# Christian Luyindama

luyindama 15-20 sene önce oynasa dünya çapında stoper olabilirmiş. Çünkü güç olarak yıkamayacağı oyuncu çok çok nadir, hava topunda iyi, sertliği dozunda, hızı cüssesine göre iyi ama ayak tekniği ve oyun bilgisi rezalet

her an sizi yakma tehlikesi olması tüm bu iyi özelliklerini yok ediyor

bizde oyun kurulumunu stoperler yaptığı için adam bok gibi gözüküyor. rakipler de biliyor ki sol stopere baskı yapıldığında luyindama oyun kurmaya çalışırken saçmalayacak. hep aynı senaryo yaşanıyor, hoca da müdahale etmiyor.

luyindama varsa başka oynarsın, yoksa başka. ben de dahil maç içinde boşuna kızıyoruz bu adama.

3 lü oynamanın hiç bir artısı olmaz bize. Aksine kanatlarımız felç olur.

Luyindama için çözüm çok basit.
Luyindama'ya top gelince en az 2 adam yanına gelip top alacak.
Bunlar sırtı dönük top alan ve atağı başlatabilen kişiler olacak.
Luyindama topları kesinlikle kısa oynayıp bu iki oyuncuyu arayacak.

Gscimbom mobil

Bu adama ligde fiziken ezecek ne santrafor var ne kanat

Emre kılınçı yedlini yürüyerek geçen adamlar luyindamayı görünce kaçtılar resmen

Bu adamın hayvani gücü var bunu kabullenmek gerek ama pas hatalarını ne yapacağız bilemiyorum. Kapanan takımlarda bu adam dünyanın en iyi stoperi olur
Cornelius buna bi geldi , baktı ikili mücadelede patates oluyor hemen Nelson’a oynadı.

Cornelius dediğin adam da iri yarı fiziğe dayalı bir adam.

Yalnız bir kere Luyindama - Okaka mücadelesini görmek isterdim.

tekrar toparlayacağını ve devamlı oynaması gerektiğini düşünüyordum ama 1-2 aydır hiç umudum kalmadı, bi şekilde elden çıkarmak lazım fazla zarar etmeden

Bu adama ligde fiziken ezecek ne santrafor var ne kanat

Emre kılınçı yedlini yürüyerek geçen adamlar luyindamayı görünce kaçtılar resmen

Bu adamın hayvani gücü var bunu kabullenmek gerek ama pas hatalarını ne yapacağız bilemiyorum. Kapanan takımlarda bu adam dünyanın en iyi stoperi olur

bu haliyle kapanan takımlarda da sıkıntı yaşar çünkü düzgün pozisyon alamadığı ve kademe kararlarını iyi veremediği için bütün defansın dengesini bozuyor

orhan uluca ile emre özcanın fener ve bizim son avrupa maçlarımızı değerlendirdiği programı herkese öneririm

orada özellikle fener eleştirisinde üçlü savunmada iki oyuncunun oyuncunun kurulumunda hiç yer almamasının sonuçlarını anlatıyorlardı

bir diğer konuda 3lü stoper varken ortasahada gustavo tarzı adama ihtiyaç olup olmadığı idi

bu eleştirileri bizim de 3lü oynamamız gerektiğini düşünen biri olarak ele aldığımızda aslında fenerden daha iyi üçlü oynayabiliriz diye düşündüm

luyi savunmanın ortasında kim gibi kesici ve süpürücü iken nelsson ve marcao toplu oyunda rahatlıkla öneririm çıkabilirler

aslında ben nelssonu göbekte düşünüyordum ama luyinin topla problemi geçici bir çözüme itiyor

ayrıca bu üçlünün önünde assuncao ve vica ikilisi topla ilişkimizi artıracaktır

nell luyi marcao
boey assuncao cica barış
morutan
halil mohammed

tek sıkıntı yerli şartı

orhan uluca ile emre özcanın fener ve bizim son avrupa maçlarımızı değerlendirdiği programı herkese öneririm

orada özellikle fener eleştirisinde üçlü savunmada iki oyuncunun oyuncunun kurulumunda hiç yer almamasının sonuçlarını anlatıyorlardı

bir diğer konuda 3lü stoper varken ortasahada gustavo tarzı adama ihtiyaç olup olmadığı idi

bu eleştirileri bizim de 3lü oynamamız gerektiğini düşünen biri olarak ele aldığımızda aslında fenerden daha iyi üçlü oynayabiliriz diye düşündüm

luyi savunmanın ortasında kim gibi kesici ve süpürücü iken nelsson ve marcao toplu oyunda rahatlıkla öneririm çıkabilirler

aslında ben nelssonu göbekte düşünüyordum ama luyinin topla problemi geçici bir çözüme itiyor

ayrıca bu üçlünün önünde assuncao ve vica ikilisi topla ilişkimizi artıracaktır

nell luyi marcao
boey assuncao cica barış
morutan
halil mohammed

tek sıkıntı yerli şartı
emre penaltıydı abi vardan dönecek pozisyon değildi diye ısrar edince kapattım videoyu

orada saçmaladı

gri pozisyon normalde dönmez demek istedi ama pozisyon gri filan değil
kalçaya temas varmış :)
fırsat verseler 1 saat kim min ce övebilir belki ama hala boeyden emin değilmiş beyefendi. hala cicaya şüpheyle yaklaşmalar falan(bu diyalogdan 5dk sonra can bozdoğan övgüsü geldi :)
ssporttaki maçlarda yorumculuk yaparken eng spikere geçiyordum bundan sonra orhanla falan çıktığı programları da ilerlete ilerlete izlicem

Son düzenleme:
kalçaya temas varmış :)
fırsat verseler 1 saat kim min ce övebilir belki ama hala boeyden emin değilmiş beyefendi. hala cicaya şüpheyle yaklaşmalar falan(bu diyalogdan 5dk sonra can bozdoğan övgüsü geldi :)
ssporttaki maçlarda yorumculuk yaparken eng spikere geçiyordum bundan sonra orhanla falan çıktığı programları da ilerlete ilerlete izlicem

emre iyidir

Elden çıkarmak lazım gibi geliyor.

Pas hatalari diyoruzda adam topu ciksramadigi zaman calima girisiyor. Orta saha bosa ciksa problem cozulecek

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
adam adama oynadığı sürece rakip zor boşa çıkarırsın orta sahayı. hadi çıkardın diyelim topu alıp dönebileceğin 1 2 sn süren kalıyor. bizimkiler o süre zarfında topu tutamıyor. burada da savunma arkasına koşular önem kazanıyor. ilerideki oyuncular bunu denese de topu oraya atacak adam sayısı yok. 30mt top atamayan oyuncu sayısı fazla takımda.

Sözleşmesi bitiyor, uzatmaz isek devre arası biriyle anlaşır nasıl satacaz

FCZcDOAWQAErYiR

sakatlanmasa hala as oyuncumuz olurdu

ama atletizmini kaybetti maalesef

Geri
Üst Alt