çocukluk anılarınız

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
sizin çocukluğunuzda hatırladığınız yüzünüzü gülümseten/üzen anılarınız var mı ?

Çocukken benzinlik önünden geçerken 20milyon TL bulmuştum. O parayı buldukdan sonra taso, misket, futbolcu kartı alıp mahalledeki veledlere dagitiyordum. Ortamda kral gibi olmuştum.

Çocukken benzinlik önünden geçerken 20milyon TL bulmuştum. O parayı buldukdan sonra taso, misket, futbolcu kartı alıp mahalledeki veledlere dagitiyordum. Ortamda kral gibi olmuştum.
Kopya gibi anı bende de var apt. önünde meblağyı hatirlamiyorum ama 12-13 cocuga cornet ismarlamistim.
Baya kucuk yastaydim yani haramdir falan bu fikirlere yeniydim zaten aksamda parayi annemin dusurdugunu ögrendik. Babam baya haslamisti kadinii

Kopya gibi anı bende de var apt. önünde meblağyı hatirlamiyorum ama 12-13 cocuga cornet ismarlamistim.
Baya kucuk yastaydim yani haramdir falan bu fikirlere yeniydim zaten aksamda parayi annemin dusurdugunu ögrendik. Babam baya haslamisti kadinii
Seninki yabancıya gitmemiş. Benim bulduğum para bayağı iyi miktardi. Kaybeden ufak çaplı mors olmustur

hagi'nin HACI olduğunu sanıp nasıl olur da sakalsız olduğunu anlamamak
steve mcmanaman'ın liverpool stadındaki mcdonalds'da MENEMEN satan kişi olduğunu sanmak
cep telefonunun antenini yutarsam terminatör olacağımı sanmak

gibi mental olaylarım var idi

Bir defasında o kadar uyku sersemiydim ki okula okul çantamı almadan gitmişim. Sekreter annemi arayıp getirin çantasını demiş.

Yolda bozuk para 5 Mark bulmuştum arkadaşımla, o parayla bakkala gidip bir torba dolusu şeker almıştık çok bereketli paraydı. O hafta boyunca her okul günü sona erince torbayı kim evine götürecek diye kavga etmiştik diğeri evde şekerleri gizli gizli yer diye.

Klasik Türkiye anılarımdan. Bizim sokaktaki çocuklar benden hep Almanca küfür öğrenmek isterlerdi. Tüm sokak Almanca küfürlerle inliyordu, tabi annem babam duyunca bunun benden kaynaklı olduğunu anlayıp beni 2 gün evden dışarı çıkarmamışlardı. Adana'nın o sıcağında 2 gün boyunca evde tıkalı kalmıştım herkes dışarıda oynarken

İlkokulda merdivenden inerken kafasına taş attığım öğretmenin beni tekmelemek suretiyle merdivenden yuvarlanarak hızlıca inmemi sağlaması gibi bir anı geldi aklıma şuan nedense.. Çok dayak yedim öğretmenlerden ama bunu unutamam. 😃

Ben Dinle alakaları şakalarda korkmamın nedeni uzaktan akrabamın yüzünden :D Biz çocukken sürekli bizi kandırırdı.Ki o zamanlar bilmezdik inanırdık.Akşam saat 8 gibi mahallede oyun oynuyoduk bu geliyodu sesten dolayı rahatsız olmak istemiyodu büyük ihtimalle akşam gezen çocuklara 3 harfli gelir diyodu biz de korkarak eve gidiyoduk :D Evde de anneannemin işine geliyodu akşam dışarı çıkmamamız düşeriz kayboluruz diye o da doğrulardı :D Bu bende daha doğrusu diğer kuzenlerde hastalık gibi 1 şey oldu :D

cimbomb ile ilgili olanlardan bahsedecek olursam daha 4-5 yaşlarında hagi yazan forma-şort takımla sokakta top oynamak, büyükler tarafından kaleye koyulduğum zaman yoldan geçenlerden, koskoca hagiyi kaleye koymuşlar laflarını işitmek, hagiyi süper kahraman zannetmek. İlkokulda fbjklilere 4 sene üst üste şamp olduk diye sataşırken eskiden hagi diye bir adam varmış herkesi yeniyormuş laflarını işitmek.

sene 2001 falandır mahallede inanılmaz çocuk ve mera var hatta o kadar fazla futbol oynayan çocuk var ki 2 sokakta yaşayanlar bir takım çıkarabiliyordu.

dönemin büyüklerinden bir esnaf abimiz dedi ki gelin bu muhitte bir futbol turnuvası yapalım. her takımdan 7 kişi 3 yedek totalde 10 kişi yapıyor. 5 er lira bir katılım ile ortaya hoş bir para çıkıyor. 6 takım falan vardı.

ben tabi 3 yada 4. sınıfa falan gidiyorum ve as kaleci olarak kadrodayım. baya iyi de kaleciydim tabi turnuva başlayana kadar öyle sanıyordum. ilk maç 4-5 tane gol yiyince beni kaleden çıkarttılar. stoper oldum 2. maçı hatırlamıyorum kazandık sanırım ki 3. bir maça çıktık yine stoperim.

3-0 yeniliyoruz ama bizde bir topçu var maradona gibi tek başına 3-3 yaptı maçı. turnuvayı organize eden abimiz de aynı zamanda hakem. neyse maç uzatmalarda penaltılara gidecek son dklarda top geldi benim elime çarptı çat penaltı ama öyle böyle değil kaleci gibi açmışım ellerimi :D

sonra etrafa baktım penaltıyı tutma şansı var mı diye uzaktan izliyorum, izledikçe de yavaş yavaş geri adımlar atmaya başladım. en son gol olunca tüm takım mutsuz bir şekilde birbirine bakıyor ama birşey arıyorlarr yani sebepp :D sonra ben vınn diye kaçtım oradan tüm takım kaçan kovalanır misali benimle koşuyorr. hepsi de çocukluk arkadaşım ama herkes giden 5 liranın suçlusunu arıyorlar :asd::asd:

dayak yedik mi tabi tüm çocukluk hayatım boyunca aslaa.. oğluma da bu özelliğimi gururla anlatırım, lakabım bundan mütevellit cin idi.

Geri
Üst Alt