Demirören Cup İçin Feda Edilmiş 2 Ayak

Emrah Oktay

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
1 hafta içinde 3 tane maça çıktı Galatasaray. Liglerin tatil olduğu dönemde saçma sapan federasyonun uydurduğu saçma sapan statü nedeniyle 3 maç daha oynayacak Galatasaray. Kış ortasında Elazığ gibi kötü bir zeminde oynadıktan sonra bir de Tokatspor zemininde boy gösterecek bu takım. Zemini malesef düzeltilemediği için Arena'da oynamak da benzer riskleri taşıyor haliyle.

Büyük takımların önemsemediği, pek fazla getirisi olmayan, prestiji de son yıllarda iyice kaybolmuş bir kupa için grup düzenleyip 6 tane maç oynatmak Galatasaray'da bir çapraz bağ kopmasına bir de ayak bileği kırığına yol açtı. Zorlu 2. yarı öncesi 2 oyuncu kaybettik bu uğurda ve daha da kaybedebiliriz. Statü son derece sıkıcı olduğu için diğer maçları takip etmiyorum. Belki oralarda da ciddi sakatlanmalar olmuştur. Oysaki çeyrek finale kalan 8 takım 6 tane grup maçı oynamak yerine tek maçlı eleminasyon sisteminde maça çıksalardı zaten bu dönemde maç oynamak zorunda olmazlardı. Oynayacakları tek maç için de sakatlanma riskleri minimuma inerdi.

Elbetteki bu sakatlanmalar lig maçlarında da olabilirdi, hazırlık maçında da idmanda da. Ama o maçlar ve idmanlar yapılmak zorunda olduğundan herkes şanssız sakatlık deyip geçerdi. Ama kupa maçları bu şekilde oynanmak zorunda değil. İstisnasız kimsenin istemediği, sevmediği bu saçma statü daha ne kadar sürecek acaba.

Statü kötü falan da o zaman gruplara kalmazsın olur biter. Zaten diğerleri elendi sen de çıkma olsun bitsin.

1 hafta içinde 3 tane maça çıktı Galatasaray. Liglerin tatil olduğu dönemde saçma sapan federasyonun uydurduğu saçma sapan statü nedeniyle 3 maç daha oynayacak Galatasaray. Kış ortasında Elazığ gibi kötü bir zeminde oynadıktan sonra bir de Tokatspor zemininde boy gösterecek bu takım. Zemini malesef düzeltilemediği için Arena'da oynamak da benzer riskleri taşıyor haliyle.

Büyük takımların önemsemediği, pek fazla getirisi olmayan, prestiji de son yıllarda iyice kaybolmuş bir kupa için grup düzenleyip 6 tane maç oynatmak Galatasaray'da bir çapraz bağ kopmasına bir de ayak bileği kırığına yol açtı. Zorlu 2. yarı öncesi 2 oyuncu kaybettik bu uğurda ve daha da kaybedebiliriz. Statü son derece sıkıcı olduğu için diğer maçları takip etmiyorum. Belki oralarda da ciddi sakatlanmalar olmuştur. Oysaki çeyrek finale kalan 8 takım 6 tane grup maçı oynamak yerine tek maçlı eleminasyon sisteminde maça çıksalardı zaten bu dönemde maç oynamak zorunda olmazlardı. Oynayacakları tek maç için de sakatlanma riskleri minimuma inerdi.

Elbetteki bu sakatlanmalar lig maçlarında da olabilirdi, hazırlık maçında da idmanda da. Ama o maçlar ve idmanlar yapılmak zorunda olduğundan herkes şanssız sakatlık deyip geçerdi. Ama kupa maçları bu şekilde oynanmak zorunda değil. İstisnasız kimsenin istemediği, sevmediği bu saçma statü daha ne kadar sürecek acaba.

O zaman kulüp AKLINI kullanacaktı, Türkiye Kupası'nın ilk maçlarına (Gaziantep Belediye maçı Arena'da oynanan) 16-17 yaşındaki alt yapı

oyuncularından kurulu bir kadro ile çıkacaklardı. Elenecektik ve tüm eforumuzu lig şampiyonluğuna verecektik.

Kupa yüzünden ligden olacağız bu gidişle.

mesele o değil. hakkını yediğimiz insanların hakkı takımdan çıkıyor yine. olan yine taraftara oluyor.

ingilterdee de yapılıyor bu kupalar sakatlık kötü tamam da ne alakası var kupalarla sadece statü değişebilir grup olayı kalksa daha iyi olur

Kupa kupadir .. Biz bu kupayi ALACAGIZ .

Ligde bu performansla sampiyonluk hayal

görüşlerinize katılmıyorum. sakatlık her zaman olabilir. bu maçlar hazırlık maçı olarak değerlendirilir ve az süre alan oyuncuların kendini gösterebilmesi için iyi fırsat olurlar. en iyi antrenman maçtır.

görüşlerinize katılmıyorum. sakatlık her zaman olabilir. bu maçlar hazırlık maçı olarak değerlendirilir ve az süre alan oyuncuların kendini gösterebilmesi için iyi fırsat olurlar. en iyi antrenman maçtır.

Hazırlık maçı tek bir şehirde yapılır devre arasında. Takım kamp yapamadı doğru düzgün Antalya'da durup da. Kupa için takım ordan oraya sürüklenip duruyor. İstanbul-Antalya-Elazığ-Tokat bu şehirlerin her birinde ayrı ayrı maç oynamak için sarf edilen efor ve yol masrafları da cabası. Böyle bir statü olmaz, eğer statün böyleyse karşılığını da maddi olarak vermen gerek.

Türkiye Kupası'na laf eden yok. Lafımız statüye. Gruplu oynatma saçmalığına..

Ne kadar çok maç yaparsan o kadar iyidir.. Sakatlık bu adı üstünde, ne yazık ki yapacak birşey yok.. Büyük takımsan çatır çatır çıkar oynarsın elinde hangi oyuncun varsa ve işin sonunda 8 mekiz senedir alamadığımız bir kupa var ya alacağız yada böyle ağlayacak mıyız ?

Hazırlık maçı tek bir şehirde yapılır devre arasında. Takım kamp yapamadı doğru düzgün Antalya'da durup da. Kupa için takım ordan oraya sürüklenip duruyor. İstanbul-Antalya-Elazığ-Tokat bu şehirlerin her birinde ayrı ayrı maç oynamak için sarf edilen efor ve yol masrafları da cabası. Böyle bir statü olmaz, eğer statün böyleyse karşılığını da maddi olarak vermen gerek.

ben de zaten az süre alan oyuncular oynasın diyorum. aslarını zorlama, kampa devam etsinler yolla yedekerini yardımcı antrenörle maçı yapıp gelsinler. mevcut durumda aslar antalya maçını oynardı diğer iki maçı da yedekelr yapardı kamp kesilmezdi mesela. yedekler oynasın hazırlık yapsın işte. yoksa o kupanın benim gözüemde zerre değeri yok.

ben de zaten az süre alan oyuncular oynasın diyorum. aslarını zorlama, kampa devam etsinler yolla yedekerini yardımcı antrenörle maçı yapıp gelsinler. mevcut durumda aslar antalya maçını oynardı diğer iki maçı da yedekelr yapardı kamp kesilmezdi mesela. yedekler oynasın hazırlık yapsın işte. yoksa o kupanın benim gözüemde zerre değeri yok.

Takımda kaç tane yedek var ki bu maçları çıkartabilecek? 30 kişilik kadro var sanki elimizde. Ayrıca tamam aslarını bıraktın, hoca gidiyor, teknik ekibin tamamı gidiyor, kondüsyoncu gidiyor, doktorun gidiyor. Kim antrenman yaptıracak bu adamlara. O kadar kolay değil yani bu iş. Neresinden tutsan elinde kalıyor bu sistem.

Adam grup saçmalığından söz etmiş siz ne diyorsunuz arkadaşlar?

Katılıyorum. 6 maç nedir yahu boşu boşuna? Devre arasında iken 1 hafta içinde 3 maç yapıldığı nerede görülmüş? Bir de lig maçlarının arasında devam edecek bu saçmalık. 1 sakat daha verirsek pes yani....

Bu kadar da olmaz statü önceden belliydi kardeşim katilmasaydin edemezler mi adama sakatlik nasipte varmis antrenman da bile olabilir Sivas buzun üstünde oynuyor fena sacmalamissin

Madem böyle sacma bir statü yaptilar bizde buna uymak zorundayiz. Antalya Cup ve ZTK maclari sayesinde epey verimli bir hazirlik dönemi gecirebilirdik ama Hajrovic ve Telles'i hic oynatamadik, 3-5-2 ile zaman kaybettik. Suc tamamen yönetim ve Mancini'nindir.

Abi herşeyi sonuçlarına göre değerlendirmeyin . Evet statü çok gereksiz ama bunu ilk maç oynanmadan deseydiniz eyvallah . Sonuçta böyle olacağını kimse tahmin edemezdi , sakatlıklar şampiyonlar liginde de olabilir . O zaman da Platini Cup için sakatlıklar mı diyecektik . Geçmiş olsun, çok kötü oldum tekrarını bile izleyemedim ama Aydın kendi kendini sakatladı arkadan öyle girilmez hele o sahada. Bruma'nınki de farklı değildi o da kendini sakatladı denilebilir . Saçma sapan Belediyeyi penaltılarla yenince de Mancini istifa , Aysal ile olmayacak bu iş diye konular açılıyor. Kupaya önemsiz demediğini anladım orada sıkıntı yok ama bence bu maçlar iyi değerlendirebilirsen çok yararlıdır , hele bizim gibi her bölgeye adam almış takımlar için. Ayrıca 9 yıldır da bu kupayı alamadığımızı unutmayalım.

Geri
Üst Alt