COD Oynayan Çocuklarını Gerçek Savaşa Götürdü

Recep İçfındık

Büyük Kaptan
77I6eui.jpg

Koca bir jenerasyonu kendisine bağımlı hale getirmeyi başaran Call Of Duty oyunu bu kez de İsveçli baba Carl Magnus Hergegren’in oğullarıyla ilginç bir deneyim yaşamalarına sebep olmuş. Vurucu bir yöntem izlemeden 11 yaşındaki oğlu Leo ve 10 yaşındaki oğlu Frank’i Call Of Duty oynamaktan alıkoyamayacağını düşünen baba akıllara durgunluk verecek bir yöntem izleme kararı almış.

Çocuklarının Call Of Duty’nin yeni oyununu istemesiyle bu oyunda saatlerce zaman geçirmelerine dur demek isteyen gazeteci baba, çocuklarını gerçek savaş bölgesi olan Suriye ve İsrail gezisine çıkarmış.Amacı ise bu gezi sonucu oyundan soğumalarını sağlamak, fakat geziye rağmen hala oynamak isterlerse bu duruma artık karışmamak olacaktı.

L5aTjYu.jpg

“Çocuklarıma, silahlar ve toplar sustuğunda savaşın olumsuz etkilerini göstermek istedim” diyen baba, “Sonuçta savaştan etkilenenler birilerinin babası, kardeşi veya annesi oluyor” söylemlerinde bulundu. Çocukları, ziyaret ettikleri bir hastanedeki yaşıtları olan yaralıları gördükten sonra Helgegren, “Oyunda bunları görmüyorsunuz ama silahlar bunun için kullanılıyor. Silahlar sizin yaşınızdaki çocuklara doğrultuluyor” diyerek onlara savaşın ve silahların sebep olduğu durumları anlatmaya çalıştı.

77I6eui.jpg

Helgegren, Leo ve Frank’in bölgedeki gezileri bittikten sonra döndüklerinde artık çocuklarının oyunu oynamak istemediklerini ve izlediği bu sıra dışı yöntemin işe yaradığını belirtti. Yöntem biraz sert olsa da gazeteci baba amacına ulaşmış gözüküyor.

Kaynak: webtekno.com

cod çoluk çocuk oyunu zaten, veletler battlefield oynamaya başlar artık :D

Hata etmiş , cod gibi aksiyon dolu oyunlar yorucu olur 1-2 sat sonra başındna kalkarsın ama fm , rts oyunları öyle mi , şimdi bu çocuk 12 saat pc başından kalkmaz.

Bazen diyorlar ya bilgisayar oyunları çocukların psikolojisini bozuyor diye. Bence doğru değil bu. Kendimden örnek verecek olursam, çocukluğumdan beri savaş ve korku oyunları oynarım. Ama tavuk bile kesemem mesela. :) Aşırı kavgacı ya da sinirli biri de değilim. Demek ki bu yönden fazla etki etmiyor. Ama oyun bağımlığı diye bir şey ki, gerçekten çok kötü. İnsan alıştı mı bırakamıyor. Çocukluğunu, gençliğini saatlerce bilgisayar oyunu oynayarak harcayanlar var. Bir süre sonra insanın evden çıkası gelmiyor. Hep oyun, hep oyun. Bu yüzden bence de çocukları olabildiğince bilgisayardan uzak tutmak lazım.

Cocuklarin cocuk doneminde zararli seylerden koruyacaksin o kadar yok bagimlilik yapiyormusffalan filan yalan bunlar bende kucukken baya bagimliydim lise-3 ten beridir laptopla aaram bozuldu artik nerdeyse gormiyorum buyuyunce insan sıkılıyor.

Yok sevmedim, bu baba daha marjinal.

[attachment=12569:bngvgn.png]

Ekli dosyalar

• bngvgn.webp
    bngvgn.webp
    56,2 KB · Görüntüleme: 98
Ps One son yıllarıydı Resident Evil Nemesis ve Silent Hill oyunlarını oynarken sabah oluyordu, kendimi kaybediyordum, yıllar geçti PS2 ye geçtik Splinter Cell, Tomb Raider ile tekrar geceleri sabah ettim, şimdi PS3 ile sınırlı vakitlerde oyun oynayabiliyorum, geçmişte kazandığım bu tecrübeler sayesinde en son Call Of Duty Ghosts'u bir gecede bitirdim, bence çokta kötü bir şey yapmıyor çocuklar, bırak gençler eğlensin.

Cod oynarım . Call of duty çocukluğumun efsanesidir. Hiç bir güç bana battlefield başlatamaz :) Arkadaşa katılmıyorum.

Hiçbir savaş oyunu COD serisinin yerini tutamaz. Zaten istesede başka savaş oyunu oynayamaz, aynı hazı alamaz. Tüm seriyi defalarca oynadım, halada oynuyorum. Her seferinde aynı heyecanı, hazı veriyor.

GT-I9300 Tapatalk

Geri
Üst Alt