Cizre'de Çöl Varanı Bulundu!

Ozan Puki

İmparatore
Berlin Panteri
Cizre'de çöl varanı bulundu

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Girikova köyünde, nesli tükenme tehlikesi altındaki yaklaşık 1 metrelik çöl varanı bulundu.

DZOGojYXkAY_gZo.jpg:large

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Girikova köyünde, nesli tükenme tehlikesi altındaki yaklaşık 1 metrelik çöl varanı bulundu.

Cizre ilçesine bağlı Girikova köyünde, yol yapım çalışması sırasında köylüler, nesli tükenmekte olan ve 'dev kertenkele' adı da verilen çöl varanı buldu.

Olayın Kaymakamlığa bildirilmesi ile bölgeye gelen Şırnak Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, yakaladıkları çöl varanını koruma altına aldı.

Bir kafese konularak Şırnak'a götürülen yaklaşık 1 metre uzunluğundaki çöl varanı, veteriner kontrolünün ardından doğaya bırakılacak.

DHA

Kapalicarsiya cuzdan ve kemer olarak donus yapar

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğaya bırakmayın yada insan olmayan bir yere bırakın hayatta kalması mucize

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Degil , london zoo da bizatihi gorup incelemistim , bu varan burada gereksiz buyuk gorunuyor , bu kadar buyuk degil

Komodo ise hakkaten buyuk , bir miktar riski de olan bir hayvan o

Bu arada bu tip haberlerin sonundaki "dogal ortamina birakilacak" eklentisi bana cok sacma geliyor

Neden dogaya saliniyor tekrar bu hayvanlar anlamak mumkun degil

Aynen sinan başka fotoları var buraya koyamadım link vermediği için, orda görüyorsun kadarda büyük değil. komodo ya göre ufacık bile denilebilir.

Bunun haber olması bile artık tehlike bu hayvan için.

Komodo ejderi neredeyse timsah kadar hayvan canım, eşek kadar o. Bu monitör kertenkelenin bir türü sanırım.

Vaşşak da bulunmuştu galiba bi ara Tuneceli'de.

Ulkemizde nadiren de olsa boyle canlilar olmasina cok seviniyorum,galiba en son Anadolu Leopari vardi koylulere saldirmisti onu da öldürdüler,cizgili sirtlan bulunmustu aslinda orman ve dağlarımızda degisik turler var bence tek basina yasayacak halleri yok ya

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Hassasiyet göstermeleri çok iyi kazıyı yaparken kürekle kafasına vura vura öldürmemeleri güzel haber...

Geri
Üst Alt