.

Sakatlık sonrası daima güvendim kendisine sabredelim dedim ama cidden son dönem tahammül edilemeyecek şeyler yapmaya başladı..Her maç en az 1 gollük hata kabul edilebilir birşey değil..Geçmişte harika maçlar çıkardı eyvallah ama son haline bakılırsa yazın göndermek en doğrusu

bu takımda hatasında kesik yiyen topçular, hatalı da olsa, kötü de oynasa ısrarla oynatılan topçular var. 8-9 milyon dolar bağlanmış adamı ne yapıp edip kazanacaksın. donk oynasa ne olur oynamasa ne olur. diagne'de de oldu aynı şey. bu iki topçuya 20 milyon euro fazlası para harcanmış. senin 20 milyon euro bağladığın topçulara hoca tarafından gözden çıkartılmış muamelesi yapılıyorsa elbette hoca eleştirilir.

abi sahaya sinek sıçsa fatih hocadan bileceksiniz. bir güruh hoca ne yaparsa yapsın eleştirmiyor, diğer güruh ise deprem olsa hocadan biliyor. bunun bir ortası yok mudur?

adam luyindama'yı oynatsa eleştirildi, oynatmasa eleştirildi. bu adam tek başına bizi şampiyonluktan etti bu sene malesef. fatih hoca bu duruma ne yapsın? adamın yaptığı bireysel hataları dahi fatih hocaya bağlamayın komik olursunuz. neymiş antrenmandan dolayıymış hea. ula gedson ilk geldiği günden beri topçunun kralı yazdık, millet itin g.ne sokuyordu şimdi tapıyorlar gedson'a. herhalde luyindamayı bay ego çalıştırırken, gedson'u yan tarlada nagelsman çalıştırdı aynı sürede.

özetle komik olmayın ya. bu sene hocanın çok formsuz maçları oldu, doğru. ancak yaptığımız 7-8 maçlık fb ve alanya deplasmanları dahil çok iyi bir seriyi de aynı hocayla yaptık. geçen sene de benzer bir seri oldu sonra seyircisiz maçlar patladı, lige ara verildi vs vs.

bu sene de herkesin hemfikir olduğu absurd hakem hatalarına da biz muhattap olduk, bununla ilgili hoca yaptığı her açıklamasında ceza aldı. arkasında duran bir yönetim olmadı. bu hocayı çok yıprattı, hatalar da yaptı. covid belası bir bizim takımda oldu nedense, keza 4 sağ bekin 3'ünün sakatlanması, oğulcan'a arda'ya verilen emsali olmayan cezalar.

luyindama başlığında biraz ft postu gibi oldu ama ikisi birbirine bağlantılı.

Luyindama ile ilgili takım içinde ve teknik heyet bazında sorunlar olduğu belli sezon başından beri. Her hareketinde birisi kızıyor en son Trabzon maçında topu kornere uzaklaştırdı diye Muslera kızınca golde gitti tehlike bölgesine indirdi topu. Ben belirli noktalarda umursamaz ve kasıtlı davrandığını düşünüyorum zaten Konya maçından beri.

Terim'in en ufak pas hatasında çıldırması da ayrı bir durum, bu adamı buna göre oynatacaksak hiç oynatmayalım. Sene başında Fenerle 0-0 kalınan maçta tüm kontraları tek başına kesmesi ve o maçta yaptıklarını düşünürsek bir bokluk olduğu kesin, ben sadece sakatlık vs. gibi durumlara bağlamıyorum.

Bu dakikadan sonra da toparlayabileceğini pek sanmıyorum hoca değişmezse, çünkü ciddi özgüven kaybı oluşmuş durumda. Umarım iyi teklif gelir de satılır.

Bunu sene başı satsaydik 3-5 e Kaan ayhani alsak şimdi defans hattımızda bir düzen olurdu .Tercihler hep yanlış oldu belhanda ,feguli,Babel,luyindama ile devam etmek zaten büyük riskti orta sahanda adam yokken sadece etoboyu da alınca takım takım olamadi.Burada tüm suçlu tamamen oyuncular ve sahanın kötü olmasi birde pandemi birde yönetim birde TFF birde hakemler birde basın ...Başka suçlu yok .

8 milyon Euro'ya almışız sezon sonu 8.1 milyon verene hemen satmalı seneye de şampiyonluktan eder bizi keşke maicon kalsaydı luyindamayaı alacağımıza en azından frikik atıyordu

Hoca buna niye taktı anlamadım? 1.5 Sene öncesine kadar Mbappe'yi deşen adam şimdi kadroya giremiyor :D

Simdi anliyorum Luyindamayi.

Suclu budur diyordum ama demekki kafasinda birseyler var özgüven gitmis.

Bence cok iyi bir defans oyuncusu ama Fatih Terimle problemi oldugu belli artik .
Genclerbirligi Kadrosuna bakarsam yakinda Mou ile bile ayni durum olabilir

Terim efendinin futboldan ne kadar anladığını bu amatöre 8 milyon verdirtmesinden anlayayabilirsiniz.

Covid ?
Daha yeni cikti belki ondandir ve Hocayla problemleri var diyorum ben artik .

Aga adam kazma falan ama defansif özellik olarak gördüğüm en iyi stoper galatasarayda. Adam sakatsa vs. bilmem ama diğer senaryoda Terim baya uçmuş demektir. Donk'la oynuyoruz Luyindama kadroda yok.

Geri
Üst Alt