Davutoğlu Yeni Bedelli Askerlik Koşullarını Açıkladı!

Hayirlisi olsun herkes icin, bizede askerlik yolu göründü artik

Bir seneyle kaçtı.Kısmet değilmiş.Her türk asker doğar zaten:38573:

pek anlayamadim
yas siniri simdi tam olarak nedir

almanyada yasiyorum yasim 28 askerligim 2024 e kadar ertenlemis durumda su an ..
benim icin yeni sartlar ne demekdir buna göre

Alman vatandasligina gec Servet. Her yönden daha kolay bir hayat Almanyada. Her 1-2 sene veya 10 sene konsolosluga git, orda pasaporta dolu para bayil, bu yetmiyormus gibi bir de git yeni oturma izni islemleri ile ugras, dertler hic bitmiyor.

Vallah en kolayi Alman vatandasligina gecmek. Bende gectim, daha dogrusu gecis sürecindeyim simdi.

Gectikten sonra da mavi kart cikartirsin konsoloslukta oh mis gibi :)

Son düzenleme:
bedava lan.. kısa dönem ve kebap sayılabilecek bir askerlik yapmış biri olarak söylüyorum..

yaşınız tutuyorsa ve ona rağmen bu parayı vermeyip askere giderseniz, net gerizekalısınız..

param yok falan geçin o işleri... sabah akşam çalış, iki iş yap, yine de askere gitme.. aklın varsa tabi..

yok ben illa gidecem diyorsan git ebeninkini tersten gör.. sana herşey müstahak :) bak bu kadar da uyardım.. askerde ebeninkini tersten görürken beni hatırlarsın..

valla kısa dönem gittim ebemınkı tersten görmedım gayet rahat geçti.

Çok şükür kurtuldum,çok mutluyuz.

çocukuklarından beri ne bu 88lilerin çektiği arkadaş.
adamlar ne yapsalar haklı artık

81lilerin cektigi izdirabi bizzat yasadigim icin biliyorum da 88lilerden haberim yoktu. Biraz arastirinca kendimi sansli hissettim acikcasi, biz en azinda bedellide yastan kaybetmedik.

2 seneyle kaçırdık bizde ilerde çıkarmı bilmem
yaş ilerledikçe daha zor geliyor insana

Bekledik bunu çok bekledik, çok bekledik ve gol geldi sayın seyirciler :hat:

bu bedeli olayi bence full sacma.
isteyen yapar istemeyen yapmaz.
ne parasiymis bu ?!
bu uygulama sadece türkiyede var galiba

Korkmayın la askerlikten öldürmüyorlar sizi

bu bedeli olayi bence full sacma.
isteyen yapar istemeyen yapmaz.
ne parasiymis bu ?!
bu uygulama sadece türkiyede var galiba
Mevzu su aslinda. Hem orta cag devleti gibi zorunlu askerlik uygulayip hem de ayni anda medeni ulke olmaya çalışıyoruz. Bu aslinda her konuda boyle sadece bu degil. Gerceklesen sacmaliklarin cogu buradan dolayi cikiyor.

Ab yasalari biraz ceki duzen verdigi icin eskisi gibi otelden alma, trafikte kelepceyi vurma hadiseleri olamiyor. Belge imzalatiyorlar davet ediyorlar subeye falan. Caydiricilik olmayinca insanlar yillarca erteleyebiliyor yasal veya yasal olmayan yollarla. Oyle olunca da muazzam birikimler oluyor.

Bedelli ile aslinda devlet bir nevi hakki olmayan bir gasp olayini hakkiymis gibi pazarlayip seni parayla serbest birakiyor. Bildigin harac. Ama o dedigim birikmeler de baska turlu bitmiyor.

Bedelli gerekli olmakla beraber sacma ve gecici bir hareket aslinda. Biri demis yukarda 88lilerin sucu ne? Onlari kapsasa 89lularin sucu ne?

Buna kalici bir cozum gerekiyor o da profesyonel ordu. Ama detayli ve uzun calisma gerektirdigi icin bize ters. Gunu kurtarmayi seviyoruz biz :D

takımdaki askerliğini yapmayan oyuncular (futbolcu için yaşı gelmiş olanlar) gitse 4 haftada 12 puan alırız..
bkz: burak yılmaz,selçuk inan,hakan balta,hamit altıntop,sabri sarıoğlu vs.

fft22_mf2761466.Jpeg

valla kısa dönem gittim ebemınkı tersten görmedım gayet rahat geçti.

Ah be güzelim :) TC sınırları içinde benden rahat askerlik yapan olmamıştır diyecek kadar iddialıyım.. ama askerliğin rahatı bile hayatından çalınan 5 aydır.. ebeninkini tersten görmek illaki 150 kırbaç yiyip ırzına geçilmesi midir :) rahatmış.. askerlik ya bu.. hapistesin hapiste.. hem de suçsuz yere..

Önümüzdeki bedelli de 25 yaş ve üstü için 20-25.000 TL civarı olsun. 3-4 sene sonra falan da bunu yapsınlar. Tatlı olur.. :coffee:

yas haddiyle harac toplama sessionlarina katilmayacagim icin hayiflaniyorum

great ulke

Geri
Üst Alt