Cevap: Son Kale ve Telegol Programları
Erman Toroğlu'nun sesine ne olmuş.
Erman Toroğlu'nun sesinden çok daha önemli sorunları var Galatasaray'ın o yüzden burdaki kimsenin bu adamın sesiyle ilgilendiğini sanmıyorum.
Çok net İnan Kıraç'ın ortaya koyduğu projeyi korkunç olarak buluyorum. Adnan Polat'ın yönetimde kalıp kalmamasıyla ilgili çeşitli görüşler olabilir ki bunların çoğunun derhal istifa etmesi yönünde olduğu açık. Ama biz bilmiyoruz da Galatasaray'ı para vermeyen bir Abrahamovic mi yönetiyor? Hıncal Uluç tabiriyle dehşete düştüm izlerken. Açıkcası benim nazarımda çakma bir yönetim kurulu oluşturulmuş, camianın oy potansiyeli en yüksek kişilerine pastadan pay verilmiş, sonra eldeki kozlarla Adnan Polat'ı tehdit ederek devirmenin hesabı yapılmış. İnan Kıraç gibi kendini en uygun tabiriyle Galatasaray'ın abisi diye tanımlayan camianın saygın isimlerinden birinin bu camiayı en iyi tanıyan insan olması gerekir. Herkes Adnan Polat'ın yanlışlarından bahsediyor. Artıları eksileri olan bir başkan. Buna itirazım yok. Ancak şu konuşmanın ve bu anlayış üzerine kurulacak yönetimin Adnan Polat'ın en büyük yanlışından daha yanlış olacağı kesin.
Böyle bir tehditle yönetim değişmemelidir değişmesi kabul edilemez.
Ve yine Haldun Üstünel'in ve Işın Çelebinin açıklamaları Galatasaray'ın geleceği üzerine çok önemli ip uçları veriyor. Bu aşamada İnan Kıraç tarafından planlanan model 30 sene öncesinin paralı başkanı ve yönetimidir. İstenen bu mudur? Bunun büyük bir gerilemedir.
Şimdi herkes için oturup mantıklı düşünme zamanı.
Haldun Üstünel ne kadar vizyon sahibi bir insan olduğunu şu programda da göstermiştir. Futbol şubesinde sunduğu rapor eminim Adnan Polat'ın elinde duruyordur. Derhal ona uygun bir yapılanmaya gidilmelidir.
Ortada belli ki bir derin Galatasaray var. O derin Galatasaray'ın da Işın Çelebi'nin önerisini dinlemesi şart. Oturup bu yönetimin projelerini dinlemesi, ön yargısız hareket etmeleri ve kongrenin üzerinden bu çirkin müdahalelerini kaldırmaları lazım. Seçim olursa olur, olmazsa olmaz ama Ahmet Çakar bile doğru söylüyor bu tarz bir vesayet malesef kabul edilemez. Her takım başarılı olabilir başarısız olabilir, futbol olarak geriye gidebilir. Ama mantalite olarak geriye gitmesi büyük rezalettir. İnan Kırac'ın çıkıp da önerdiği budur.
Geçen sene ki Adnan Öztürk projesine okeyim. Ama şimdi önerilen sistem geleceğine Adnan Polat devam etsin derim.