Fox ve National Geographic ortak yapımı 13 bölümlük muazzam bir belgeseldi. Torrent sağolsun 13 bölümü de hdrip olarak indirip orjinal altyazılı olarak izledim ve belgesel arşivime bir daha silmemek üzere kaydettim

Bu başyapıta belgesel dedim biraz önce çok özür dilerim! Bu yapıma belgesel diyerek işin içinden çıkmak yavanlık olur. O yüzden sözümü geri alıyorum. Bu yapım bir belgesel değil bana göre belgeselden çok öte insanlık tarihinin en görkemli sanat eserlerinden biri olarak tarihimizdeki yerini almıştır. Tıpkı BBC yapımı "Planet Earth", "Wonders of the Solar System", "Journey to the Edge of the Universe" belgeselleri pardon başyapıtları gibi

Lakin bana göre hepsinin ötesine geçmiş bir yapım!
Kendi çıkar ve menfaatleri dışında hiçbirşey gözetmeyen petrol ve doğalgaz zengini arap şeyhleri ve rus milyarderleri için, kendilerini savaş tanrısı zanneden milyarder silah tacirleri için, insanların özgürlüğüne ve haklarına göz dikmiş kontrol meraklısı din tüccarları için dünyadaki insanlara yayılmaması gereken iyi huylu bir bilinçlendirme virüsüdür bu yapım. Üzerinde yaşadığı dünyayı sevip saygı duyan ve dahi onu koruyup kollamak isteyen insanlar için ise yayılması, dünya üzerinde yaşayan bütün insanlar tarafından izlenilmesi özümsenmesi gereken kutsal bir bilgi ışığıdır...
Carl Sagan'ın anısına yeniden yapımı tamamlanmış ve zamanında onun öğrencisi olan ünlü Astrofizikçi Neil deGrasse Tyson tarafından sunumu yapılmış bu başyapıt için önerim kısaca şudur ki; İvedilikle izleyin izlettirin...