Osman Arabacı
Parçalı Üye
- 27 Kasım 2008
- 4.674
- 2.037
- 1.893
Kripto para piyasasının da içine etti çin şereflileri.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Her ne kadar öyle görünse de piyasa baştan semiconductor hisselerine büyük satış verdi fakat sonra büyük oranda kayıpları telafi etti. Soluksuz yükselen Nasdaq ve SP500 biraz satış fırsatı gibi gördü bu haberi. Zira Çin'den gelen tüm veriler şeffaflığa muhtaç. Deepseek'in bu işi az maliyetle halledebildiği gibi. En nihayetinde Çin bir tehdit midir? kesinlikle.Hakkatende ortalığı sarsmış görünüyor. Mevzu şu an muadillerinden üstün olması değil, daha yolun çok başında. Bu sarsıntının sebebi basit altyapısıyla rakiplerinden çok daha verimli ve uygun maliyetlerle büyüyebilecek olması. Yani mevcut AI lar gelişebilmek için çok fazla hardware kaynağa ihtiyaç duymakta oysa Deepseek'in farklı yapısı itibariyle bu çip ihtiyacı çok çok az olacak deniyor. Bu durum piyasayı korkutmuş durumda.
Ve bunu da Trumph'in $ 500B yi imzaladiktan sonra yapmalari cok daha trajik oldu. Satya ve digerleri Stargate icin inanilmaz motivasyonlu röportajlar verdi. Ustune boyle bir sey yapildi.Amerikalıları bugün seekeep atmış Çinli yapay zeka. Abd borsalarında bugün 1,5 trilyon dolar buhar olmuş. Çin abd ye 10 sene önce böyle zarar vermek istese newyork'a atom bombası atması gerekiyordu.
Evet fazla yüklenme olduğu için tepki veremiyormuş fakat reasoning konusunda ChatGPT'den daha önde olduğu söyleniyor.çöküyor serverlar
reasoning iyi çalışmıyor
o1 yani chatgpt’nin reasoningi de iyi bence ikisini çok kıyaslamadım da.Evet fazla yüklenme olduğu için tepki veremiyormuş fakat reasoning konusunda ChatGPT'den daha önde olduğu söyleniyor.
Ben de tam karşılaştırma yapmadım, bugün yüksek lisans öğrencim geldi. O söyledi, birkaç deneme yapmış. Yapay zekayı dümdüz kullanmak yeterli değil zaten doğru soruyu sormak önemli, rol verip cevaplamasını sağlamak daha verimli kullandırıyor.o1 yani chatgpt’nin reasoningi de iyi bence ikisini çok kıyaslamadım da.