benim gibi artık gürültü patırtıyı kafası kaldırmayacak kişiler için, çayını kahvesini yanına alıp tek elle oynayabileceği muazzam bir interaktif hikaye.
sinemayla haşır neşir olan herkesin oldukça beğeneceğini düşünüyorum çünkü oldukça güçlü bir senaryoya sahip. özellikle telltale games'in çıkardığı the walking dead serisinden sonra bu tip quick time event yöntemi kullanan oyunlara ilgi duymaya başladım.
mesela, bence gelmiş geçmiş en iyi oyun olan witcher 3 rpg-hikaye tabanlı olsa da, içerisindeki detaylar (skill path, item set, stats, gwent vsvs.) için kafa yormak gerekiyor. iş güç araya girince de bu detaylara kafa verip bir oyuna başlamak zor oluyor. işte bu oyunun böyle bir sorunu yok, sadece qte yöntemi kullanarak oyunun başından sonuna kadar gerekli aksiyonu yeterli düzeyde veriyor.
quantic dream'in diğer oyunlarını oynamadım ama the last of us, telltale the walking dead, life is strange oyunları içinde, detroit become humana rakip olabilecek sadece the walking dead 1. sezonu görebiliyorum. burda da grafikleriyle dbh öne çıkıyor.
ben yaklaşık 3 günde bitirdim. 10-15 saat arası bir oynanışa sahip. 3 karakterin hikayesini oynadığımız için totalde 10'dan fazla sona ulaşılması mümkün diye düşünüyorum. bu tip mekanik gerektirmeyen hikaye bazlı oyunlarda ambiansı çok iyi vermek gerekiyor. become human soundtrackleriyle bu işi arşa çıkarmış.
ilerde bu tip oyunların sayısı arttıkça müzik, sinema, edebiyat gibi oyunların da bir sanat eseri sayılacağından şüphem yok. become human kesinlikle herkesin oynaması gereken bir oyun.