Deniz Gül, Millî Takım Seçimini Yaptı

Mehmet Mehmetoglu

Süper Moderatör
Yönetici
Süper Moderatör
Aftonbladet.se’de yer alan haberde çarşamba günü açıklanan İsveç U21 milli takımı kadrosunda Porto’nun genç forveti Deniz Gül yer almadı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İsveç U21 teknik direktörü Daniel Bäckström, Gül’ün Türkiye adına oynamayı tercih ettiğini doğruladı. “Deniz, U21 takımımızda son üç kampın bir parçasıydı. Geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirdik ve kendisi Türkiye Milli Takımı’nı tercih ettiğini belirtti” dedi.

Bäckström, Gül’ün İsveç U21 takımında altı maça çıktığını ve performansıyla takımda önemli bir yere sahip olduğunu vurgularken, “Bu duruma üzüldük, ancak onun tercihine saygı duymak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Forvetsizlikten ölüyorduk iyi oldu bu. U21 oyuncusu olsa da denemek lazim.

Bir topcunun baska bir milli takimi secmesi kendisini yetistirenlere ihanet bence

Ayni seyler degil bence. Burada seni dogdugundan beri yetistirip kendi kriterlerine ve kulturlerine gore yetistirmis bir kuruma onlara faydan dokunacagi bir donemde sizinle isim olmaz diyorsun.

Ayrica yaptigin kiyaslama ornek olarak klup duzeyine denk geliyor. Soyle ki Amerikan Silahli Kuvvetleri ya da bir baska kritik devlet pozisyonunda calisman vatandas olmadan mumkun olmaz. Hatta vatandas olsan bile gecmisini didik wtmeden herhangi bir nukleer santrali birak baska bir taseron firmada bile calistirmazlar. Ozel sektorde seni calistirmak isiteyen bir firma vatandas olma zorunlulugu one surmez. Alir sana vizeyi calistirir.

Eskiden Ilyas Tufekci, Erdal Keser gibi gurbolar oralarda yuz gormezlerdi. Ama bizim icin kral topculardi ve ustlerine atliuorduk. Ben dahil cogu kisi mutlu oluyordu. Ama artik boyle dusunmuyorum. Bilmiyorum anlatabildim mi? Bu gibi durumlar bana ters geliyor. Bence yanlis bir sey.

Abi atıyorum abdli bir firmadan ekmek yiyorsun diye amerikan vatandaşı mi olman lazım?

Dogduyu yeri secmeliymis. Kime gore? Istedigi yere secebilir vatandasi olduktan sonra oyle dogdugu yeri secmeliymis yoksa ihanet etmis oluyor vs. acayip bos muhabbet. Insanlari ozgur birakin, kalbin nereye ait hissediyorsa orayi secersin bundan dogal birsey yok. Hic bir sekilde ihanet etmis olmuyorsun, vergisini oduyordur buyuk ihtimalle zaten dogdugu ulkeye daha ne yapmaliydi?

Bencede katiliyorum zaten Turk Milli takimini secen iflah olmuyor dogdugu buyudugu yeri secmesi daha mantikli

mesut ve kısmen emre can dışında almanyayı seçenlerden de bir halt olmadı

nuri, hamit, hakan gayet de iyi kariyerler yaptılar daha ne olacak

Geri
Üst Alt