Deplasman Maçları Sorunu ve Sebepleri

mesela arenada maç izlerken böyle stat kalitesi ışık renk göze hoş geliyor deplasmanda maçlar karanlık stat bile küçük gibi hissediyorum sanki amatör lig maçı gibi sahalar bana öyle geliyor zevk alamıyorum izlerken

Takım içeride oyunu 30-40 metrede, deplasmanlarda ise 60-70 metrede oynuyor. Hal böyle olunca orta sahanın forvetlere top getirmesi için pas organizasyonunun iyi olması,mücadele etmesi ve hızlı atağa çıkması gerek. Biz konsantrasyon eksikliğimizden dolayı mücadele etmiyoruz, forvet oyuncularımız da zaten top tutma konusunda sıkıntılı olduğundan rakip stoperlerin kucağında da olunca,orta sahada büyük boşluklar veriyoruz. Top ya defansta ya da uzun toplarla forvetlerin olduğu yerde oluyor hatta orada kalmıyor direkt dönüyor, yani 2 ayrı takım gibi oynuyoruz. Orta alan bomboş kalıyor...

Deplasmanlarda baskılı oynayamadığımız ve oyunu dar alanda hapsetmediğimiz sürece bu böyle olacak. Bunun için orta alanın efektif olarak oyunu kanatlara açması,konsantre olup mücadele etmesi gerek. Açık bir psikolojik sorun olduğu belli bu yönden. Bu da taktiksel olarak hatalara sebebiyet veriyor. Özellikle forvet oyuncularımızın da gelen topları indirip orta alanda al-ver yapmaları gerekiyor.Gerekirse tek forvet oynayalım deplasmanlarda ama şu orta alan üstünlüğünü rakibe kabul ettirelim,yoksa çok pısırık oluyoruz...

Karabük maçı dönüm noktası, kazandık kazandık, eğer muhtemel bir puan kaybı olursa bana göre inancımızı da yitireceğiz.Çünkü ligin boyu bayağı kısalıyor...

Takımın deplasmanda oynama isteği gelmiyor. Bunu ceza veya ödül yöntemiyle hocanın çözmesi gerekiyor.

Tek sorun futbolcular.

Icerde 6 atan kadro disarda gol atamiyor. Hoca ne yapsin cikip oynasin mi

Takım gazla çalışıyor.Arena'da taraftar baskısı vs. şahlanıyorlar.Deplasmanda ise durum tam tersi durum olunca pısıyorlar tamamen.Başka bir izahı olduğunu sanmıyorum.

Kadro kabiliyetsiz olur dediğini anlarım. 6 atabilen bir takım potansiyeli elinde varsa bunu kullanacak olan hocadır.

Yahu adam napsin, 6 atan kadro disarda kedi oluyorsa. 5-6 oyuncu filanda degistirmiyor tek degisiklik eboue. Eboue tek basina 6 atiyor o zaman biz bilmiyoruz.

Yahu adam napsin, 6 atan kadro disarda kedi oluyorsa. 5-6 oyuncu filanda degistirmiyor tek degisiklik eboue. Eboue tek basina 6 atiyor o zaman biz bilmiyoruz.

Ne demek ne yapsın canım hiç mi oyuncu üzerinde etkisi yok. Oynamayacak olan s.ktirsin gitsin, desin. Bir dahaki deplasmana yedek kadroyu çıkarsın primlerini vermesin, kaybedecek ne var da?

Ne demek ne yapsın canım hiç mi oyuncu üzerinde etkisi yok. Oynamayacak olan s.ktirsin gitsin, desin. Bir dahaki deplasmana yedek kadroyu çıkarsın primlerini vermesin, kaybedecek ne var da?

Paf takimi ile cikalim Chelsea karsisinada o zaman Mehmet, 2014 yilindayiz boyle teditlerle kimi korkutacaksin adam zaten parasini aliyor soke soke. En son Y.Demiroren soylemisti bu pafla cikarizi 8 yedi geldi.

Paf takimi ile cikalim Chelsea karsisinada o zaman Mehmet, 2014 yilindayiz boyle teditlerle kimi korkutacaksin adam zaten parasini aliyor soke soke. En son Y.Demiroren soylemisti bu pafla cikarizi 8 yedi geldi.

Avrupayla ligi ayrı tutalım şimdi orayı karıştırma. Cl nin motivasyonu her zaman farklıdır. Lig için bahsediyorum.

Avrupayla ligi ayrı tutalım şimdi orayı karıştırma. Cl nin motivasyonu her zaman farklıdır. Lig için bahsediyorum.

Bana kalsa yarisini gonderirim de ah ah en cokta su burak ve selcuk uyuttu ya hoca ve forumun yarisini ona yanarim. Bunlar ptt 1.lig topcusu ya

Deplasman değil aslında olan Arena'daki baskı! Eğer başka stadta oynasak her maç böyle biter. Kenar yönetimsiz buraya kadar!

Bana kalsa yarisini gonderirim de ah ah en cokta su burak ve selcuk uyuttu ya hoca ve forumun yarisini ona yanarim. Bunlar ptt 1.lig topcusu ya

Burak ptt 1.lig topcusu bile değil bana kalırsa ama Selçuk 'u izledik biliyoruz hocam. Formsuz bir dönem geçiriyor daha doğrusu yeni sistemimizin oyuncusu değil Selçuk öyle de dememek lazım. Sadece üzülüyorum Selçuk 'un bu haline.

Beceriksiz oyuncular, motivasyon problemi, ve Italyan stili futbol bunun kaynaklari (deplasmanda degisik icerde degisik)

Galatasaray gibi bir takımın yedekleri ile bile çıksa o eplasmanlardan en az üçünü kazanması normaldir. Anormal olan bunu sağlayacak hocanın o takımın başında olmamasıdır....

Bu ara karsi takimi unutuyorsunuz, arenaya gelince adamlar daha kati defans yapiyor ve cok ileri cikmiyor gol yememek icin, ama evlerinde oynayinca adamlar daha fazla pres uyguluyor gol icin bastiriyor ve bizi buda sorluyor, evde oynadimiz taktik ile deplasmanda ayni olunca zor anlar yasiyoruz

evde oynarsin 2 forvetle hata 3 forvetle ama deplasmana gidince tek forvet oyniyacaksin ama orta sahani kalabalik tutacaksin ki karsilik verebilesin. deplasmanda melo olsun selcuk olsun sneijder olsun rahat oyniyamiyorlar cünkü rakip pres uyguluyor, arenada böyle degil ve bundan dolayi daha rahat gol atiyoruz.

Deplasmanlarda maç kazanamamanın iki nedeni var:

Birincisi oyuncular yeterince motive olmuyorlar...

İkincisi ise rakip takımlar bize karşı aşırı motive oluyorlar.Aslında bu bahane olacak bir neden değil biz girdiğimiz pozisyonları gol yapamıyoruz.Bu da motivasyon eksikliğinden kaynaklanıyor...

Futbolcuların şımarıklığı

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geri
Üst Alt