- 16 Haziran 2010
- 192.732
- 136.317
- 6.478
Yine FT in dedigini yapacaklar kurtulamadik gittik bu virusten.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Takımı bırakamadım ama ilgim alakam eskiye göre çok çok azaldı malesef ;( Şu takımı biraz olsun takip ediyorsam sebebi wesley sneijder'dir. Senin imparatorun veya onun bir fedaisi gelirse bu adamın kuyruğuna teneke bağlayıp gönderir. O zaman burak ile selçuk ile imparatorunuz ile şampiyonluk turu atarsınız arenadaAysal'a operasyon yapıyorlar, görevden ayrılırsa taraftarlığımı askıya alırım sen değil miydin? Takımı bıraka bıraka bir hal oldun.
Chelsea'ye beklerim kamil. Sıfır mağlubiyet.
Takımı bırakamadım ama ilgim alakam eskiye göre çok çok azaldı malesef ;( Şu takımı biraz olsun takip ediyorsam sebebi wesley sneijder'dir. Senin imparatorun veya onun bir fedaisi gelirse bu adamın kuyruğuna teneke bağlayıp gönderir. O zaman burak ile selçuk ile imparatorunuz ile şampiyonluk turu atarsınız arenadaAslında asıl mevzu sneijderin gönderilmesi de değil. Asıl problem karakterinden ve Galatasaraylılığından artık şüphe duyduğum birinin yeniden takımın başına geçmesi... İşte onu hiç kaldıramam.
İlgimin azalmasına sebep olan şey sözde putlaştırmaya çalıştığım Aysal değil, Aziz denen şikeci şerefsizin haysiyetsizin 18 sene, Tüpçü denen kifayetsizin belge sahtekarının 8 sene kulüp başkanlığı yaptığı hatta yetmezmiş gibi kulüpler birliği başkanlığı ve federasyon başkanlığına getirildiği bir düzende bir spor ortamında, Aysal gibi adam 4 sene başkanlık yapamadı!!! Bunu düşününce kanıma dokunuyor. Senin dokunmuyor mu? Şurda son 1 seneyi çıkar efsane başkan diye anardın bu adamı ne oldu şimdi herkes tukaka yaptı?? Bende çok konuda eleştiriyorum ama sakın Adnan Polatlarla falan aynı kefeye koymaya kalkmayın!!!İlginin azalmasına sebep olan şeylerin başında gelen putlaştırmaya çalıştığın Aysal. Bilmem farkında mısın? Geleceğimizi ipotek altına aldığının delillerini bugün sokaktaki çocuğa sorsan anlatır. Bu arada ft'den hiç bir zaman hazzetmedim. Ama bu ülkede bütün işler adam kayırma üzerinden yürüdüğü için onun fedaisini iş başına getirdiler. Selçuk, Burak ve Hamit'in aldıklarını sorgulamadan sadece Wesley'in aldığı parayı sorgulayan, hiç bir kayda değer başarısı olmayan bir kişi. Koşmuyor dediği futbolcu, aldığı paranın misliyle hakkını vermiş ve takımın en çok koşan oyuncusu olmuşken. Bu fedainin de diğerlerinden farksız biçimde hiç bir otoritesi olmayacaktır takımın üzerinde. Emanetçi yönetim, Aysal'ın bıraktığı enkazın üzerinde ince sıvama çalışmasına devam ediyor.
Aysal'ın benim gözümde yıldodan farkı yok, kusura bakma. 2 sene şampiyon olacağız diye 10 senelik borca soktu bizi. Olmaz olsun öyle şampiyonluk. Adnan Öztürk'ün anlattıkları da benim kanıma dokunuyor.İlgimin azalmasına sebep olan şey sözde putlaştırmaya çalıştığım Aysal değil, Aziz denen şikeci şerefsizin haysiyetsizin 18 sene, Tüpçü denen kifayetsizin belge sahtekarının 8 sene kulüp başkanlığı yaptığı hatta yetmezmiş gibi kulüpler birliği başkanlığı ve federasyon başkanlığına getirildiği bir düzende bir spor ortamında, Aysal gibi adam 4 sene başkanlık yapamadı!!! Bunu düşününce kanıma dokunuyor. Senin dokunmuyor mu? Şurda son 1 seneyi çıkar efsane başkan diye anardın bu adamı ne oldu şimdi herkes tukaka yaptı?? Bende çok konuda eleştiriyorum ama sakın Adnan Polatlarla falan aynı kefeye koymaya kalkmayın!!!
Benim bildiğim enkaz, 2010-2011 sezonunun sonunda Mayıs ayındaki Galatasaray'a denir. Zapataların stancuların culioların servetlerin hüküm sürdüğü lig sekizincisi Galatasaray!!! Herşeyi geçtim takımında Wesley Sneijder gibi bir adam varsa o takıma enkaz diyemezsin. Geçeceksiniz bunları... Lakin prandelli seçimi, burak-selçuk kankilerinin sözleşmelerinin yenilenmesi, demba ba gibi bir santraforun takıma kazandırılmaması çok kritik hatalardı ve bu sene bize çok zarar verdi. Aysal'a yakışmadı. Benim eleştirim ancak bunlardır...
Yok artık ali samiAysal'ın benim gözümde yıldodan farkı yok, kusura bakma.
Kim diyor 10 senelik borca soktu diye Abdülrahim mi?2 sene şampiyon olacağız diye 10 senelik borca soktu bizi. Olmaz olsun öyle şampiyonluk. Adnan Öztürk'ün anlattıkları da benim kanıma dokunuyor.
İlk sene yapılan transferlere çok büyük kabahat bulamayız çünkü hedef mutlak şampiyonluktu ama bizim zaten belli bir borcumuz vardı. İlk sene kurulan kadro günü kurtarmaktan öteye geçemedi.Yok artık ali sami
Kim diyor 10 senelik borca soktu diye Abdülrahim mi?Kadıköy'de şampiyonluk kupası kalkarkende böyle mi düşünüyordun? O sene şikecileri düşüremediler, yetmedi koruyup kolladılar, bunlar için playoff bile icat ettiler, yarıştan kopartmadılar, ona rağmen efsanevi bir şampiyonluk yaşandı. Bir önceki sene 8. olmuş takımı ancak para harcayarak ayağa kaldırabilirsin ve böylesine zorlu koşullarda efsanevi bir şampiyonluk yaşatabilirsin zaten ne bekliyordun ki? Takımı yeniden kurdu adam. Ama bir farkla; Culiolar zapatalar stancular yerine melolar, musleralar, ujfalusiler vs.. gelmeye başladı. Bir sonraki sene kimlerin geldiğini söylememe gerek yok herhalde
Ama o kadıköydeki şampiyonluk gelmeseydi ve o sene yine fb şampiyon yapılabilseydi şimdi Galatasaray diye bir takımdan bahsedebilecek miydik acaba ne durumdaydık hiç düşündün mü? Genel anlamda transfer konusunda cenneti yaşattı adam size... 2 sene üst üste şampiyon olup, 2 sene üst üste cl gruplarından çıkmış, yetmemiş çeyrek final oynamış, kadrosuna dünya yıldızlarını katmaya başlamış, basketbol takımı şampiyon olmuş, euroleague de çeyrek final yapmış, voleybol takımı hem türkiye'de hem avrupada şampiyon olmuş bir Galatasaray'ı en son ne zaman gördün sen Allah aşkına bana bir söyle??? Bunlar neyle oluyor zannediyorsun sen? Bu başarılar elde edilirken takımlar su mu yakıyordu zannediyordunuz?? Saf mısınız siz?
Geçen sene en kritik dönemimizde, belkide diğer takımlarla makas bir daha kapanmamak üzere açılacakken, FT denen adam böylesine bir dönemde Galatasaray'ı satmasa ve dahi şikecilerle işbirliğine girmese büyük bir ihtimalle geçen sene de bu takım şampiyon olacaktı ve çok farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Aysal Terim mevzusundan sonra bir daha toparlanamadık. Çünkü çok kritik bir dönemde şah damarımızdan darbe aldık. O gün bugündür de şikeciler ve rüşvetçilerde tam anlamıyla üzerimize oynamaya başladılar. Hele son 4 ayında Ünal Aysal'ın üzerine nasıl oynadıklarını hepimiz gördük. Şerefsizler bir insanın üzerine oynuyorlarsa benim için o adam aksi ispat edilene kadar şereflidir. Son bir sene de Ünal Aysal'ın hataları var mı hem de çok büyük hataları var inkar etmiyorum savunmuyorum da hatta çok sert bir şekilde eleştiriyorum ama Ünal Aysal'ı hain ilan edebilmek için Abdülrahim ve Adnan'ın sözlerinden fazlasına ihtiyacınız var. Bu o kadar basit değil!! Kusura bakma renkdaş ama senin gibi taraftarların serhatlardan ertemlerden bir farkı kalmadı benim için anca vır vır vır konuşuyorsunuz. Ama beni üzen asıl konu ise çoğunluk olmanız... Bunu anladığım günden itibaren de foruma ve takıma olan ilgimi alakamı büyük ölçüde yitirdim.
İlk sene yapılan transferlere çok büyük kabahat bulamayız çünkü hedef mutlak şampiyonluktu ama bizim zaten belli bir borcumuz vardı. İlk sene kurulan kadro günü kurtarmaktan öteye geçemedi.
Şimdi sana bir soru. Aysal'ın geldiği güne döndüğümüzü farz et. O gün yine aynı transferlerin yapılmasını mı isterdin yoksa daha mütevazı transferlerle geleceğe yönelik bir projeksiyon planlaması mı yapardın? Bizi bitiren şey Aysal'ın gelir gelmez egosunu tatmin etme adına o anı kurtaracak, bizi hemen zirveye taşıyacak, maliyeti ne olursa olsun, isimleri almaktı. Önümüzdeki yıllar düşünülmedi.
Hamit Schalke'ye attığı golle bize turu getirdi belki ama götürdüğü çok daha fazla. Takımdan ayrılan Elmander, Ujfa gibi isimlerin yerine doğru oyuncuların getirilmeyişi ise çöküşün başlangıcı oldu. Ujfa yerine pek ala daha genç ve geleceğe yönelik bir isim alınabilirdi. Burak Yılmaz gol kralı olmuş olabilir, şampiyonlar liginde 8 gol atmış olabilir. Bunlar onun doğru transfer olduğunu göstermez. Selçuk'un düşüş yaşayacağını iki sene önceden söyledik yine burada. Açıp baksınlar eski mesajlara. Kaç defa dediğimi hatırlamıyorum, Selçuk'u yedeklenmeyerek çok büyük hata yapılıyor diye. Sonuç ortada. Bu günlerin önlemi en az 2 sene öncesinden alınmalıydı. Eboue'nin mental problemleri olduğu o gün de belliydi. Acaba ne kadar ön araştırma yapıldı Arsenal'den neden kovulduğuna dair? Amrabat transferine ne demeli? Hak etti mi ödenen bonservisi? Yapılan transferlerin hangisinin altını eşelesen bir handikap çıkıyor farkındaysan. Biz sabırlı olamadık, fb şikeyle boğuşuyor ve stad yapıldı diye paldır küldür daldık ama önümüzü göremedik. Şimdi bunun bedelini ödüyoruz. Hamit'in 2016'ya kadar kontratı var, topuğuna sıksan yine yollayamazsın. Selçuk+Burak ikilisine girmeye bile hacet yok.
Kadro mühendisliğinde baştan beri hep sınıfta kalındı. Ama asıl facia Mancini döneminde yaşanmıştır. Devre arasında 9 tane futbolcu alındı, hiç birinden verim alamadık. Para çöpe gitti ve hocayı kovduk. Olayın şikeciler vs aysal tarafına fazla takılıp kalmamak lazım. Şikecilere karşı zaten aynı taraftayız, bunda şüphe yok ama Aysal'ın yediği naneler bir değil iki değil. Zarar gösteren şirketleri futbol aş'ye satmak da ne demek? Bu şirketleri kapatmaması zaten kendi başına fiyasko, bu yetmiyor bir de bunları futbol aş'ye iteliyor? Bu nasıl iş? Stad ve avrupa kupalarındaki gelir çok hoyratça kullanıldı ve bunu üstüne basa basa söylüyorum, Aysal menajerler tarafından dolandırılmıştır. Bunun da faturasını Galatasaray ödüyor. Bu adam futboldan anlamadığını kendisi söyledi daha ilk geldiğinde, yanından futboldan iyi kötü anlayan kişiler ayrılınca da bir güzel dolandırıldı ve kaçmak zorunda kaldı. Şikeciler üzerimize oynamasa bile bu facia kaçınılmazdı, olayı ekonomik anlamda değerlendirmek lazım. Borç azalması gereken yerde misliyle arttı. Bunun temel sebeplerinden biri yanlış kadro yapılanması, ben daha ziyade bunun üzerinde duruyorum. Yıldoya benzetirken de bunu ve kulübü ekonomik anlamda ne kadar kötü yönettiğini baz alıyorum. Tek artısı senelerce yapışıp kalmadı, batırdığını anlayınca çekip gitmesini bildi. Ama bıraktığı enkaz ortada. Basketbol şubesinin durumu ortada. Sporculara para ödenmemesi, hajro olayı ve daha niceleri. Atalarımız güzel söylemiş, ayağını yorganına göre uzat diye. Aysal maalesef fantezinin dozajını fazla kaçırdı.
Dostum ben Polat'ı mı savunuyorum da ikide bir Polat diyorsun? Niye kötüyle kıyaslama yapıyorsun ayrıca, iyiyle kıyaslama yapmak işinize mi gelmiyor?Renkdaş şimdi sneijder ve drogba transferleride mi hataydı diyorsun anlamadım? Eğer öyle ise gözünüze dizinize dursun ne diyeyimBir de ilk seneki transferlere kabahat bulamayız diyorsun ama adnan polat başkan olarak kalsaydı o transferler yapılabilir miydi? O vizyona sahip kaç tane başkan olacak adam vardı kulüpte? İlk sene kurulan kadro günü kurtardı diyorsun ama bir sonra ki sene de birkaç takviye ile şampiyonluk geldi. Hatta CL çeyrek finali geldi. Hatta ondan sonraki sene juventusu saf dışı bırakıp gruplardan çıktık. Bence o kadro hakkını verdi. FT bizi satmayıp, en kritik dönemde kimyamızı bozmasaydı belki 3. şampiyonluğu da alacaktı o kadro bilemeyiz. Bence o kadro hakkını verdi. CL şampiyonluğunu alacak kadroyu 300 milyon avroya kuramazsın zaten onu geçiyorum o iş o kadar kolay değil. Eh o zaman?? Tam olarak ne yapması gerekiyordu bu kadronun onu anlayamıyorum???
Bir de ilk sene kadro kurulurken yine borcumuz vardı diyorsun kendin söylüyorsun. Bütün stadyum, kombine, loca, yayın gelirleri vs... hepsi bilmem kaç senelik temlik altındaydı öyle değil mi? Kim yaptı bunu Adnan Polat! Culiolara, zapatalara, stanculara 5'er milyon avro vere vere geleceğimizi ipotek etti adam ve bir de üstüne ligde 8. oldu. "Kümede kal Galatasaray" tezahuratı ile inledi stadyumlar!! Polat zamanında bize bunları yaşatmak için geleceğimizi ipotek altına aldı. Ünal Aysal kendisi söyledi bunun zorluklarını çok yaşadık diye bu da mı yalan?? Adam stadyum loca yayın geliri vs... olmadan yaptı o kadar transferi ve hepsi vizyon transferleriydi nokta transferlerdi. Ki bunun karşılığında o sene efsane şampiyonluk geldi. Bugün bu kötü duruma gelmemizdeki en önemli iki faktör Adnan Polat ve FT dir bana göre ve Ünal Aysal bu sıralamanın çok daha arkasındadır. Ünal Aysal'a gelene kadar taraftarın giydirmesi gereken o kadar adam var ki ama işte Ünal Aysal herkesin kolayına geldi yediler adamı ne diyim...