Değerli Yönetim Neyin Kafasını Yaşıyor?

Keramettin TANRIVERDİ

"Bizi sevenleri üzmeyelim baba"
Yönetici
Administrator
- Şampiyon olduğumuz sezon laga luga yaptılar, Terimle devam naraları attılar. Terim'in çok istediği Chedjou'ya 6.5, yine çok istenilen Bruma'ya 12 milyon euro verildi. Umut denilen takımın yedek oyuncusu olması kesin olan adama verilen 2 milyon euroluk maaş iyileştirmesini de unutmayalım.

- Böylesine planlı hareket ediyor gibi görülürken 5 hafta sonra Terim'e yol verdiler yerine "gelecek planları" da göz önünde bulundurularak Mancini getirildi.

- Devre arasına kötü noktada girilmedi ve belki de şampiyonluk iddiasını devam ettirmek için iyi bir santrafor ve sol bek ya da santrafor yerine kanat gerekirken yine "gelecek planlamaları" göz önüne alınarak 20 milyon euroya elli tane transfer yapıldı. Neydi peki bu transferler?

- Salih Dursun denilen yetenek fakirine 3 milyon euro verip, 2 aydır dilosu olunan Tarık'a 1 milyon euro vermediler. Bu Salih Dursun denilen adamı izleyip de beğenen kim en büyük merak konusu da o.

- Orta seviye de olsa fena oynamayan Riera gönderilip yerine yine "gelecek planlamaları" göz önüne alınarak 5 milyon euro'ya Telles getirildi. Gelecekte belki iyi olabilir ama Riera'nın vereceğinden daha azını vereceği barizdi bu adamın ki devre arası sol bek eksiğin varken ve 5 milyon euro bütçe ayırıyorsan Telles alınmaz.

- Hayrovic denilen kimin önerdiği, beğendiği belli olmayan, ilk 11 oynayamayacağı çok bariz olan yabancı bir oyuncuya 3.5 milyon euro verdik. Devamını hiç yazmayayım. Ha ondan daha kötü olmadığı bariz olan Amrabat'ı da gönderdik hani amaç neydi Hayrovic - Amrabat değişikliğinde? Sanırım para fazla geldi, harcayalım dedik.

- Veysel'e eyvallah o dönem de demiştim yaptığımız en iyi transferdi ki geçen yıl beğenmeyenler yavaş yavaş dediğime geliyorlar ve gelecekler. Lig için yeterli bir adam Veysel.

- Oğuzhan Kayar, Koray Günter transferlerine lafım yok iyi transferlerdi.

- Neyse Mancini'yi hiç beğenmesem de eyvallah dedik sezonu bir şekilde toparladı ve kötü olmayan bir durumda bitirdik. Yeni sezon planları vs. dediler, zaten Mancini'nin arkasında olduklarını da zamanında Terim hakkında söyledikleri gibi gösterdiler.

- Sonra haziran ayı geldi Aysal camiayı Mancini'yi göndermeye hazırlamaya başladı nitekim 15'inde gönderdiler. Sebep? Gelecek planları için getirilen adamın istediklerini yerine getiremeyecek durumda olmamız. Müthiş mantıklı bir süreç yaşamışız bakıyorumda.

- Ardından Prandelli geldi. Ha bu noktada Sneijder ve Drogba'dan sonra ilk kez direkt ilk 11 oynayabilecek bir oyuncu transferi yaptık. Olcan Adın. Yönetimin 2 yıldır yaptığı nadir doğru hamlelerden biri.

- İki tane de genç yerli aldık, onlara laf yok verilen paralar gereksiz yüksek olmasına rağmen. Ha bu arada sözleşme iyileştirmelerine devam ettik, verilen paraları konuşmak bile istemiyorum eğer bu adamların 4. yıldız yolunda motive olmaları için para kullanılıyorsa biz zaten çoktan bitmişiz. Muslera'ya verilen para sonuna kadar helal, diğerleri saçmalık. Hele Eray denilen adam hakkında yorum yapmaya bile gerek yok.

- Prandelli'den sonra eksikler bariz. Neler bunlar? Stoper, bek ve forvet. Elde ne var? KOCA BİR SIFIR.

Bu yönetim ne yapmaya çalışıyor biri bana cidden açıklasın. Para yok deyip hayvani oyuncu sözleşmeleri yapmak neyin kafasıdır? Bu süreçte yapılan elli tane vasat transfer neyin kafasıyla yapılmıştır?

4. yıldız bizim olacak ehehehe diye şov yapan adamlar taraftarla tabiri caizse billur mu geçmektedir?

Bu dakikadan sonra yapacağın transferin adaptasyon süreci zaten 6 hafta en az. O değil de aklıma geldi bak hazırlık maçları diye bir süreç vardı değil mi? Ne yaptık aga biz bu süreçte, nasıl bir sezon öncesi planlaması vardı, nasıl bir işgüzarlıktır bu?

Şu anki görüşüm olmaz bizden bu yıl da ve olmayacağı da çok bariz açıkçası. Bunu bile bile yeni sezona başlarsak zaten baştan kaybederiz. Devre arası Sneijder ve Drogba'yı bir kere getirirsin de seni şampiyon yaparlar, 2 adam yerine aynı paraya 20 adam getirirsen bir bok olmaz.

Geçmişi konuşmanın manası yok ozaman 2 şampiyonluk 2 süper kupa kupa cl çeyrek final+son16 bunlarıda konuşalım. Önemli olan hatalardan ders almak olan oldu

Sana katılacağım aklımın ucundan bile geçmezdi ama son 1 yıllık rezil süreci en iyi şekilde özetlemişsin harfi harfine katılıyorum imzamı atarım.

Geçmişi konuşmanın manası yok ozaman 2 şampiyonluk 2 süper kupa kupa cl çeyrek final+son16 bunlarıda konuşalım. Önemli olan hatalardan ders almak olan oldu

son 1 yıllık süreçten bahsediyoruz biz genç senin bahsettiğin parator dönemi her ne kadar satsada onun imzası 2 yıl

bu sene bjk şampiyon

onun için kasmıyoruz

devlet herkese mesajı verdi

fb 1 transfer yaptı

gs transfere önem vermiyo

ts de avrupa için bir şeyler yapıyo

Konusalim onlari da. Sike olaylari patlamasa o kadar kolay sampiyon olamazdin, bunu da konusalim? Rakipte Aykut Kocaman denilen bir adam vari bunu da keza?

Ha hadi basariya bok atmayalim da. Sneijder ve Drogba'dan sonra yapilan tek dogru hamle Olcan transferi zira surec yonetimini de gayet kotu yaptilar.

En onemli mesele de evet ders almak, ders aldigimizi cok guzel goruyorum, her durum gosteriyor bunu.

$

son 1 yıllık süreçten bahsediyoruz biz genç senin bahsettiğin parator dönemi her ne kadar satsada onun imzası 2 yıl

kulübü bu durumlara sürekleyende terim şuan elimizden çıkarmaya çalıştığımız oyuncular kimin döneminde vardı yapılanma şarttı devre arası yanlış yaptılar sneijder için kulübün menfaatini düşünüp chedjouya amrabata okadar para verdiren terime sorun hesabı

Benim de ümidim az valla. Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Abdürrahim Albayrak ve Fatih Terim'in kovulmasından itibaren Ünal Aysal dağılmış durumda. Yaptığı doğru hamle neredeyse hiç yok.. Kadromuz oldukça zayıf, çok büyük paralar harcadık ve elde var sıfır.

Esas sen neyin kafasını yaşıyorsun be kardeş bu karamsarlık niye?

Dusuncelerimin aksini gosterecek, ispatlayacak yorumlarin varsa buyur bekliyorum?

Ben burada Mancini geldiginde de bir bok olmaz dedim karamsar dediniz sonuc ortada. Olumlu bakilacak durumlari, olumsuz durumlar kapatiyor.

Bir kere hala ileride top tutmayi bilmeyen adam birinci tercihimiz ve onun yuzunden oyunu rakip alana yikmaktan aciz bir takimiz.

$

Konusalim onlari da. Sike olaylari patlamasa o kadar kolay sampiyon olamazdin, bunu da konusalim? Rakipte Aykut Kocaman denilen bir adam vari bunu da keza?

Ha hadi basariya bok atmayalim da. Sneijder ve Drogba'dan sonra yapilan tek dogru hamle Olcan transferi zira surec yonetimini de gayet kotu yaptilar.

En onemli mesele de evet ders almak, ders aldigimizi cok guzel goruyorum, her durum gosteriyor bunu.

$

dersi uefa verdi zaten ffp sayesinde bir durulma dönemi oldu iyidr oldu

En büyük sorunumuz bunlar olsun, o rakip dediğimiz şerefsizler şikeye bulaştılar devlet seferber olup kurtardı hatta büyük olanını bu yıl şampiyon yaptılar, sen Salih'e verilen 3 milyonun derdindesin, sağ açığa C.Ronaldo'yu getirsen sol açığa Messi'yi getirsen ne olacak, ülkede futbol namına temiz tek bir şey kalmış o da Galatasaray'ımız, gerisine koy gitsin, beklemekten başka çare yok, bu yılları böyle atlatacağız, ne zaman ülkenin başına şerefli birileri geçip futbolu özerk yapar o zaman rekabet için konuşuruz, yapılan yanlışları tartışırız.

Bakin plansizlik oldugu ortada. Hani kurumsallik zart zurt deyip boyle yapamazsin. Seneye Sampiyonlar Ligi'ne gidemezsen zaten kuculmeyi kabul etmek zorunda kalacaksin ve bu zamana kadar sozde cesur davranan yonetim dengesiz davranmaya basladi.

Devre arasinda sacma sapan para sacip su an gereklk hamleleri yapmamis olmanin bir aciklamasi olamaz. FFP'nin o zaman da farkindalardi.

$

tamam biz kötü durumdayız ama fenerde şuan aziz-ersun krizi var bizdeki terim-aysal gibi her an her şey olabilir.Beşiktaş desen stadı yok son haftalarda genç kadro yüzünden hep puan kayıpları yaşadılar geçen yıl o kadar kaosa rağmen yine geçtik onları diğerlerini saymıyorum. Bizdede sorunlar var ama bir anda en avantajlı olabiliriz aşırı rezil durumda değiliz herkes 4.yıldız hayal diyor ama geçen yılda herkes emirates ve süper kupadan sonra kesin diyordu dediğim gibi her şey değişebilir.

En büyük hatayı yazmamışın.En büyük hata Aysalın yönetim kurulunu işler iyi giderken değiştirmesidir.Zaten dikkat edilirse hatalar zinciride ondan sonra başlıyor

Hala Galatasaraylılıktan nasibini almamış adamları savunuyorsunuz. Hatta bunu gözünüze soka soka yapmalarına rağmen.

Senelerden beri bu böyle.

Hala taraftar diyen var ulan. Yemin ederim pes..

Geri
Üst Alt