⚽ CL 25/26 Play-off M:2 | Juventus 3-2 Galatasaray | MS | 25 Şubat | TRT 1

Neyse kendimize bu kadar negatif yükleme yapmayalım. Pozitif taraftan bakarsak 12 sene sonra burada son 16’ya kaldık. Elediğimiz takımda dünya futbol tarihinin en büyük takımlarından biriydi.

Psg 4-0’dan, Barcelona 3-0’dan, city 5-3’den tur verdi son yıllarda. Bugün benzeri az daha başımıza geliyordu ama geçtik işte.

Son düzenleme:
Bu takım zorlu deplasmanlardan nasıl çıkacak, daha bjk, ts, göztepe avrupada liverpol/totnam falan var, bugece bütün umudumuz gitti şu hali gördükten sonra tur atlasak ta içimiz buruk! kaldı.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Neyse, gecenin tek iyi yanı yine bayağı reklam yaptık. Tüm yabancı futbol taymı bizi konuşmuş. 🤣

O dediğin ilk yarıda belki ama 10 kişi kalmışken rakip sahaya yerleşmeliydik. Bence enerjimiz yoktu. Konya maçı da böyleydi. Hatta bazen maç maç bireysel düşüşler de oluyor. X topçu maçta extra dripling atıyor sonra maç bitene kadar kayboluyor.

Ben öyle oynayalım demedim zaten. Sadece tespit yapıyorum, onu beceremiyoruz nedense diyorum. Sözde bu maça bunu yapmak için gelmişiz ama yine ilk 15-20dk kısmen az biraz hariç beceremedik hiç... Gitgide baskı yedik. Öyle ki baskıyı sanki rakip kurmuyor da biz kendi kendimize kuruyoruz adeta... Dişli rakiplere karşı ne zaman tempoyu düşürüp oyunu soğutup maçı bağlayalım kafasına girsek gitgide rakibe geçiyor kontrol ve kalenizde tehlikeler başlıyor... Çünkü topa bir şekilde rakip yarı sahada sahip olduğumuz her pozisyonda karşısına yalandan rakip oyuncu gelen ilk oyuncumuz topa basıp iyi ihtimalle yana veya geriye stoperlere veriyor (ya da vermek zorunda kalıyor diyelim), o yana verdiyse bir sonraki stoperlere dönüyor zaten, stoperler ileri vurmazsa Uğurcan'a geliyor ve nihayet zorlama bir uzun top.. İlk geri pas geldiğinde biliyorsun ki o top muhtemelen Uğurcan'a kadar dönecek... Pas yapmak için oyuncuların topa yaklaşması, dar bir bölgede çoğalması ve sürekli hareket edip toplu oyuncuya opsiyon oluşturması gerektiğini adeta hiç bilmiyor gibiyiz... Onlar da eğer kaliteli baskı için senin kadar çoğalırsa o dar bölgede o zaman işte ters kanada uzun oynarsın ama ayağa uzun yani rastgele şişirme değil...

Dün Bodo da özellikle skoru yakaladıktan sonra pas yaparak tempo düşürüyordu ama 1. her seferinde ille gerilemek ve uzun vurmak zorunda kalmadan orta sahada da yapabildile o pasları sıklıkla. 2. fırsatını bulunca o paslaşmaları olgun bir umut vaat eden atağa da dönüştürebildiler... Zaten eğer gerilemeden pas yaparak oyunu soğutabilirsen o fırsatlar gelir bir noktada... Öbür türlü sen orta sahada "yan baktılar" diye gerilersen bir süre sonra rakip "bunlar sittin sene kalemize gelemez bu mantıkla" diye daha özgüvenle geliyor üstüne...

Maç başı planı olarak uygulama çok kötü olmakla beraber yanlış çok bulmuyorum düşük tempo pas oyunuyla oyunu öldürüp rakibi uyutmayı ama uygulamayı eskiden beri beceremiyoruz ve bugün de hiç gelişme göremedik... Ancak rakip 10 kişi kaldıktan sonra bence de artık işlemeyen mıymıyı bırakıp önde basan bildiğimiz oyuna geçmeliydik... At bir tane bitir maçı adamlar demoralize olmuşken...

Bu takım zorlu deplasmanlardan nasıl çıkacak, daha bjk, ts, göztepe avrupada liverpol/totnam falan var, bugece bütün umudumuz gitti şu hali gördükten sonra tur atlasak ta içimiz buruk! kaldı.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İçimiz buruk doğru. Güven vermedi o da doğru ama BJK maçı hariç mıymıy düşük tempoda pas yapalım (daha doğrusu yapamayalım) futbolu oynayacağımızı sanmıyorum ligde hiçbir maçta... Ha bir de eğer hala puan olarak öndeysek FB'ye karşı deneriz...

Okan Buruk'un ya bu planı denemeyi tamamen bırakması ya da becermemizi sağlaması lazım... Her maç 90dk sığır pres yapmak zor olduğu için bu oyunu da oynamayı öğrenmemiz şart ama hiç ışık yok...

aslan juventus, karizmasını kurtardı. onurluca çevirdi maçı.

aslan gs da, kendine geldi ve turu geçti.

özet budur.

Biz kendimize falan gelmedik... Rakip 3-0 yapınca 10 kişi daha az riskli oyuna geçmek istedi... Penaltılara kalırsa bu psikolojiyle zaten alırım dedi... E tabi yoruldular da... Fazla gelmediler ve gelemediler... Ama bizden değil onlardan kaynaklı bir durumdu... Biz sırf onların tercihiyle topla oynamaya başlayıp azıcık nispeten iyice göründük... Buna rağmen de uzatmalarda da tehlikeler yarattılar... Zaten bizim o aynı anda Icardi'li, Sane'li, İlkay'lı 11'in "kendine gelme" efekti yaratması falan imkansız...

Biz kendimize falan gelmedik... Rakip 3-0 yapınca 10 kişi daha az riskli oyuna geçmek istedi... Penaltılara kalırsa bu psikolojiyle zaten alırım dedi... E tabi yoruldular da... Fazla gelmediler ve gelemediler... Ama bizden değil onlardan kaynaklı bir durumdu... Biz sırf onların tercihiyle topla oynamaya başlayıp azıcık nispeten iyice göründük... Buna rağmen de uzatmalarda da tehlikeler yarattılar... Zaten bizim o aynı anda Icardi'li, Sane'li, İlkay'lı 11'in "kendine gelme" efekti yaratması falan imkansız...
tamam, öyle olsun. sorun yok benim için.

Gatti, locatelli, thuram, kenan isimlerini bir müddet duymayalım mümkünse

Biraz uyku sakinleştirdi.
Belki de ilk maç Juve için tarihi oldu bizim için normaldi bu maç ise bizim için de tarihi ve unutulmaz olmasını sağladı. Bir de Juve tarafından bakınca tur için çok umutlandılar oluyor dediler ve olmadı tam bir fb tarzı 😁

20260226_070345.webp

Geri
Üst Alt