- 1 Mayıs 2018
- 57.097
- 47.918
- 3.873
Bu arada tabii ki maçtan sonra bazı şeyleri konuşmak çok kolay. Ama bunu ilk Live maçı sonrasında da yazdığım için tekrar yazacağım;
Juventus maçındaki durumla buradaki bir değil önce bunu anlamak lazım. Juve maçında hem skor koruma içgüdüsüyle sahadaydık hem de bizimkilerin ayakları bi süre sonra titremişti.
Burada ise skoru koruyalım yatalım mantığıyla değil, kendi oyunumuzu oynayalım diye çıktık ama bence bu biraz gereksiz bir tavırdı.
Maç önü ilk 11'ler açıklandığında Sallai'yi görünce bu yüzünden bi umutlanmıştım. Belki Boey sağ stoperdir, Jakops ve Sallai kanat bektir, 5-3-2 gibi bir dizilişle sahadayızdır diye ummuştum ama öyle olmadı.
Bu maçtan sağ çıkmamız için tek şansımız gerçekten de Inter'in zamanında Barcelona'ya yaptığı gibi kaleye otobüs çekmekti. Çünkü Anfield'de Liverpool'a karşı -adamlar turu geçmek zorundayken üstelik- kendi oyunumuzu oynayacağız modunda sahaya çıkabilecek takım sayısı dünyada 4-5'tir.
ŞL'de grup/lig maçları başka, eleme maçları başka şeyler. Lig aşamasında Anfield'a yine ben kendi oyunumu oynamaya gidiyorum diye git tabii ama elemede bence bu seviyelerde bu şekilde olmuyor işler.
Biz gerçekten de 5-4-1 veya 5-3-2 dizilip, derinde savunmamızı yapacağız, oyunu sürekli soğutacağız diyerek çanakkale geçilmezi oynasaydık ilk yarı muhtemelen 0-0 biterdi. Liverpool'un bu sene en zorlandığı şeylerden birisi PL'de de başına gelen, kendisine karşı aşırı kapanan takımları açma konusu.
Zaten fark ettiyseniz ilk 25 dk falan ceza sahasına düzgün giremedikleri için hep uzaktan şutlar denediler.
O ilk golü de duran toptan yedik hıyar gibi.
akil hastanesine arayin abi