çocukken hayalini kurduğunuz meslek vs güncel mesleğiniz

Hayal: Bilgisayar Oyunu Geliştiricisi
Gerçek: Senior Full Stack Developer

Bir kaç oyun yazdım side project olarak. Şuan hem online, hem offline oynanabilen Okey oyunu yazıyorum hem mobil, hem HTML 5 için. Yapay zekayı hallettik. Tahmin ettiğimden daha zor oldu yapay zekaya taşları en verimli şekilde dizen algoritmayı yazmak. Istıka üzerinde taşları kaydırma olayını da yaptık. Daha çok işimiz var. Grafikler bölümü ebemi belliyor, belkide süreci en çok yavaşlatan olay (full-time işe gitmenin dışında).
3D oyun da yaparız ama o tek kişi zor iş. Zaten piyasa çok sıkışık, arada kaybolup gidersin.

Aklima zeytinlinin bi lafi geldi
Yazilimci acigi var diyodu sektorde forumun yarisi yazilimci çıktı
Açık var renktaş. Pandemi döneminde uzaktan çalışma olayı artınca çoğu yazılımcı yurt dışına çalışmaya başladı. Pandemi sonrası gerçekten büyük açık oluştu.

Tabi burada bizim firmalarında problemi var. Hala eski kafalar ile adam bulmayı düşünüyorlar.

Hayal : NBA'de basketbolcu olmak , birde Coşkun EVCİM dans grubunda dansçı olmak
Mezuniyet : Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik .
Gerçek :Elektronik Komponent Satışı ...

Çocukken kamyoncu olmak isterdim. Şimdi grafik tasarımcıyım.

3D oyun da yaparız ama o tek kişi zor iş. Zaten piyasa çok sıkışık, arada kaybolup gidersin.
Biz 2007-2008 yıllarında 5-6 arkadaş MMORPG yapıcaz diye çıktık piyasaya. O zaman Sobee oyun studyoları sahibi Mevlüt Dinç ile de bağlantı kurmuştuk, tavsiyeler falan alıyorduk başka bir faydası yoktu ama özgüven gelmişti tabi. Sonra hikaye, ilk karakter çizimleri vs baya birşey yaptık forumlarda paylaştık görselleri böyle böyle oyun yapıyoruz diye. Herkes, siz yapamazsınız, koca oyun firmaları deli gibi para döküyor oyun yapmak için falan diyordu. Hakikaten yapamadık.

Biz 2007-2008 yıllarında 5-6 arkadaş MMORPG yapıcaz diye çıktık piyasaya. O zaman Sobee oyun studyoları sahibi Mevlüt Dinç ile de bağlantı kurmuştuk, tavsiyeler falan alıyorduk başka bir faydası yoktu ama özgüven gelmişti tabi. Sonra hikaye, ilk karakter çizimleri vs baya birşey yaptık forumlarda paylaştık görselleri böyle böyle oyun yapıyoruz diye. Herkes, siz yapamazsınız, koca oyun firmaları deli gibi para döküyor oyun yapmak için falan diyordu. Hakikaten yapamadık.
OMMORPG de baya zor bir tür. Keşke olsaymış.

Meslekteki ilk zamanlarımda üyesiydim, döneminin en güzel projelerindendi.

Geri
Üst Alt