Cevap: cristiano ronaldo

Tabii ki gitsin kanıtlasın demiyorum olm. Kimse diyemez zaten. Lakin ben giderse bu kadar başarılı olamayacağını söylüyorum.

Neden olmasın yahu? Sakın sen de Barcelona'da babamda böyle oynar diyenlerin düştüğü gaflete düşmezsin umarım.

Şu boldladığım yer çok çok çok gereksiz bir mantık. Dünya'nın en büyük kulübünde oynarken (Okan alınma kardeşim genel bir yorum yapıyorum) karşılaştırma meraklısı vatandaşın zevkine adam İngiltere'de başka bir takıma mı gidecek?

Bu şunu demek gibi bir şey: Pele, Dünya'nın en iyisi değil, olamaz da zira Brezilya'nın dışına çıkmadı.

Pele'nin döneminde Santos dünyanın en iyi takımıydı. Avrupa takımlarını, ş.ligi şampiyonlarını falan madara ediyorlardı. Fenere de 7 çekmişlikleri var :lol:

Ronaldoyu üstün göstermek için şut şekli,şutun mil değerinden hızı,şut vururken uygulanan kuvvet,vucuttaki kas yüz ölçümü,görünen damar sayısı... falan da yazsaydın.

iyi bir futbolcuda olması gereken başlıca özellikler daha varsa söyle ekleyeyim kardeş. :)

Pele'nin döneminde Santos dünyanın en iyi takımıydı. Avrupa takımlarını, ş.ligi şampiyonlarını falan madara ediyorlardı. Fenere de 7 çekmişlikleri var :lol:

E şu anda da Barcelona, Dünya'nın en iyi takımı işte usta. Aynı denkleme çıkıyor olay :)

Neden olmasın yahu? Sakın sen de Barcelona'da babamda böyle oynar diyenlerin düştüğü gaflete düşmezsin umarım.

Hayır abi saçmalamayın. Demek istediğim tek şey Barça'da oynamak çokçok zordur. Ronaldo Barça'da asla yapamaz. Ama Barça dışındaki her takımda da çılgın atar.

Savunduğum konu Barça'da asıl yükü Messi değil Xavi, Inıesta çeker. Kupa finalindeki maçta görüldüğü gibi ilk yarı Xavi ve Inıesta yamulunca Messi'nin adını bile duymadık.

Hayır abi saçmalamayın. Demek istediğim tek şey Barça'da oynamak çokçok zordur. Ronaldo Barça'da asla yapamaz. Ama Barça dışındaki her takımda da çılgın atar.

Savunduğum konu Barça'da asıl yükü Messi değil Xavi, Inıesta çeker. Kupa finalindeki maçta görüldüğü gibi ilk yarı Xavi ve Inıesta yamulunca Messi'nin adını bile duymadık.

Niye oynayamasin abi ya , koy Pedronun yerine şimdiye 35 golü vardı . Pedro kadar pas trafiğine uyamayacakmı ?

Niye oynayamasin abi ya , koy Pedronun yerine şimdiye 35 golü vardı . Pedro kadar pas trafiğine uyamayacakmı ?

Biraz karakter özellikleriyle alakalı bence. O yüzden yapamaz diyorum. Barça'da oynamak için egonun sıfır olması gerekiyor sonuçta. Aşırı ''yüce'' bi takım oldukları için.

Kırmızı yaptıklarımda Ronaldo üstün.

Edit: Hatta mücadele olarak da aynılar eşit.

Tartışmaya katılmak istemezdim ama saçmalamışsın kank:( Ayrıca o şekilde kıyas mı olur be olm? O zaman neden dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu Maradona ki. Onun da komple bi futbolcu olmadığı söylenebilir pekala. Güç,denge,devamlılık,kafa topu,mücadele gibi özelliklerinin pek iyi olduğunu sanmıyorum mesela.

@Onur Hayır kardeşim kesinlikle uyamaz. Son maçta özellikle dikkat ettim kaç tane tek pas pozisyonun heba etti. Barca'da yapamaz kesinlikle.

Biraz karakter özellikleriyle alakalı bence. O yüzden yapamaz diyorum. Barça'da oynamak için egonun sıfır olması gerekiyor sonuçta. Aşırı ''yüce'' bi takım oldukları için.

O yönden haklısın. ama fiziksel açıdan bence hiç bir sıkıntı olmaz.

Tartışmaya katılmak istemezdim ama saçmalamışsın kank:( Ayrıca o şekilde kıyas mı olur be olm? O zaman neden dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu Maradona ki. Onun da komple bi futbolcu olmadığı söylenebilir pekala. Güç,denge,devamlılık,kafa topu,mücadele gibi özelliklerinin pek iyi olduğunu sanmıyorum mesela.

@Onur Hayır kardeşim kesinlikle uyamaz. Son maçta özellikle dikkat ettim kaç tane tek pas pozisyonun heba etti. Barca'da yapamaz kesinlikle.

Gelmiş geçmiş en yetenekli denebilir, lakin en iyi değil bence..

Aslında Messi ile karşılaştırması durumuna en güzel yorumu Arda'nın yaptığı hakkında son kez yorum yapacağım futbolcu.(maşallah sürekli g.t ediyorlar efendim durduramıyoruz :( )Arda diyor ki ``Futbol yaşantılarının sonlarına doğru, aralarındaki fark daha da açılacaktır.``Birinin yaptığı bütün iyi şeyler tamamiyle fizik kalitesiyle alakalı.Bunu sürekli bir biçimde koruması mümkün değil.Yaşlandıkça bu özelliklerini kaybedecek.118. dk da hayvani bir depar atması mümkün olmayacak.Ama Messi tamamen aklı ve olağanüstü yeteneğiyle futbol oynuyor.40 yaşına gelse de o arapasını atacak zekaya sahip olacak.Belki şimdiki gibi rakibin belini kıramayacak ama bir şekilde çalım atabilmesini sağlayan bambaşka yeteneği hala onda olacak.Bu yüzden Arda'nın dediği gibi yaşlandıkça bu iki futbolcunun arasındaki fark daha da açılacaktır.

Pele''nin yurt dışına transferi Brezilya hükümeti tarafından yasaklanmıştı leş Umut. Ronaldo da iyidir Messi de. Bence ikisinde de çok büyük yetenek veya oyun zekası yok. Messi insan üstü çevik, adam geçmesini buna borçlu diyebiliriz. Ronaldo çok güçlü. İkisi de hızlı. Fiziksel özellik. Xavi deseniz neyse diyeceğim ki oyun zekası... Gerçi Messi ondan birşeyler kapıyor sanırım ara pasları falan fena...

Pele''nin yurt dışına transferi Brezilya hükümeti tarafından yasaklanmıştı leş Umut. Ronaldo da iyidir Messi de. Bence ikisinde de çok büyük yetenek veya oyun zekası yok. Messi insan üstü çevik, adam geçmesini buna borçlu diyebiliriz. Ronaldo çok güçlü. İkisi de hızlı. Fiziksel özellik. Xavi deseniz neyse diyeceğim ki oyun zekası... Gerçi Messi ondan birşeyler kapıyor sanırım ara pasları falan fena...

:yenieek:

Xavi ikisinden de iyidir saygilar.

Maradona'ya kötü diyen yok. Ama Messi Maradona kadar efsane olabilecek bir oyuncu değil. Niye saçma olsun. Ronaldo'nun Şut-hız-güç bu üç özellik de Messi'den iyi.

Rooney : Bence dünyanın en iyi oyuncusu Inıesta.

böyle birşey duymuştum. Rooney gelsede burda kavga etsek :asd:

Maradona'ya kötü diyen yok. Ama Messi Maradona kadar efsane olabilecek bir oyuncu değil. Niye saçma olsun. Ronaldo'nun Şut-hız-güç bu üç özellik de Messi'den iyi.

Ya olm komple olarak bakarsan evet Ronaldo daha iyidir genel özellikleri ile de. Ben bi oyuncunun en iyi olması için komple özelliklerine bakmıyorum. Yani böyle değil bu iş. Ya neyse Ahmet iyi kötü açıklamış işte uğraştırma lan beni uzun uzun yazamam şimdi uyuycam:D

Geri
Üst Alt