GSC Portal Demirören: "Yabancı futbolcular Türk futboluna zarar veriyor"

Bu değil miydi Ronaldo'yu memlekete imza için getiren, bu değil miydi Simao,Quaresma ve Gutileri getiren..

Bu değil miydi Del Bosque'ye tomarla para verip kovan ?

Bunların hiç biri zarar ziyan değil miydi, madem yabancılar zarar veriyor, ve yabancı oyuncu sayısının az olması Türk futbolunu ve futbolcusunu geliştirecek diye düşünülüyor o halde yabancı yasak olsun.

Düz mantıkla ne kadar az yabancı o kadar gelişim diyorlarsa yabancı olmasın arkadaş.

Şüphesiz ki Sneijder'in Türk Futboluna açtığı zararı onarmak uzun yıllar alacaktır.

terim direk başbakana bağlı demirörenden üstün şuan

Maksat öyleydi. ama olaylar öyle gelismedi. Eski BB'miz, simdiki JB'miz Terimi emrine aldi. sonra tüpçünün emrine verdi. Terimin tüpçüyle iyi geçinmesi bile nekadar çaresiz oldugunu gösteriyor. Eskiden olsa rest çekerdi. Pozisyonunu yükseltmek isterken iyice düsürdü senin anliycan.

Maksat öyleydi. ama olaylar öyle gelismedi. Eski BB'miz, simdiki JB'miz Terimi emrine aldi. sonra tüpçünün emrine verdi. Terimin tüpçüyle iyi geçinmesi bile nekadar çaresiz oldugunu gösteriyor. Eskiden olsa rest çekerdi. Pozisyonunu yükseltmek isterken iyice düsürdü senin anliycan.

fahri bey olayın iç yüzünü bilmiyorum ama dediğiniz gibi terim gelirken demirören den güçlü geldi evet şuan hala daha güçlümü onun hakkında net konuşamam ama demiröreninde kafasına göre terimi kovamıyacağıda bir gerçek buda aslında terimin CB'ye bağlı olduğunu gösteriyor terim ses çıkarmıyorsa her istediği yapıldığı için ve CB'den korktuğu için ses çıkarmıyordur CB terime sararsa kafayı bayağı yıpratır açıkcası...

fahri bey olayın iç yüzünü bilmiyorum ama dediğiniz gibi terim gelirken demirören den güçlü geldi evet şuan hala daha güçlümü onun hakkında net konuşamam ama demiröreninde kafasına göre terimi kovamıyacağıda bir gerçek buda aslında terimin CB'ye bağlı olduğunu gösteriyor terim ses çıkarmıyorsa her istediği yapıldığı için ve CB'den korktuğu için ses çıkarmıyordur CB terime sararsa kafayı bayağı yıpratır açıkcası...

Fena yapar Terimi. Ikiside JB'mize bagli iste. Ama tff'deki karar mekanizmasi belli. Bizim üstümüze nasil gelindigi ortada. Terim yetkili olsa bukadar olmazdi diye düsünüyorum.

Valla biktirdiniz..

Bu kadar olumsuz sonuclara ragmen hala sinirlamanin yanlsi bir uygulama oldugunu anlamiyor. Bi halt olmaz bu türk futbolundan. Her seferinde dile getiriyorum.

Bu berbat ligde bu sınırlamaya rağmen tüm takımları yabancı oyuncuları sırtlıyor. Ligdeki yabancıları çıkar ptt ligine tam eşit olur.

. Af edersiniz, yabancılara verilen paraları onlar yurt dışında alıyor mu? Hiçbiri burada aldıkları paraları Avrupa’da almıyorlar.”

turkler alabılıyor mu alamıyorlar ee? ortada bı sorun var ama adam dusunemıyor

Demirören futbolu yorumlayacak kapasitede bir insan degil. Bana göre yabanci siniri koymanin ligin kalitesini düsürmekten baska bir faydasi yoktur. Basketbol´da mesela Ergin Ataman gibi düsünüyorum, oyuncularin gelismesi icin rekabetin önemli oldugunu ve iyi oyuncun daima oynayacagini düsündüm hep... Hidayet türkoglu ve Mehmet Okur gibi türkiye´yi basketbolun en üst arenasinda temsil etmis sporcularimiz ise yabanci sinirinin kalkmasina siddetli bir bicimde karsi cikiyorlar. Oyuncu yetmismez diyorlar...

Biraz fazla basketbola kaydim, ama son zamanlarda Efes´in maclarini büyük bir zevk ile takip ettim ve helal olsun Ivkovic diyorum
. Kadrolarda artik yabanci siniri nerdeyse serbest, ama adam gidip yetenekli ve parlak genclerimize buraya kadar yüklü süreler, ve oyunun icinde roller verdi. Maalesef yerli hocalarimiz bu konuda biraz fazla cekingen davraniyor diye düsünüyorum, eger bos yere yabanci hayranligi yapmaz san, yabanci sinirinin kalkmasinin türk sporuna faydasi olur...

Mesele yabanci sinirinin kalkmasi ile cözülemez, mesele ondan sonrasini iyi yönetmektir... Yabanci oyunculari doldura doldura takimini ele muhtac birakan tüpcü bunu en iyi bilecek yönetici maddi anlamda. Ama zarari verenler o yabanci oyuncular degil, onlari bilincsizce aldiran ve türk futbolunu borc batakligina sokan Demirören gibi yöneticilerdir.

Son düzenleme:
Bu herifteki beyni bir kuşa tak, hayvan uçmayı unutur.Bu kadar gerizekalı bir adam dünya futbol tarihinde görülmemiştir.

sana küfür bile iltifat asrın futbol cahili türk futbolu düşmanı karaktersiz

Yabancı sınırlamasını belirli kurallar çerçevesinde yaparsak rekabet ortamı yaratmış oluruz. Yabancı transferinde belirli kriterler olur ve kaliteli yabancılar gelir. Bu da rekabeti artırır. Daha ucuza yerli oyuncuları oynatabileceğimiz ortam doğarsa tonla paraya yabancı getireceğimize, daha ucuza yerli futbolcu oynatmak isteriz. Kendini gösteren, geliştiren yerli futbolcunun önü açılır.

Ulan Ferrari'nin soktuğunun yarısı içerde daha. Acısını da mı hissetmiyon.

Sınırlı yabancı hakkı olursa kazanacakları parada yüksek olur. Serbest olsa kulüpler daha genis yelpazede transfer yapıp daha makul fiyatlara oyuncu bulabilir. Keza sınırlamanın kaldırılması ile yerli oyuncularda hakettikleri ücretleri alır, en kral yerli topcunun görecegi yıllık 2 m euro'yu gecmez, normal seviye yerlilerde, selcuk-burak v.s 1-1.5 m euro arası paralara oynar.

Geri
Üst Alt