Cimbom'un Stoper Sorunu

Muzaffer AYDIN

Kırmızı Üye
Yeter artık arkadaş bizim takımda kimse stoperden anlamıyo mu ya..

Yapılan hataları sıralayalım;

1. Yıllarca Servet Çetin kabusuna katlanılması
  2. Meira'nın alınması
  3. Ujfalusin'in sağbeke transfer edilmesi (Allahtan sonradan doğru bulundu)
  4. Semih'in bonservisiyle gönderilmesi (son anda iptal oldu, Semih istemedi)
  5. Cris'in alınması
  6. Dany'nin alıması
  7. Chedjou'nun alınması
  8. Burdisson'un alınması
  9. Vidicin alınmaması (ve nicelerinin)

Bu süreçte Song, Tomas, Neil(eh işte) dışında takıma katı veren bir Allah'ın kulu yok (Semih ile Ujfalusiyi yukarıda saydığım nedenlerden eklemedim).. Onlar varken de takımın kalanı leşti..

Bana göre ne Doria ne Balanta bekleneni veremez ve bu listeye girer.. Çünkü İYİ STOPER == DENEYİM!!

Bize forvet lazım.Yeteri kadar stoper var takımda.

Az çok katılıyorum.

Doğru stoper tandemi kuramıyoruz maalesef.

Kurduğumuzda başarılı oluyoruz zaten.

Önce forveti halletsinler. Chedjou'yu da gönderebiliyorlarsa o zaman alsınlar bir tane de yabancı stoper.

Şu önce forvet mantalitesinden stopere sıra gelmiyo maalesef.. Forvet eksiğine katılmamak elde değilde, stoperde de "Semihle Koray büyüyüp orayı kapatacaklar" diye bekleyenlerin sayısıda hiç az değil :S

İşin garip tarafı bu konunun çok da fazla para gerektirmemesi..

Bülent - Popescu

Song - Tomas

Semih - Ujfa

Yukarıdaki ikililer oldukça başarılıydı, maliyet olarak öyle ahım şahım da bir para harcanmamıştı. Bunu becerememek tuhaf.

Kaliteli bir yabancı alınacaksa, bu oyunun santrafor olmasını isterim. Kapalı savunmaları acmak icin, ileride top tutan ve rakip defans ile savasan bir santrafor şart.

Kapalı savunmalara ortalama 2 gol atmayı basaran bir hücum hattı kurduktan sonra, yiyecegimiz golün bir önemi olmaz. Zaten gecen sezonun en az gol yiyen takımıyız, 4-0'lık Kasımpasa macına rağmen, fb bizden fazla gol yemis ama daha fazla attıgı icin sampiyon olmus.

Mesela 2012-2013 şampiyonlugunda gecen sezondan 3 gol daha fazla yemisiz ama daha fazla attıgımız icin şampiyon olmusuz.

Gecen sezonki en büyük sorun ortada sanırım.

Kaliteli bir yabancı alınacaksa, bu oyunun santrafor olmasını isterim. Kapalı savunmaları acmak icin, ileride top tutan ve rakip defans ile savasan bir santrafor şart.

Kapalı savunmalara ortalama 2 gol atmayı basaran bir hücum hattı kurduktan sonra, yiyecegimiz golün bir önemi olmaz. Zaten gecen sezonun en az gol yiyen takımıyız, 4-0'lık Kasımpasa macına rağmen, fb bizden fazla gol yemis ama daha fazla attıgı icin sampiyon olmus.

Mesela 2012-2013 şampiyonlugunda gecen sezondan 3 gol daha fazla yemisiz ama daha fazla attıgımız icin şampiyon olmusuz.

Gecen sezonki en büyük sorun ortada sanırım.

Geçen sezonda dünyanın en iyi forvetlerinde biri bizdeydi yanlız..

defansta sorun yok , ched - semih ligin en iyi 2lisi sayılır , semih - balta veya ched -baltada da sorun yok , sorun gol atamayan , ilerde top tutamayan forvet ,,,

Geçen sezonda dünyanın en iyi forvetlerinde biri bizdeydi yanlız..

Futbol isme göre oynanmıyor. Drogba gecen sezon fizik-kondisyon olarak yerlerdeydi. Diri bir Drogba olsa zaten gecen sezon şampiyon olurduk.

Farzetki cok iyi mücadele eden ve kapanan bir deplasman macında 1 gol yedin, burdan mevcut kadro ile mac cevirebilecegimize inanıyormusun ? Ben sahsen inanmıyorum, daha doğrusu Burak ve tarzı düz santraforlar ile cok zor. Cünkü sıkı markaj altında kaybolup gidiyor.

Elmander'e kazma falan denildi, evet bitiriciliği Burak kadar iyi değildi ama ileride top tutuyordu, rakip defans ile savasıp top kazanıyordu, gene arkasındaki oyunculara zaman kazandırıyor ve bosluklar yaratıyordu. Yani bize Bruma-Sneijder-Olcan 3'lüsünü daha cok hücumda tutacak ve bu oyunculara bosluklar acabilecek bir santrafor lazım.

Burak kaliteli bir santrafor ama tek santrafor oynaması takıma zarar veriyor. Mesela yanında Drogba tarzı bir oyuncu olsa, Burak bu kadroya yazılacak ilk 3 oyuncudan biri olur.

Alex bedavaydı Milan'a giden adam bize uçarak gelirdi. Hem çok kaliteli, hem çok tecrübeli yaşı da bi kaç sene daha üst düzey oynamaya yeterliydi bi stoper için Semih'le de tam uyarlardı kesinlikle kaçırmamamız lazımdı. Yönetimin haberi yoksa scout ekibi midir nedir ne iş yapıyorlarsa gerçi bilmiyorum onların görebilmesi gerekti. Şimdi fellik fellik stoper arıyoruz. Gelen stoperin liderlik özellikleri de olması gerek iyi oyuncu olmasının yanında. Doria ya da Balanta bunu sağlar mı emin değilim. Bu arada Semih-Ujfa zamanı da seneye bize kesin stoper lazım yorumları vardı hatırlatayım güçlü forvetleri tutamıyorlardı.

Bu arada defanstan ziyade takım defansı önemli tabi unutmamak gerek.

Futbol isme göre oynanmıyor. Drogba gecen sezon fizik-kondisyon olarak yerlerdeydi. Diri bir Drogba olsa zaten gecen sezon şampiyon olurduk.

Farzetki cok iyi mücadele eden ve kapanan bir deplasman macında 1 gol yedin, burdan mevcut kadro ile mac cevirebilecegimize inanıyormusun ? Ben sahsen inanmıyorum, daha doğrusu Burak ve tarzı düz santraforlar ile cok zor. Cünkü sıkı markaj altında kaybolup gidiyor.

Elmander'e kazma falan denildi, evet bitiriciliği Burak kadar iyi değildi ama ileride top tutuyordu, rakip defans ile savasıp top kazanıyordu, gene arkasındaki oyunculara zaman kazandırıyor ve bosluklar yaratıyordu. Yani bize Bruma-Sneijder-Olcan 3'lüsünü daha cok hücumda tutacak ve bu oyunculara bosluklar acabilecek bir santrafor lazım.

Burak kaliteli bir santrafor ama tek santrafor oynaması takıma zarar veriyor. Mesela yanında Drogba tarzı bir oyuncu olsa, Burak bu kadroya yazılacak ilk 3 oyuncudan biri olur.

Drogba yorumuna katılıyorum zaten geçen sene ligin son 6-7 haftasında yoktu ve nerdeyse puan kaybetmedik.. Ama şunu unutmamak lazım biz ligin en iyi duran top kullanma POTANSİYELİNE sahip takımıyız.. dolayısyla 1-0 olsun bizim olsun lafı en çok bizim için geçerli olabilr. bu durum kapanan takıma karşıda geçerli.. ben şunu diyorum aslında eğer defansın sağlam olursa zaten çok zor gol yersin ve yediğindede çıkarmasını bilirsin.. Unutmayalım ki ligde karşımıza çıkan rakipler zaten beraberliğe razı.. İlk dakikadan itiaberen defansif düşünüp 1 gol atıp bitirmeyi düşünyolar..

Forver lazım mı tabiki lazım ama ben artık stoper ikilisine de güvenmek istiyorum..

takımda bahsedildiği kadar stoper sorunu yok. Bizim geçen seneki sorunumuz hücumdu ama mancini defans dedikçe millette öyle zannetti.

Chedjeu ve dany satılırsa yeni stopee alınır ama ikisi birden gönderilmedikçe transfer mantıklı değil maddi açıdan.

Bize futboldan anlayan scoutlar lazım, o kadar mal oyuncular sonra biraz structure lazım takım transferlere..... seneler sonra Telles gibi gerçek hakiki sag bek alındı.

Alex alınsaydı kısa vaade'de defans problemlerini çözerdi - Semih ile Alex yeterli olurdu.

Geri
Üst Alt