⚽ CL 25/26 Play-off M:2 | Juventus 3-2 Galatasaray | MS | 25 Şubat | TRT 1

Kupa kazanınca turnuva bitiyor zaten ama bu rezil maçın eleştirisi sert şekilde yapılmazsa sonraki turda elek olur bizim takım
Bitiyorda ayni sekilde kazaninca aglanacakmi ayni sekilde. Elbette sevinilcek. Burdada sevinilmeli ama elbette ders cikarilmali evet.

Hayatta sevmem ama bu bile dogrulari söylemis burda:

Hepte bu momentum bizi buluyor nedense. Ayni frankfurt macindaki gibi. Evet ilk golü sanchez hatasindan yedik ama olay momentum olayi degil. Asil sorun mentalda, 1 gol yedik tamam ama adamlar daha iki gol atmaliki ki uzatmaya gitsin mac. Bunu düsünecek yere eyvah bi gol daha yersek ne olur derdindeler. Bu degismedikce her mac böyle paniklersin. Golleri kendileri degil biz pasif kalmamizdan attilar. Avrupada clde kafa güclü olacak hele böyle maclarda.

Momentum denen şey zaten maçın gidişatının iki takım oyuncuların mentaline yansıması sonucu oluşan bir şey... Yani momentum = mental zaten...

Bitiyorda ayni sekilde kazaninca aglanacakmi ayni sekilde. Elbette sevinilcek. Burdada sevinilmeli ama elbette ders cikarilmali evet.

Hayatta sevmem ama bu bile dogrulari söylemis burda:

Hoca ve futbolcular bile sevinmemiş, taraftarın sevinememesi de normal. Hocanın, futbolcunun ve taraftarın hissetttiği bu, duygulara yönlendirme yapamazsın sonuçta. İnsanlar sevinemedi bukadar basit

Momentum denen şey zaten maçın gidişatının iki takım oyuncuların mentaline yansıması sonucu oluşan bir şey... Yani momentum = mental zaten...
Momentum mentala etki edebilir ama mental demek baska birsey. Takimin mentali iyi olur kötü olur bu momentum ile hic alakali olmayan birsey.

Kiev macinda bile öyleydi 3:1 yakallamisin. Ne yapcagini bilmiyorsun son 15dk. Futbol kafa isi, oyunu kafanda oynayip bitiricen buda hocanin isi. En büyük eksiklerinden bitanesi. Hani mac öncesinde oyunculara anlatabilir, 1 gol yersek paniklemeyin, daha sonra iki gol atacaklar ki mac uzatmaya gitsin. Sadece antrenör degil ayni zaman piskolog gibi olman gerekiyor böyle maclarda. Yoksa aliyi veliyi koy oraya ne fark eder, taraftar gibi mac seyretmis oluyorsun. En büyük artisi oyuncularla diyalogu takima birlik beraberlik katmasi. Birde kendi sahamizda taraftar destegile önalan presle mac kazanabilmesi. Ama futbolun temellerinde hic iyi degil, fubolu oynatmak hem set oyunu hem gecis oyununu ve önceki anlatigim gibi mentali yönetmekte.

Bunları söylemiştir zaten, sadece iki cümle söylemekle çözülmüyor. Oyunun desteklemeli ki oyuncular özgüvenli olsun... Eğer planın düşük tempoda pas yapıp, topa sahip olup rakibin ivmesini ve dolayısıyla inancını kırmak ve ritim bulmalarını, umutlanmalarını önlemekse takımı buna hazırlayacaksın, bilecekler ki etkili bir planımız var... Bizim o hazırlığımız belli ki iyi olmadığı için onu denerken yapamadıkça baskı yiyip mental olarak da kırılıyoruz...

Hocanın maç sonu açıklamalarında biraz sorumluluk alma tavrı var gibi duruyor ama satır aralarından okuduğum sanki bizim iyi bir topa sahip olma planımız aslında var ama takım yapamadı... Bence hocanın bu düşük tempo pas, oyunu soğutma planında işlemeyen bir şeyler var, sırf oyuncular hocanın istediklerini hiç yapamadığı için değil yani, hocanın istediği şey her neyse o planın detaylarında da bir yanlışlık var... Çünkü hiç yapabilecek gibi bile durmuyoruz o planı senelerdir... Hep aynı şey oluyor farklı oyuncularla bile rakip biraz dişliyse... Ne zaman düşük tempoda pas yapalım oyunu soğutalım desek ilk başta iyi kötü biraz idare etsek bile (Frankfurt maçı mesela) gitgide kontrolü rakibe verdiğimiz ve gitgide rakibin daha tehlikeli geldiği bir oyun ortaya çıkıyor... Demek ki bizim denediğimiz şekilde düşük tempolu, oyunu soğutan pas oyunu yapılamıyor... Eğer ana plan oysa bile bunu yapma yöntemimizde bir şeyleri değiştirmemiz lazım... Pas yapıcaz derken sürekli geriliyoruz çünkü, topu rakip yarı sahada veya hatta 2. bölgede bile tutamıyoruz... Rakip yaldır yaldır basmasa bile normal standart bir baskı yapsa bile geriliyoruz...

Pek nerede bu eksiklik dersek Bodo'ya bakıyorum... Adamlar aynı amaçla pas yapıp top tutmaya çalışırken birbirlerine yakın oynuyorlar, topa sahip olan arkadaşlarına 3-5 metre yaklaşıyorlar, o şekilde çoklu üçgenler dörtgenler kuruyorlar ve durmuyorlar hareket ediyorlar... Gerilemek yerine özgüvenle o pasları yapıp ondan sonra boş alana taşıyıp bu sefer orada çoğalıyorlar... Bizde bu yakınlık ve çoğalma oluşmuyor, top ayağındaki pas opsiyonu bulamıyor ve geri dönmek zorunda kalıyoruz... E pas yerine şöyle merkezde iki top sürerek oyunu rahatlacak, boş alana taşıyacak adam da yok... Başka eksikler de olabilir ama benim ilk dikkatimi çeken bunlar...

Hepte bu momentum bizi buluyor nedense. Ayni frankfurt macindaki gibi. Evet ilk golü sanchez hatasindan yedik ama olay momentum olayi degil. Asil sorun mentalda, 1 gol yedik tamam ama adamlar daha iki gol atmaliki ki uzatmaya gitsin mac. Bunu düsünecek yere eyvah bi gol daha yersek ne olur derdindeler. Bu degismedikce her mac böyle paniklersin. Golleri kendileri degil biz pasif kalmamizdan attilar. Avrupada clde kafa güclü olacak hele böyle maclarda.
Malesef biz tecrübeye bakarak liderlik rolü yapabilecek dedigimiz oyuncularin lider olmamalari. Bence bizim takimda lider karakteri çok eksik. Torreira, Sanchez, Abdulkerim, Icardi, Yunus, Baris, Lemina bile çok pasifler. Takimi ayaga kaldiracak karakter göstermiyorlar ve gösteremiyorlar malesef. Atesleyecek karakter eksikligi var net olarak.

Golde çoğu kişi sevindi de maç bitince sevinemedi fazla kimse. Barış da röportajda maç bitince fazla sevinenedik dedi soyunma odasında
Sevinecen turu kutlayacan. Elbette 90 dk. Bok gibiydi ama sonuc en önemlisi. Dortmund bile 2:0 den sonra 4:1 ile uctu. Bunlar var clde. Önemli olan gecmemiz. Gelecek sezonlar icin cok önemli turu gecmemiz clde tecrübe olarak, hatta sampiyonlugu bile etkiler. Dün birde elenseydik iste ozaman boku yemistik ve üzülebilirdik. Birde en son ne zaman gectik son 16 buna sevinin bikere.

Malesef biz tecrübeye bakarak liderlik rolü yapabilecek dedigimiz oyuncularin lider olmamalari. Bence bizim takimda lider karakteri çok eksik. Torreira, Sanchez, Abdulkerim, Icardi, Yunus, Baris, Lemina bile çok pasifler. Takimi ayaga kaldiracak karakter göstermiyorlar ve gösteremiyorlar malesef. Atesleyecek karakter eksikligi var net olarak.
Bi osimhen var onun hirsin yarisi olsa bazilarinda bambaska oynariz.

Kupa kazanınca turnuva bitiyor zaten ama bu rezil maçın eleştirisi sert şekilde yapılmazsa sonraki turda elek olur bizim takım
Eleştirinin bu takıma bir değişiklik getirdiğini düşünmüyorum

Elek olacak isek yine olacağız bu maçtan ne ders alırız ne de eleştiriler yerini bulur

Eleştirinin bu takıma bir değişiklik getirdiğini düşünmüyorum

Elek olacak isek yine olacağız bu maçtan ne ders alırız ne de eleştiriler yerini bulur
Eleştiri herzaman geliştirir ve değişiklik getirir tartışılacak bir konu bile değil bu. Hakaret ile karıştırmayalım elbet

Eleştiri herzaman geliştirir ve değişiklik getirir tartışılacak bir konu bile değil bu. Hakaret ile karıştırmayalım elbet
Eleştiri olmalı zaten, yapılacak tek şey bu dünün üzerine. Fakat bizim teknik ekibe ve oyunculara eleştiri geçmiyor onu diyorum.

Ders aldık, gelişmemiz gerekiyor lafları hep havada kalıyor.

Geri
Üst Alt