Çocuklar Duymasın

Cevap: Çocuklar Duymasın

Ya beyler ne gereksiz tartışıyorsunuz ya.Çocuklar Duymasın dizisi yayın hayatına başlamadan önce "Türk aile yapısını anlatıcaz" veya "Türk aile yapısı böyledir" gibi şeyler mi vaadetti?

İzleyen izlesin,izlemeyen izlemesin.Serbest, özgür basın ve yayıncılık diye birşey var sonuçta.Adamlar ne isterlerse yayınlar.Sizde cevabınızı o diziyi izleyerek veya izlemeyerek verirsiniz.

51hayalgarip1foto.jpg

3p1d78jp442a.jpg

qmqqjfhbs7x1.jpg

30424_120103244678124_120059281349187_187553_3574864_n.jpg

30424_120103251344790_120059281349187_187554_3842885_n.jpg

30424_120103254678123_120059281349187_187555_8243056_n.jpg

30424_120103378011444_120059281349187_187556_7926126_n.jpg

:tiphat: :D

Yakın zamanda kız arkadaşımdan yukarıda tartışılan sebebe tıpkı benzemesinden dolayı birbirimizden ayrıldık. Bu hayatta herkes üzülebilir, üzebilir, terkedilebilir- ayrılabilir bunlarda sorun yok. Ama benım kız arkadaşım olacak kişi "Yakın aile dostumuz. Onunla bir hafta gemi tatiline çıktım, aynı odada kalıyoruz canım ama beraber yatmıyoruz tabi ki.." diyorsa bu Türk Aile yapısı üniterinin değiştinin yegane göstergesidir. 0 ahlak bozgunu batılılaşmanın sembolu olarak gösterilen ve bunu çokta meşru olarak izah edilmesi belli yozlaşmanın açıkça tezahürüdür. Klişe olacak ama doğru olacak, yerinde olacak: Bu tarz yapımlar, diziler çoğu kişiye iğrenç örnek olmakta. Bunu büyütülecek bir şey yok gibi göstermek ahlaksızlığın, terbiyesizliğin anlamıdır. 600 yıl ayakta dünyaya hüküm süren Osmanlı, "Ahlak" ve "İnanç" kavramını üst düzeyde tuttuğu için bunu başardı. Ahlaktan yoksun ilkeler, ahlaktan nasibini almamışlar insanlar bir takım şeylere, yeri geldiğinde ve hesap vermeye muhtedirlerdir! Türk aile yapısı mutavazı, muhafazakar kimliğini yakın zamanda bozguna uğratmıştır. Aşırı modernleşme insanlara belli bataklıklara meşru olarak arz etmiştir. Bunun çirkinlğini! görmezden gelenler, bunu iğrençliğini yutanlar "Ne var canım bunda, hangi zamandayız" diyen bir takım şahsiyet grubu kişilikler Ahlak ve Terbiyeden yoksun olan ve bundan "Asla!" nasibini almamış olan kişilerdir. Bunu Modernizmle özdeşleştirenler sadece kendi pisliklerini kurutmaya çalışmaktadırlar. Söyleyeceğim budur.

Sercan yeterince söylemiş ama Osmanlı Devleti dinle veya ahlakla ayakta durmadı..Yani bir devletin ayakta durmasının sebebi din ve ahlaksa işimiz var seninle..O zaman niye yozlaşmış dediğin Amerika Dünya'nın üstüne çıkmış inim inim inletiyor herkesi..Veya sana göre dinsiz dolu olan Çin niye binlerce yıldır ayakta.Veya tam tersi tüm Arap ülkelerinin toplam yıllık kazancı niye İspanya'nınkine eşit..? Çok mu ileri ve gelişmiş durumda şu anda müslüman olan devletler..? Bunları geçiceksin arkadaşım..Bu kafayla daha önce çok büyük hatalar yaptık, çok geri kaldık, yine dönmeyelim o günlere..

Yav kardeşim gül geç amma mesele yaptınız.Valla Recep İvedik'te de aynı sorgulamayı yapıyorsanız işiniz zor

Doğukan sen evlenmeden ilişkiye girmeye karşısın sanırım.Kendin için aynı durum geçerli mi ?

Farklılıklar... Farklı yaşam tarzları...Farklı şehirler... Farklı insanlar... Farklı olaylar...ve saygı! Size bi yerden tanıdık geliyor mu?

Sanmıyorum.

Konu nereden Osmanlı'ya geldi onu çözebilmiş değilim.=) Osmanlı dediğin baskıcı devletin önde gideniydi.Orada tabiki olmaz.İyiki yıkılmış bu arada.

Baskıcı yönetim konuyu kilitledi arkadaşlar :D Halbuki adam gibi tartışılıyordu. Neyse. Başka tartışamalarda görüşebilmek dileğiyle. :)

Bu Pınar Altuğu hiçmi yaşlanmaz arkadaş ya.Ne güzel bir kadın.Bak bak bi daha bak.Sırf onun için izliyorum zaten.Eski tadı yok.Selami çok renk katıyordu.

Bu Pınar Altuğu hiçmi yaşlanmaz arkadaş ya.Ne güzel bir kadın.Bak bak bi daha bak.Sırf onun için izliyorum zaten.Eski tadı yok.Selami çok renk katıyordu.

Sen ne diyon ya, yemin ediyorum sırf Pınar için. "Taşşş" derler de "ş" harfini uzata uzata aynen öyle.

üf ya duysun iu çocuklar artık.. çocuklukları da kalmadı gerçi..dana gibiler maşalla

Konu nereden Osmanlı'ya geldi onu çözebilmiş değilim.=) Osmanlı dediğin baskıcı devletin önde gideniydi.Orada tabiki olmaz.İyiki yıkılmış bu arada.

Baskıcı devlet olduğu için Ermeni'si,Rum'u,Türk'ü,Arabı 600 yıl beraberce yaşadı değil mi?

Osmanlı hakkında ne biliyorsunuz?

Geri
Üst Alt