Uğur Yılmaz

non fui, fui, non sum, non curo
GalataSarayı Efendileri

şu videoyu görmemle eski ve kötü anılarım canlandı, üzerine konuşmak istedim. hayatta hissedilebilecek en kötü hislerden olsa gerek diye düşünüyorum, kendi deneyimim dünyayı sanki bir delikten görüyor ve geri kalan her şey karanlık gibi algılamıştım, vücudumu kontrol etmem zaten mümkün olmadığından uzandım ama o kısa süre bana çok uzun gelmişti halbuki öncesinde çok kez vapur ve feribotla seyahat etmiştim yani genelde deniz görmemiş tiplere olur goygoyu var ama külliyen yalan en azından benim özelimde. bu mülteci kardeşlerimiz acaba böyle bir realite varken, nasıl deniz yolu ile iltica ediyorlar ki üst üste gittiklerini düşünürsek afedersiniz ama altta kalanın kusmuktan boğulma tehlikesi neyse ya ben ne anlatıyom öyle işte.

şu videoyu görmemle eski ve kötü anılarım canlandı, üzerine konuşmak istedim. hayatta hissedilebilecek en kötü hislerden olsa gerek diye düşünüyorum, kendi deneyimim dünyayı sanki bir delikten görüyor ve geri kalan her şey karanlık gibi algılamıştım, vücudumu kontrol etmem zaten mümkün olmadığından uzandım ama o kısa süre bana çok uzun gelmişti halbuki öncesinde çok kez vapur ve feribotla seyahat etmiştim yani genelde deniz görmemiş tiplere olur goygoyu var ama külliyen yalan en azından benim özelimde. bu mülteci kardeşlerimiz acaba böyle bir realite varken, nasıl deniz yolu ile iltica ediyorlar ki üst üste gittiklerini düşünürsek afedersiniz ama altta kalanın kusmuktan boğulma tehlikesi neyse ya ben ne anlatıyom öyle işte.

Sallantidan dolayi mi yoksa korku panikten dolayi mi?

Muhteşem bir belgesel tadında dev yapıt. Ağızdan ağza kusmuk atmaca. One couple two girl ü hatırlattı be

herif can çekişiyor bu videoya çekip tüyo vermeye çalışıyor

bu muthıs deneyımı yasamak 115 tl ımıs

herif can çekişiyor bu videoya çekip tüyo vermeye çalışıyor
o kadar dramatik bir durum yok ya can çekişmelik ki elemanda aynı durumda imiş o biraz fazla boşaltım yapınca kafası yerine gelmiş sadece oldukça kötü bir deneyim hem onun yapabileceği pek de bir şey yok zaten bu durumda

o kadar dramatik bir durum yok ya can çekişmelik ki elemanda aynı durumda imiş o biraz fazla boşaltım yapınca kafası yerine gelmiş sadece oldukça kötü bir deneyim hem onun yapabileceği pek de bir şey yok zaten bu durumda

can çekişmediğini biliyorum da komik geldi biraz adam duymuyor bile muhtemelen doğru düzgün

Sallantıdan dolayı mide değişik bir hale evrilip vücudu ele geçiriyor sonrası böyle şeyler.
O zaman bende birsey yok galiba. Birinde bildigin firtinali, yagmurlu ve dalgali denizde atilan aglari cekmeye gitmistik ama birsey olmadi. Fakat anlattiklarin cok ilginc geldi.

1kere olmustum sonra bidahada olmadim. 6. sinifdayken sinif halinle bornholm'a gitmistik gece gemisine binip. yemin ederim bundan beter 1sey yok.

O zaman bende birsey yok galiba. Birinde bildigin firtinali, yagmurlu ve dalgali denizde atilan aglari cekmeye gitmistik ama birsey olmadi. Fakat anlattiklarin cok ilginc geldi.
valla tetikleyici noktası tam olarak sallanmak mı emin değilim biraz ters bir iş ben de çok gidip geldim deniz yolu ile ama işte o yolculukta öyle olmadı sonra baya çekindim tabii tekrar binmeye ama uzun mesafe gitmiyorum gemi ile zorunda kalmadıkça da gitmem kendimi denemeye gerek yok bu konuda bayağı berbat bir durum çünkü.

valla tetikleyici noktası tam olarak sallanmak mı emin değilim biraz ters bir iş ben de çok gidip geldim deniz yolu ile ama işte o yolculukta öyle olmadı sonra baya çekindim tabii tekrar binmeye ama uzun mesafe gitmiyorum gemi ile zorunda kalmadıkça da gitmem kendimi denemeye gerek yok bu konuda bayağı berbat bir durum çünkü.
Iste senin anlattiklarin mide bulantisindan ziyade sanki karabasanlar basmis gibi geldi :)

İşte bunlar hep motion sickness. Araba tutmasından bir farkı yok fizyolojik olarak bildiğim kadarıyla. Tabii seviyesi daha yüksek olabilir.
Denge algısındaki bozulmadan kaynaklanıyor, araç hareket ederken siz sabit kalıyorsunuz gibi. Bir şeyler okurken de olur hareket halindeki araçta. Tabii burada baya dalga da var direkt mideyi de etkilemiştir sallantı.

Bunların en ağır versiyonları bilgisayar oyunu dahi oynayamaz. Örneğin counter'da karakter hareket edip kafasını sağa sola çevirirken aslında beden hareket etmediği için o görüntü kayması bile mide bulantısı-baş ağrısı yapıyor bazı insanlarda. Benim kız arkadaşımda vardı mesela zorla skyrim oynatmıştım serum falan yedi akabinde o kadar kötü olmuştu xd

Geri
Üst Alt