Davutoğlu Yeni Bedelli Askerlik Koşullarını Açıkladı!

Cenk Yelkenci

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Meclis grup toplantısından önce gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili sorusu üzerine ''Grup toplantımda sürprizlerim var. Dinleyin, bekleyin'' dedi. Davutoğlu, grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Bakanlar kurulumuzda, 1 ocak 28 yaşından gün almış olan, 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımızın bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin lira ödeme karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar. Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle, hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak, hem de buradan sağlanacak kaynak savunma sanayi fonuna aktarılacak." dedi.

Haber3.com

1 sene önce konusunu acmistim. Hemen hemen dusundugum gibi oldu. Hayirlisi olsun. Yaş daha da düser. 25 yapacaklar tahminime gore ve fiyat cok makul.

Yaşın düşeceğini sanmıyorum. Zira Genelkurmay'ın tercihi bu yönde. Aslında bir kere yapıp bitirseler şu işi tam olacak. Bundan sonra yine olacaktır. Toplu bir bedelli ve profesyonel ordu yapılanmasıyla sorunlar çözülebilir.

Kelepir olmuş bildiğin.

sanayi ye aktaracaklarmış cebe inireceğiz demiyorlarda

25, 26 yapalardı iyiydi neyse hayırlısı olsun faydalanacaklara.

Bu haliyle hakkaniyetten çok uzak, ya herkesi kapsayacak şekilde bir yapılanmaya gidilir ya da hiç çıkartılmaz bedelli, askerliğini yapana da haksızlık yaşı tutmayana da 18 bin tl ödeyemeyecek durum da olana da haksızlık

Param olsa giderdim. Vatan için canımız feda olsa da şuanki haline 2 dkmı harcamak istemiyorum.

Faydalanamayan birkaç arkadaşım adına çok üzüldüm ben 87liyim kıl payı faydalandım..Evliyim eşim 3.5 aylık hamile işyerim var bırakamıyordum nasıl sevindiğimi anlatamam la neredeyse gözümden yaş gelecekti.. Ama bu hükümet olduğu sürece paraya çok ihtiyaç olacak sistem az buçuk belli oldu 2011'de çıkıp 2014'ün sonunda .ıkıyorsa bilin ki önümüzdeki 4-5 yıl içinde tekrar çıkma şansı yüksek..

Fiyat uygunmuş diğerine göre bayağı indirmişler katılım çok olur.Bu şafaktan sonra sonra ben mi gidim :H

Lanet olsun yapcağınız işe. Bedelli askerlik çıkartıp da nasıl bu kadar saçma yaş ve para sınırları koyabiliyorsunuz. 1 Ocak 1988 doğumlu birini 31 Aralık 1987 doğumlu birinden nasıl ayırabiliyosunuz ?

Ne biliyim CHP önerisindeki tarzda yıllık gelir/ödenecek fiyat orantısıyla birşeyler yapsanız düşük gelirli insanlarada olanak sağlasanız, aynı şekilde yaş sınırı değilde ne biliyim üniversite bitirmiş olma şartı olur bilemiyorum ya da normal şartlarda üniversite bitirme yaşı koysanız sadece daha çok insanı kapsayacak insanları yaş ve gelirlerinden dolayı ayrıştırmasanız ne olurdu yazık yazık yazık... 88'li olduğum için yararlanamadım evet çünkü ben bu haktan yararlanmayı 87'li arkadaşlarım gibi hak etmiyorum ...

Bu arada haktan yararlanabilenler için hayırlı olsun gerçekten çok büyük bir fırsat...

Geri
Üst Alt