⚽ CL 25/26 H:2 | Galatasaray 1-0 Liverpool | MS | 30 Eylül | TRT 1

Savunma geçişinde izolasyonu iyi yaparsak kazanırız diye düşünüyorum.

@Kemal Tan Canatan ne diyorsun?
Bence çok doğru bir noktaya parmak basmışsın. Savunma geçişindeki izolasyon aslında oyunun mikro-dinamiklerini belirleyen en kritik unsur. Eğer o izolasyonu yeterince versatil bir şekilde kurgularsak, hem kompakt kalırız hem de rakibin üçüncü bölgede yaratmaya çalıştığı asimetriyi bertaraf ederiz.

Burada önemli olan sadece pozisyonel disiplin değil, aynı zamanda oyuncuların transisyonel elastikiyeti. Yani topu kaptığımız anda sahayı ne kadar ekspansif kullanabildiğimizle, kaptırdığımız anda ne kadar hızlı konsolide olabildiğimiz arasındaki o ince çizgi.

Benim kanaatim: Eğer bu izolasyonları progresif varyasyonlarla desteklersek, sadece kazanmakla kalmayız; oyunu da doktrinel bir seviyeye taşırız.

Sen ne dersin Onur, bu holistik adaptasyon sence de bizi bir üst seviyeye çıkarmaz mı?

Bence çok doğru bir noktaya parmak basmışsın. Savunma geçişindeki izolasyon aslında oyunun mikro-dinamiklerini belirleyen en kritik unsur. Eğer o izolasyonu yeterince versatil bir şekilde kurgularsak, hem kompakt kalırız hem de rakibin üçüncü bölgede yaratmaya çalıştığı asimetriyi bertaraf ederiz.

Burada önemli olan sadece pozisyonel disiplin değil, aynı zamanda oyuncuların transisyonel elastikiyeti. Yani topu kaptığımız anda sahayı ne kadar ekspansif kullanabildiğimizle, kaptırdığımız anda ne kadar hızlı konsolide olabildiğimiz arasındaki o ince çizgi.

Benim kanaatim: Eğer bu izolasyonları progresif varyasyonlarla desteklersek, sadece kazanmakla kalmayız; oyunu da doktrinel bir seviyeye taşırız.

Sen ne dersin Onur, bu holistik adaptasyon sence de bizi bir üst seviyeye çıkarmaz mı?
Kanka chatgpt misin?

4-3-3 den şaşmamak lazım.

Uğurcan
Wilf-Davi-Apo-İsmael/Eren
Mario-Lucas-İlkay
Sane/Yunus-Osi-Barış

Osi hazır değilse Barış forvete Yunus diğer kanada.

4-3-3 den şaşmamak lazım.

Uğurcan
Wilf-Davi-Apo-İsmael/Eren
Mario-Lucas-İlkay
Sane/Yunus-Osi-Barış

Osi hazır değilse Barış forvete Yunus diğer kanada.
Sara'yı bu maçta oynatmak lazım. Maksimumunu verecektir. İyi de oynarsa İngilizlere satması kolaylaşır.

Sg

Defensive transation tamam da izolasyon tam oturmuyor Türkçe anlam olarak sanki.

'recovery' daha uygun gibi toparlanma/geri kazanım.
Futbola yeni terimler getirenlere ayar oluyorum. Kontratağın adı geçiş oyunu oldu. Kontra yiyip haldır huldur geri koşmanın adı geçiş savunması oldu. Böyle savunmayı 3-5 sene önce leedste bielsa yaptırıyordu

Okan Buruk: "Geçen senenin kazananı, son maçlarda 24'e kalan bir takım. PSG. City, son anda ilk 24'e kaldı. O yüzden bu formatta kötü başlayıp iyi bitirme şansınız var. Nasıl başladıysak aynı hedefle devam edeceğiz.

Okan Buruk: "Geçen senenin kazananı, son maçlarda 24'e kalan bir takım. PSG. City, son anda ilk 24'e kaldı. O yüzden bu formatta kötü başlayıp iyi bitirme şansınız var. Nasıl başladıysak aynı hedefle devam edeceğiz.

Hocam şu maçı istersen çeyrek-sıfır al ama al. Takımın bi havası değişsin kendine gelsin camia

bizimkilerin toplantı sonrası idmana çıkması gerekmiyor muydu hani idman yayını gelmedi basından ?

Maçı kafamda 3 kere oynadım. Üçünde de koydular. Böyle olmaz bir daha oynayayım dedim, yine koydular.

Okan Buruk: "Liverpool, rakiplerine çok fazla pozisyon da veren ama çok hızlı bir şekilde pozisyona da giren bir takım. Takım savunması burada çok önemli olacak. Her şeyi mükemmel yapmamız lazım aksi halde sizi çok kolay bir şekilde cezalandıracak bir takım."

Geri
Üst Alt