Çin Seddi'nin Nerede Olduğunu Bilemedi!

Bunu da bilmeyecek ne var? Çin Seddi adını Madagaskar'dan almıştır. :) Seyircilerin bile %49'u bilmiyor durum çok vahim.

Saçmalamışsın Murhan. 81 ilde 900 üniversitemiz var hiç öyle olur mu!
Almanya'da özeller dahil 106 üniversite var. Bunda uzaktan egitim gördügün üniversitelerde dahil. Türkiye'de nasil daha fazla üniversite oluyor anlamiyorum. Büyük salonlarda dersler görülüyor. Bölümüne göre 1000 kisi veya 50 kisi oluyor.

Lisedeki not ortalamana göre kafana göre tercih yapabiliyorsun, 50 tane sinava sokmuyorlar.

Sadece bazi bölümler icin önceden ingilizce testine girmen gerekiyor belli bir seviyede oldugunu göstermen icin. Ama bunu kanitlamak icin de 1.5 sene zamanin var kayit olmak icin. 3.yari dönemin sonunda ingilizceni ispatlaman lazim ama bu da cok nadir yani.

Cocuklari 50 küsür sinava sokup puana göre yerlestirmiyorlar. Herseyi kendin yapiyorsun. Üniversiteler burada hep belli bir standartta ve zorluk seviyesi yüksek. Üniversite ile hemen hemen ayni seviyeye sahip olsada alternatifi de bunlar. Daha pratik ögretiyorlar, maaslari da asagi yukari ayni sonra ama üniversite bitiren daha fazla aliyor. Türkiye'de üniversite bitirenler bile issiz geziyor. Lisenin eskiden bir kiymeti vardi duydugum kadariyla ama simdi neredeyse bimde kasiyer olmak isteyen bile lise mezunu olmasi gerekiyor. Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - Vikipedi

belgrad ormanı nerededir diye sorsa şaşırsa anlarımda çin seddini bilmemesi büyük cahillik.YÖK yaptığı son düzenleme ile böyle cahillerin önünü açtı.artık 10 sayısal 10 sözel soru yapan mühendislik ve hukuk fakültelerine girebilecek!

Almanya'da özeller dahil 106 üniversite var. Bunda uzaktan egitim gördügün üniversitelerde dahil. Türkiye'de nasil daha fazla üniversite oluyor anlamiyorum. Büyük salonlarda dersler görülüyor. Bölümüne göre 1000 kisi veya 50 kisi oluyor.

Lisedeki not ortalamana göre kafana göre tercih yapabiliyorsun, 50 tane sinava sokmuyorlar.

Sadece bazi bölümler icin önceden ingilizce testine girmen gerekiyor belli bir seviyede oldugunu göstermen icin. Ama bunu kanitlamak icin de 1.5 sene zamanin var kayit olmak icin. 3.yari dönemin sonunda ingilizceni ispatlaman lazim ama bu da cok nadir yani.

Cocuklari 50 küsür sinava sokup puana göre yerlestirmiyorlar. Herseyi kendin yapiyorsun. Üniversiteler burada hep belli bir standartta ve zorluk seviyesi yüksek. Üniversite ile hemen hemen ayni seviyeye sahip olsada alternatifi de bunlar. Daha pratik ögretiyorlar, maaslari da asagi yukari ayni sonra ama üniversite bitiren daha fazla aliyor. Türkiye'de üniversite bitirenler bile issiz geziyor. Lisenin eskiden bir kiymeti vardi duydugum kadariyla ama simdi neredeyse bimde kasiyer olmak isteyen bile lise mezunu olmasi gerekiyor. Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - Vikipedi

Çok haklısın da şöyle bir sorun var Türkiyede ben üniversite sınavının kaldırılmasını istemem Türkiye'de ben herkesin yeteneğine göre mülakatla tercih yapabilmesini meslek seçmesini istemem . Ha normalde isterim ama bu Türkiye'de kesinlikle istemem.

Mesela dediğin örnekten gidelim 1.5 sene vermişler kendini kanıtlamak için Türkiyede;
-Kafası zehir gibi çalışan Burak Pakdemiri mi seçerler
-Dayısı " kapağı atmış" particilik oynayan birilerinin peşinde koşanı mı seçerler?
Türkiyede doğrusuyla yanlışıyla 4-5 sene hukuk okuyan birinin hakim olabilmesi için Torpil yetmiyor inanabiliyormusun?
Büyük torpil gerekiyor bakan falan, var sen düşün....

Çok haklısın da şöyle bir sorun var Türkiyede ben üniversite sınavının kaldırılmasını istemem Türkiye'de ben herkesin yeteneğine göre mülakatla tercih yapabilmesini meslek seçmesini istemem . Ha normalde isterim ama bu Türkiye'de kesinlikle istemem.

Mesela dediğin örnekten gidelim 1.5 sene vermişler kendini kanıtlamak için Türkiyede;
-Kafası zehir gibi çalışan Burak Pakdemiri mi seçerler
-Dayısı " kapağı atmış" particilik oynayan birilerinin peşinde koşanı mı seçerler?
Türkiyede doğrusuyla yanlışıyla 4-5 sene hukuk okuyan birinin hakim olabilmesi için Torpil yetmiyor inanabiliyormusun?
Büyük torpil gerekiyor bakan falan, var sen düşün....
cevabi kendin vermissin üstad

Ayrıca kendimi ve kendinizi biraz boşa ve fazla yıpratıyoruz gibi geliyor artık bana
Ne diyoruz?
-Eğitim çok kötü vs vs .
Yav birinin eline eğitim sistemini versen ağzına sıçabildiğin kadar sıç desen bundan kötü yapamaz net ve bariz şekilde artniyet var bence

Dersane kapanma olayı büyük dersanelerin işine geldi. Ufak dersaneler aradan çıktı kendilerini lise yaptılar yıllık 15.000 TL alıyolar

Ayrıca kendimi ve kendinizi biraz boşa ve fazla yıpratıyoruz gibi geliyor artık bana
Ne diyoruz?
-Eğitim çok kötü vs vs .
Yav birinin eline eğitim sistemini versen ağzına sıçabildiğin kadar sıç desen bundan kötü yapamaz net ve bariz şekilde artniyet var bence
bir sonraki genel secim 2023de olacaksa adamlar ülkeyi 21 sene yönetmis olacak

21 senede egitim sistemini düzeltemeyenler 121 sene de kalsa birsey degismez bence

ben yaptim oldu zihniyeti hep patliyor, patlayacak. sistem bir kez kurulur ve sürekli iyilestirilir. degistirilmez. ne sistem var ne bisey.

bir sonraki genel secim 2023de olacaksa adamlar ülkeyi 21 sene yönetmis olacak

21 senede egitim sistemini düzeltemeyenler 121 sene de kalsa birsey degismez bence

ben yaptim oldu zihniyeti hep patliyor, patlayacak. sistem bir kez kurulur ve sürekli iyilestirilir. degistirilmez. ne sistem var ne bisey.

İşte komik ve genelleme olacak bence ama Akpartinin iktidarda bu kadar fazla kalmasının sebeplerinden biri "ben yaptım oldu zihniyeti hep patlayacak" diye düşünmen ve böyle lanse etmen.
Ha dediğin doğru mu? Sapına kadar doğru ama sana önceki postta dediğim gibi Türkiyenin doğruları farklı.

Adamlar ben yaptım diyor yancıları köşe oluyor bakıyolar ki harbiden yapıyolar oluyor.
Fakir veya gariban zerre umurunda değil ki hitap ettiği kitle ne fakirler ne de kendine oy vermeyenler.
Kendine oy verenleride bağlamak için her yerde ben yaptım oldu demeye devam eder.

Bilmiyorum aklımdakini anlatabildim mi

( Bu arada siyasetten konuşanları raporlayacağım dedim bu mesajdan rahatsız olan siyaset konuşmaya çalışmak diye anlayan olursa raporlayabilir samimi söylüyorum)

Bu sene eğitim sisteminde büyük değişiklikler yapacaklar.Yeni milli eğitim bakanı bu konu hakkında gerekli düzeltmeler yapacağız dedi bakalım yeni hali nasıl olacak.Gerçi daha geçen sene değişti, bekleyip göreceğiz.

Kendilerine olan yüksek özgüven nedeniyle çuvallıyorlar. Ayrıca söyledikleri üniversiteleri bitirmişler mi? Orası da ayrı bir muamma..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

herşeyi geçtim adı üstünde çin seddi soruda cevap var zaten.

Resmi olarak Ağrı geçiyor , ığdıra yakın olması yada daha çok bölümünün yer alması önemli değil.
Demek istediğim farklı.
Tuzaklar gerçek hayatta oluyor Ülkemizde ise tuzaklı soru çok oluyor , orada tuzak korkusu-heyecan yaşamış olabilir mesele %49'un bilmeyişi .
Demekki Tribündeki 2 kişiden 1'i orada otursa yine bilemeyecekti.

Demek istediğim farklı.
Tuzaklar gerçek hayatta oluyor Ülkemizde ise tuzaklı soru çok oluyor , orada tuzak korkusu-heyecan yaşamış olabilir mesele %49'un bilmeyişi .
Demekki Tribündeki 2 kişiden 1'i orada otursa yine bilemeyecekti.

tuzaktan değil ya direkt cahillikten bunlar

senin dediğine katılıyorum ama ismini verdiği bir dağ , yapı vs farklı yerde nadiren olur.

Geri
Üst Alt