⚽ CL 25/26 Son 16 M:2 | Liverpool 4-0 Galatasaray | MS | 18 Mart | TRT 1

Sane li kadrolar yapanlar görüyorum ama mümkün değil oynamasi..

Kazandığımız liverpool ve juve maçlarında toplam 20 dakika süre aldı ki o 20 dakikada juve 10 kişi kalmıştı..

Karanlığa dalıp kaybettiği top kayıplarını başka maçlar kaldırıyor da böyle üst düzey maçlarda hiç kaldiramayiz.

Daha önce de yazmıştım bizim özellikle 4 yıldır ligi domine etmemizin en önemli nedeni kaliteli oyuncularımızın olması kadar bu oyuncularin çoğunun lig Avrupa ayırmadan maç seçmeden oynamaları.. Torreira,mertens,ilk 2 senesinde icardi,osimhen,Abdul,Baris..Bunların tabii ki kotu maçları olmuştur ama iniş çıkışı az oyuncular..

Sane gibi mac ve sezon icinde cok fazla inis cikis yasayan oyunculari ana planda dusunup yola cikarsan sana Kadıköy'de maç kazandıracak noktaya getirebilir belki ama gider Kocaeli Konya gibi deplasmanlarda pozisyona girmeden yenilip gelirsin...Bjk deplasmanında da 2 defa kırmızılık hareket yapar 40 dakika 10 kişi oynarsın..

Liverpool deplasmanı gibi çok az hata yapmamız gereken yerde Sane ilk 11 riski alinmaz

İlk 15 dk ;

IMG_8506.webp

Kafamda paris maçını oynuyorum zor olacak harbi samiyende 2-2 bitti.

Bu maçı oyuncular bir mücadele olarak görmeli.

İlk Liv maçında da söylemiştim Lemina o 200 m euroya malolan orta sahayı tek başına mahvetmişti, çünkü tavanı zamanında onu u20 world cupta Fransa milli takımının en önemli wonderkidlerinden biri sonrasında da Juve’de Pogba’nın halefi yapmıştı.

Herkes Liverpool’da önünde olan oyuncudan daha iyi olduğunu hayal ederek oynamalı bu maçta, tarihin en büyük kırılmalarından biri olabilir şu turu geçmek, çünkü o kadar çok algı kırılacakki, bundan sonra kimse bizi küçümseyemeyecek bu çizgide devam edersek.

Oyuncular inanmali

Elimizden geleni yapacagiz demek yeterli degil

Biz bu turu gececegiz demeliyiz

Bunun icin sonuna kadar mücadele etmeliyiz

Artık o dönemler bitti, bitmek zorunda. Bundan sonra bu takımın yedek kulübesindeki oyuncuda bile şu zihin yapısı olacak, olmalı.

Derwall'le başlayan süreçte ve en son Fatih Terim ile Türk futboluna, futbolcusuna "sizin/bizim aşağı kalır tarafımız yok" güvenini aşılamak için yıllarını harcadılar. Sonra Türk futbolunun başına gelen 3-5 tane bela yüzünden ileri gideceğimize komple geri gittik.

Ben o dönemlerde yaşamıyordum ama görüyorum ki psikolojik olarak 60'lardan-70'lerden farklı değiliz, o kadar mental anlamda geriye götürüldük. Fenerliler Forrest'e elendiği maç sonunda gülerek röportaj veriyor ve ülkede bir tane spor yorumcusu kalkıp NE GÜLÜYONUZ LAN EŞŞEK HERİFLER demiyor.

Türkiye haddini bilen gençlerin ülkesi değildir. Galatasaray da bundan sonra olmayacak, olmamalı.

Nasıl ki 90'larda bunu kırdıysak, yine kırıcaz. Yine yolu biz açıcaz.

Geri
Üst Alt