Çok Tehlikeli Bir Sezon Bizi Bekliyor!

Ahmet KOLKOPARAN

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Çok tehlikeli bir sezon bizi bekliyor...

Fener iflasın eşiğinde. Fenerium keza öyle. Avrupa kupaları cezası bitiyor...

Beşiktaş yeni stadını bitirecek. İyi transferler yaptılar.

Trabzon eski Trabzon değil.

Ama bütün bunlara rağmen beklenilen ve ihtiyaç duyulan transferleri yapmayan bir Galatasaray var .

Amaç karamsarlık yaymak değil.

Ama TFF ve başka diğer karar mercileri ( sanırım kim olduklarını söylememe gerek yok ) Galatasaray'a darbe vurmak için eline fırsat geçsin diye bekliyor...

Fenerbahçe'ye vefa göstermek için zaten sezonun başlamasını bekliyor yukarıda bahsettiklerim.

Doğruları yapıp yanlışlardan uzak durmamız gereken bir sezona gireceğiz.

Allah yardımcımız olsun.

Hocam 180 derece zıt bir sezon bekliyorum ,

tehlike mi dersen ,

geçen seneyi birşekilde atlattıktan sonra ...

tehlike mi dersen ,

Ben zaten bizim üzerimizden konuşmuyorum. Rakiplerin durumuna dikkat çekmek istedim. Ben bir şekilde zorlukları atlatacağımıza inanıyorum.

Ancak Fenere beklenilen ceza gelmez ise asıl tehlike o zaman. Çünki Fenerin tüm maddi kayıplarını bu sezon telafi etmek için bunlar tüm şrfszlikleri yapacaktır.

Geçen sezon masum kalır yanında.

--------------------------------ünal aysal--------------------------------

bu isme dikkat edin sezon sonu ya efsane olur yada adnan polat'dan beter şekilde gider.

tehlike mi dersen ,

Aynı fikirdeyim,fenerin kadrosu çok yaşlı sakatlık problemi yaşayacaklardır, beşiktaş fena takım değil ama iyi de değil özellikle tecrübeleri eksik ve ben abartıldığı görüşündeyim geçen yılda bizim maça kadar yapılan yorumlara bir bakın kaldıki fernandesleri yok ba gelse de ts desen hocaları inanmıyor ki takımına biz inanalım

Bize gelince ben çok eksiğimiz olmadığını düşünüyorum striker alınmalı ki kesin alınacaktır geç kalmışta olsak tek forwetli sistemde burak dışında tabelaya katkı sağlayacak futbolcularımız çok, hocamıza güveniyorum herşeyden önemlisi futbolcular benimsemiş ve atletico karşısında takımı çok beğendim tek eksiğimiz yedek veya as iyi bir forvet daha

Başkan akilliysa adnan polat durumuna düşmemek için gerekli adımları atar, yoksa onca hizmetine rağmen kötü anılacak.ünal aysali sadece başkan olduğu dönem hizmet etti sanıyor insanlar .

@twtmel

Bakın tekrarlamak istiyorum. B ahsettiğim tehlike futbol anlamında değil. Futbolu yönetenlerin oluşturduğu tehlike.

Ama sonuçları futbol içerisinde görünecek.

Bu bahsettiklerim her türlü pisliği yapacaklar. Murat Kayanda kardeşimin bahsettiği geçen sezondan daha ağır şrfszlikler olacağından endişeleniyorum.

Ama bunların önüne geçmenin şifresi gayet iyi bir kadro hazırlayıp sahada iyi mücadeleden geçiyor.

10. haftaya kadar kimin ne yapacağı belli olmaz. 10. haftadan sonra birşeyler şekillenmeye başlar.

hep böyle olmuştur geçen yıl örneğin herkes o götürür bu götürür derken kulüplerdeki bazı kırılma noktaları bambaşka tablolar çıkardı. örneğin biz örneğin bjk.

ben bu yılı azda olsa 2002 senesine benzetiyorum. hocaya güvenim tam. oyunculara yaklaşımını insani değerlerini çok beğeniyorum.

gerisi onun maharetine kalmış. ki pek çoğumuz biliyor asla boş bir hoca değil. bu adam bu oyuncu topluluğunu bir takıma çevirebilir.

malum eksiklerimiz giderilirse işi kolaylaşır giderilmezsede elindeki malzemeyi son ana kadar iyi kullanır.

hazırlık maçları ve transfersizlik kafaları çok karıştırdı maçlar oynandıkça o karışıklık ortadan kalkacaktır

edit. futbola dışı faktörlerden bahsedilmiş. 4 yıldız savaşı cl ye direk katılma savaşı kulüplerin mali sıkıntıları vsvs derken temiz bi sezon beklenmez zaten.

Bakın tekrarlamak istiyorum. B ahsettiğim tehlike futbol anlamında değil. Futbolu yönetenlerin oluşturduğu tehlike.

Ama sonuçları futbol içerisinde görünecek.

Bu bahsettiklerim her türlü pisliği yapacaklar. Murat Kayanda kardeşimin bahsettiği geçen sezondan daha ağır şrfszlikler olacağından endişeleniyorum.

Ama bunların önüne geçmenin şifresi gayet iyi bir kadro hazırlayıp sahada iyi mücadeleden geçiyor.

Zaten o tehlike her zaman yok mu(:

bizim için en büyük tehlike rakip takımlar veya şerefsiz merciiler değil... kendi taraftarımız... ve daha sezon başlamadan birbirimize yaydığımız pesimizm... daha takım sahaya çıkmadan futbolcu tehdit ediyoruz... ilk kötü gidişi fırsat kolluyoruz... adım gibi eminim burağın eski formuna dönmesinden çok burak kötü oynasa da ben haklı çıksam diyen bir çok insan var...

nasıl olacak bu iş biri açıklayıversin??...

@Ahmet KOLKOPARAN ,

Üstadım haklısın , benzeri endişeleri taşımayan yoktur , hatta son 10 küsür senedir bu devam etmekte ,

bu sezon özelinde daha ağırlaşabilir mi pektabiki muhtemeldir ,

ama herşeyin bir sınırı var , saha içinde geçen seneden daha fazla kollanabileceklerini düşünmüyorum , çünkü o zaman işin cılkı çıkar bu sefer daha büyük bir stratejik hataya düşmüş olurlar ,, can yakmanın nitelik ve niceliğini geçen seneye göre arttırırsanız en fener uşağı klüp bile buna karşı çıkacaktır ,

sonuçta dönmesi gereken bir çark ve rant ve ortada büyük bir para varken herşey bir yere kadar .

Aziz dayının sanırım söylediği en gerçekçi şey Galatasaray kötü olduğu için şampiyon olduk lafı oldu , herne kadar ersun'a giydirme temel amaç olsada sonuçta sahada olan biteni gören bir adam , geçen sene F.T.<>R.M. değişim sürecini geçtim boş kaleye girmeyen topların yarısı gol olsa herşey farklı olacaktı , tarihin en büyük iteklenmesinin yaşandığı sezonda biz şampiyonluğu bu şekilde verdik , diğer sorunlarımızı falan yazmıyorum bile !

Öte yandan sonuçta Türk'üz birbirimize benzeriz iyi giden şeylere çomak sokmayı seviyoruz , fener sezon sonu itibariyle mundar ettiği ersun'u tüyünüde dikerek postaladı bunun yanında ne büyük stratejik hatadırki futbolcularınıda yem yaptı ,

Fenerin ekonomik iflası ve kadrosunun söylenilip yazılamayan ( söz meclisten dışarı ) eksikleri defoları ise bir tarafta daha durmakta !

Fikirleri bilmiyorum fakat bu sene geçen seneye göre daha hazır ve yedeklerimiz daha sağlam ve genç yani 2 kadro sahaya rahatlıkla sunabiliriz tek sorun olarak sağ bek alternatifi ve forvet alternatifi yok diğer arkadaşlarında dediği gibi Fenerbahçe 2 kulvarda ilerliyecek ama alternatifleri fazla yok ve yaşları 30 ve üstü sakatlık ve kondisyon sıkıntıları çekicektir geçen sene tek kulvarda ilerledikleri halde 2. yarı kondisyonları düştü ve kaldıramadı çoğu oyuncu maçı alternatifleri ise nerdeyse yok , örneğin Gökhan Gönül alternatifi yok defansta mesela Alves eğer düzgün doğru bir hakem olsa 1 sezonda en az 4-5 kere kırmızı kart görür ve kırmızıları en az 3-4 maç olur bu sene 4 kere ayak ezdi hakemler görmemekte direndi yedeği ise Bekir , Egemen'inde sakat olduğunu düşündüğümüzde defansları kötü , kanat desen kanat oyuncusu yok 1 tane Topuz var en çok alternatifleri ise sol bek ile orta sahada 3lü forvet olarka düşündüğümüzde forvet alternatifleride yok. Beşiktaş desek takım oyunu olarak iyi oynuyorlar ama tecrübe konusunda yetersiz en tecrübeli Atiba ile Demba ba ki farkıda bu 2 oyuncu yaratıyor. Trabzon takımı iyi fakar sağ ve sol bek'i yetersiz. Bu sene Fener şampiyon olamaz büyük olasılık zaten hoca yarı döneme kadar götürür diyorum ben yarıda değişir iyice pert olurlar sonra.

Önceden de söylediğim gibi saha dışı unsurlar bir şekilde eşit oranda büyük takımları etkilerler. Onları bir kenara koyuyorum.

Saha içinde ise Fenerbahçe ve Trabzon'un beklentilerin altında kalma ihtimallerinin olduğunu BJK'nin ise kadro derinliğinin uzun vadede etkili olacağını düşünüyorum. Bizim de yine kadro derinliği sıkıntımız olacak gibi. Sayı olarak sıkıntı çekmesek de ilk 11 ile rotasyon arasında kalite farkı büyük.

Ancak BJK ve bizim kısa vadeli avantajımız ise hoca. En iyi iki hocanın bu iki takımda olduğunu düşünüyorum. BJK de son 2 yldır iyi yönetiliyor kulüp anlamında. En azından kriz dönemlerini atlattılar.

Bizim bana göre en büyük sıkıntımız maddi anlamda yaşanmaya devam edecek. Çok sayıda yanlış transfer(yapmak için yapılan) mali yük olarak dönecek bize. Sezon içinde patlak vermezse bu durum önümüz açık bana göre.

Gelecek oyunculardan bir katkı beklemiyorum..Gs'ın transferin son haftası alıp da fayda gördüğü kaç oyuncu olmuş şimdiye kadar gatırladklarımın hepsi fiyasko.. Ne Balanta ne Podolski ne Campell hiçbirinin geleceğini sanmam Burdisso gibi bir defans Almeida ayarında bir forvet alacağız..Bakın görün isteyen mesajımı alıntılasın.. Keşke beni yanıltslar dalga konusu olsam ama Gs 'da sistem böyle işliyor maalesef..Son dk. transferlerimizin hepsi çöp olmak zorunda.. Bu kadro ne kadar ilerleyebilirse ilerler tek umudum şu anki oyuncularımız..

Prandelli gibi macera aramayan, futbolun temel basit doğrularını uygulayan bir teknik adam varken kimsenin umutsuz olmasına sebep görmüyorum. Şu an şansımızı %40 olarak görüyorum, fb ve bjk ise %30'ar diyorum. Ancak alacağımız (gerçi alacak mıyız o da belli değil ama) santrafora göre bu oranlar daha da artabilir veya aynı kalabilir de. Ama her koşulda bana göre bir tık öndeyiz.

Biz zaten en uca Burak'ı koymak ile kendi kendimizi felc ediyoruz. Bu sezonki basarısızlıkın tek sorumlusu ÜNAL AYSAL'DIR...

fener ve beşiktaş bizim çok önümüzde gibi bir algı var ama bu yanıltıcı bence fener beklenmedik bir hoca değişikliği yaşadı ama takım aynı tek transferleri var o da takıma girmedi burda yazan çok oldu gerçi ama bence de Diego'ya yer bulmak zorlayacak onları e beşiktaş desen aynı hocayla devam ediyorlar daha önemlisi 30 temmuzda resmi maça çıktılar daha hazır olmaları normal biz de hoca ve sistem değişti transferde eksik yerler var evet ama yerli kanat ve yerli kaleci sorunu da çözüldü (maaşlar çok fazla tabi o ayrı bir sorun) transfer bitene kadar iki isim de gelirse daha iyi olucaz bence sözün özü çok büyük bir kriz ortamı var gibi gözüküyor böyle bi durum yok bence

Diğer sezonlardan bir farkı yok, takım iyi olursa Galatasarayı durduracak güç daha anasının karnından doğmadı, teşebbüs edeni çıktı yere geri sokar bu taraftar.

Geri
Üst Alt