Üye Görüşü Defans Konusundaki Görüşleriniz

Defansımıza Takviye Gerekir mi?

• EVET - Kesinlikle Gerekir

Oy: 9 60,0%
  • KARARSIZ veya OLSA DA OLUR OLMASA DA

Oy: 3 20,0%
  • HAYIR - Bu Haliyle Bize Yeter

Oy: 3 20,0%

• Kullanılan toplam oy
    15
------------ Muslera
Sabri - Chedjou - G. Zan - Hakan Balta
-------------
Melo
------------Selcuk
Olcay ------Sneijder ------Bruma/Emre
------------Forvet

-------------Sinan-----------
Tarık--Ched--koray--Telles
Sinan-Melo-selcuk--Olcan
-----Sneijder--Pandev------

Bende böyle çıkarım zaman zaman tellesi çıkarır hakanı koyar olcanın yerine brumayı alırım. yada iyi oynayamazsa sinanın yerine..

Serdar taşçı alınıp semihide bir klübe postaladıkmı defans sorunumuz düzelmeye başlar.Önümüzdeki sene içinde iyi bir sag ve sol bek şart.

Defansa 4 yeni adam alınsa bile yeridir.. Bir kere defansın direği dediğimiz Chedjou'ya bakalım topu ayağından iyi çıkarmak ve kornerlerde gol bulmak dışında neyi iyi yapıyor..Pozisyon alma yok, hız yok ,savunmada hava topuna zıplama yok , çalım desen belini kırmayan kalmıyor.. Baştan beri chedjounun abartıldığını düşünüyorum attığı goller gözümüzü boyadı resmen..Semihe gelirsek Chedjounun iyi yaptığı şeyleri de yapamayan üstüne kötü özellikleri fazlasıyla barındıran bir stoper.. Şunu da belirteyim ligde Chedjou sırıtmaz idare eder Avrupa standartlarında vasat bir stoper .. Semih'in yerine de kesinlikle Koray oynamalı..En azından Semih gibi amele fiziği yok sağlam basıyor üstelik geçen hafta 3 gol yesek de Cardozo gibi adama kafa topu vermemişti..
Beklerde en ideali Tarık-Telles ama yabancı sınırı yüzünden Sabri-Tarıkı daha çok izleriz gibi geliyor..Bana kalırsa Sol beke arada bir Olcanı monte edip sağa Tarıkı çekebiliriz Olcanın ileride etkinliği yok gibi belki sol bekten Caner benzeri bir katkı alabiliriz..

Lider ve kesici bir stopere ihtiyacımız var. Ujfalusi vari bir stoper yani,

Beklere birsey diyemicem, yeni nesil bekler genelde ofansif oluyor, eldekileri kullanmaya bakacaz artık ama kalite bir stoper bence defansı bayagı toparlar.

bence gerek yok
öncelikle forvetlerin defans yapmasını öğrenmesi gerekiyor
yediğimiz goller hep duran top yada kontraatak bu da taktik ve antreman ile düzelecek birşey.

Benim kıstasım Popescu ve Bülent Korkmaz'dır defansta...

Biri libero özelliklerine haiz ,
defanstan top çıkarmayı becerebilen,
" Geriden oyun kurma " denilen özelliğe sahip,
ama aynı zamanda hem partnerini hem de gerekirse bekleri yönlendirebilen,
ofsayt vs gibi durumları ayarlayıp arkadaşlarını yöneten,

Diğeri tam anlamıyla stoper, yani kesici , durdurucu,
oyun içinde riske girmeyen, öyle her topta ileri çıkıp "ben de gol atacağım" sevdasında olmayan (örn: Servet)
takımın son adamı olduğu gerçeğini asla unutmayan,
rakip oyuncuları izlemek yerine (örn: Semih) basmayı pres yapmayı bozmayı ilke edinmiş bir oyuncu

Bekler ise ;

Hadi ben gittim deyip maç sonuna kadar kendi cezasahasına 40m den fazla yaklaşmayan oyuncu tipi olmayacak,
ters kademeyi bilecek, topu ayağına aldığında yapması gerekeni yapacak. Yani o an taca atması gerekiyorsa taca atacak. Ben alıp gideyim derken topu kaptırmayacak.
açık oyuncularla iyi anlaşacak, görev paylaşımını yapacak.

Öncelik hücumda olmalı. Galatasaray'ın tüm hücum oyuncuları tek başına maç alacak kapasitede olmalıdır. Kanat, forvet ve orta saha hattı çok kalitesiz.

ileride top tutamadıktan sonra bi anlamı yok.

Ched - Denayer oynasa hic gol yemeyiz

Geri
Üst Alt