GSCimbom
D Grubu M:2 | İspanya 3-0 Türkiye | M.S | 17 Haziran
Mert Aslan

D Grubu M:2 | İspanya 3-0 Türkiye | M.S | 17 Haziran Sayfa 15

Mert Aslan ·

Cevap
1,5K
Okunma
70K
Sayfa
15/74
Canlıİspanya30TürkiyeM.S
skor verin agalar...

ispanya 1-0 türkiye mi
ispanya 2-0 türkiye mi
ispanya 2-1 türkiye mi...
Erken gol yersek turnuvanın ilk 3 gol fark ile biten maçı olabilir.

Ama ben 2:0 gibi bir skor bekliyorum. Iniesta tek başına bile yetiyor herif 4-5 kişi arasından top çıkarıyor yine de.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

can kardes bugün ki maclarin skorlari ne olur sence

italya-isvec
cek-hirvat
isp-türkiye
Arkadaşlarla oynadığım tahmin oyununda pek iyi değilim skor bazında şimdiye kadar. Ama Italya maçında pek gol olmaz gibi. Hırvatlar kazanıp ikinci turu garantiler. Bizim maç için de gönlüm beraberlik ama aklım Ispanya handikap diyor.

Selçuk 2011-2012 sakalına dönmüş.

ClJoZYQWgAAyFsX.jpg

İspanya'ya da kaybedersek gruptan çıkma ihtimalimiz nedir,bilgi verebilir misin?

2.maçlar bitmeden net bir şey denemez ama Romanya-Arnavutluk berabere biterse,İsveç ve İrlanda ikilisi İtalya ve Belçika'ya yenilirse biz de Çekleri yenersek çıkabiliriz anca.

Bir de İspanya'ya kaç farkla yenilip Çekleri kaç farkla yenmemiz de önemli.Kuzey İrlanda ve Slovakya'nın da grubu 3 puanla bitirme ihtimali yüksek.Averajımızın,attığımız gol sayısının,yediğimiz kartların bile önemi var.

Selçuk 2011-2012 sakalına dönmüş.

ClJoZYQWgAAyFsX.jpg

2.maçlar bitmeden net bir şey denemez ama Romanya-Arnavutluk berabere biterse,İsveç ve İrlanda ikilisi İtalya ve Belçika'ya yenilirse biz de Çekleri yenersek çıkabiliriz anca.

Bir de İspanya'ya kaç farkla yenilip Çekleri kaç farkla yenmemiz de önemli.Kuzey İrlanda ve Slovakya'nın da grubu 3 puanla bitirme ihtimali yüksek.Averajımızın,attığımız gol sayısının,yediğimiz kartların bile önemi var.

boyle daha iyi o sakalli hali ne

Arda olayına ters orantılı bir örnek vereyim mesela. Nuri Dortmund da şampiyon olduktan sonra Real Madrid'e transfer olmadan eşiyle birlikte Ispanyolca dil kursuna başlamıştı. Sonra Liverpoola gitti orada da ilk röpörtajını Ingilizce konuşarak yaptı.

Tamam az buz konuşursun anlarım da, Arda'nın dili öğrenmek adına çaba sarf ettiğini bile düşünmüyorum açıkçası.

Guardiola da geldi Bayerne adam ilk basın toplantısında Almanca konuştu, şimdi de şakır şakır Almanca biliyor.

Hadi Ispanyolca öğrenmiyorsun bari Ingilizce öğrenin, hep derler ya gençlere örnek oluyoruz futbolcu olarak diye, ki bunu Arda hep söylüyor. Şimdi Arda üzerinden gitti eleştiri ama bu neredeyse her oyuncumuzu kapsıyor.

Bunu yazdım ya şimdi çıkar birisi " Arda'yı çekemiyor sunuz, kıskanıyor sunuz" falan der. Yok alakası abi.

Ben de bir örnek vereyim. Tugay Kerimoğlu. Yanılmıyorsam bizden Rangers'a transfer olmuştu. Bir tv programında o günleri, yaşadıklarını anlattı. Bizim zamanınızda diyor İngilizce falan çok yaygın olmadığı için yes, no, thank you dışında doğru dürüst İngilizce bilmiyorduk diyor. Nasıl öğrendiniz diye sordular. O da öncelikle Türkiye ile tv bağlantımı kestim. Türk kanallarını gösteren uydu falan kullanmadım. Hep İngiliz kanallarına baktım. Gazete okudum. Radyo dinledim. Şarkılar dinledim ve zamanla da sosyal yaşamın da katkısıyla ingilizceyi söktüm diyor. Şimdi de şakır şakır konuşuyor. Adamdaki azme bak. Bi de bizim Arda'ya bak. Dediğim gibi İspanyolca'yı bırak, İngilizce bilmiyor. Pehh...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ben de bir örnek vereyim. Tugay Kerimoğlu. Yanılmıyorsam bizden Rangers'a transfer olmuştu. Bir tv programında o günleri, yaşadıklarını anlattı. Bizim zamanınızda diyor İngilizce falan çok yaygın olmadığı için yes, no, thank you dışında doğru dürüst İngilizce bilmiyorduk diyor. Nasıl öğrendiniz diye sordular. O da öncelikle Türkiye ile tv bağlantımı kestim. Türk kanallarını gösteren uydu falan kullanmadım. Hep İngiliz kanallarına baktım. Gazete okudum. Radyo dinledim. Şarkılar dinledim ve zamanla da sosyal yaşamın da katkısıyla ingilizceyi söktüm diyor. Şimdi de şakır şakır konuşuyor. Adamdaki azme bak. Bi de bizim Arda'ya bak. Dediğim gibi İspanyolca'yı bırak, İngilizce bilmiyor. Pehh...

Sent from my iPhone using Tapatalk

bu cok üzücü bir durum aslında

zoraki bile ögrenilse bir insan dil ögrenir misal cok laf ettigimiz terim süper bilmesede ingilizce ve italyanca konusabiliyor

avrupa liglerinde dil ögrenme zorunlulgu var ama arda gercekten rezil ötesi gecenlerde denk geldi uine konusamıyor ispanyolca röportajlarada cıkmıyor

tarzanca ingilizceyle anlasmaya calısıyor takım arkadası rakitic ispanyolca katalanca ingilizce biliyor

bizim wesleyin ise mesela bilmedigi dil varmı

sonra vay efendim arda büyük topçu ,yersen !!!

Geri