Di Maria Yerine Arda Turan!

tamam manu alacak.. :)

van gaal da 10 numarayı arda efendiye verecekmiş..

arda benim Galatasaray' da iken en sevdiğim oyuncuyu, hala da severim ama fanboy olmamak lazım..

Fanboylukla ne alakası var? Boş yere adamı kötülemek başka, doğruyu konuşmak başka.

Arda'nın bizden gittikten sonra geliştiği bir gerçek. ManU falan alır demiyorum. Ama kötülemiyorum yine de adamı.

Fanboylukla ne alakası var? Boş yere adamı kötülemek başka, doğruyu konuşmak başka.

Arda'nın bizden gittikten sonra geliştiği bir gerçek. ManU falan alır demiyorum. Ama kötülemiyorum yine de adamı.

sana göre doğru, bana göre değil..

fizik olarak gelişti ama gol ve asist sayısı ciddi düştü.. adam da eksiltemiyor eskisi gibi.. tek pas oynamayı öğrenmek gelişti demek için yeterli değil.. neyse tartışmaya gerek yok.. bana göre gerçekler bunlar..

Cok bos bir haber. Adamlar Dİ Maria'dan sonra kanat alacak olsa, 35 m euro'ya serbest kalma maddesi olan Reus'u havada kaparlar.

Arda A.Madrid'de kaldı bir kere. Bundan sonrada kimse almaz. Cünkü gecen sezonki popülerligini yakalaması cok zor. 2-3 sene sonra bize gelir sipsi.

Ben iki gün önce bir yerde, Atletico Arda'nın sakatlıklarından bıktığını yerine Di Maria'yı düşündüğünü okumuştum.

İspanya gibi temposu Almanya-İngiltere liglerinin gerisinde olan bir yerde 90 dakikayı çoğu zaman tamamlayamayan adam İngiltere'de hele hele Van Gaal'in takımında neler yapar merak ediyorum...

Katılıyorum Arda yapamaz İngiltere'de.

Ama tempo konusunda İngiltere'de 20 takımın tamamı, Almanya'da 18 takımın 8'i ve İspanya'da 20 takımın 4'ü o tempolu oyunu oynuyor.

nasıl ki Trabzonspor 'da 30 gol atan Burak bizde mala bağlayınca gelişti demiyorsak atletico'da gol ve asist sayısı bizdekinin 3'te 1'ine düşen arda için de gelişti denmez..

vücut geliştirme sporundan bahsediyorsak evet gelişti biraz..

futboldan bahsediyorsak "bariz" geriledi..

belgelerle konuşalım biraz: Arda Turan - Performans verileri - Transfermarkt

--------------------------maç--gol--asist

Galatasaray SK----189--44--76

Atlético de Madrid-131--19--26

Manisaspor----------4-------0--2

sayfanın sağ üstünde arda'nın bizdeki ve oynadığı diğer takımlardaki istatistikleri mevcut.. gerileme ortada.. ilerlediyse neye göre ilerledi..

ben haticeye değil neticeye bakarım.. ilerledi diyen adam hangi kriteri baz alıyor.. kanıtlar ortaya koyalım.. daha mı güzel koşuyor, daha mı isabetli şut atıyor, daha mı iyi kıvırıyor? nedir olay?

arda'nın arkadaşı olan gazetecilerin ağzıyla ve yaratılan yanlış algıyla konuşmayalım..

Selçuk inan net gelişti mesela.. gelişene gelişti diyoruz.. kimseye garezimiz yok.. umarım arda futbolu biraz daha unutmadan bize döner.. 2-3 sene daha dönmezse sonra dönmesin zaten..

MANU yapmaz öyle şeyler

Di Maria'yı almak için yola çıkıp Ardayla dönmek

ancak bizim kulüplerin yapacağı iş

Angel di maria nerdee arda nerde. Arada 2 gömlek fark var. Arda'nın hiç bir takıma doğrudan etkisi olamaz ancak kurulu çok iyi bir takımda sırıtmaz. Şu anda atletico da olduğu gibi

Bu sezon hangisini kacirdi? Sadece son lig macin'da oyun icinde sakatlandi ve dolayisiyla SL finalini de kacirdi. Yoksa bütün büyük maclar'da vardi, iyi de oynadi (özellikle Barca'ya karsi).

Hemen hemen dedim zaten. Sezonun en önemli iki maçı olan biri Barcelona deplasmanındaki şampiyonluk maçı , Şampiyonlar Ligi Finali. Oynadığı zaman büyük maçlarda iyi oynuyor da sakatlıkla kaçırdığı maç sayısı çok.

nasıl ki Trabzonspor 'da 30 gol atan Burak bizde mala bağlayınca gelişti demiyorsak atletico'da gol ve asist sayısı bizdekinin 3'te 1'ine düşen arda için de gelişti denmez..

vücut geliştirme sporundan bahsediyorsak evet gelişti biraz..

futboldan bahsediyorsak "bariz" geriledi..

belgelerle konuşalım biraz: Arda Turan - Performans verileri - Transfermarkt

--------------------------maç--gol--asist

Galatasaray SK----189--44--76

Atlético de Madrid-131--19--26

Manisaspor----------4-------0--2

sayfanın sağ üstünde arda'nın bizdeki ve oynadığı diğer takımlardaki istatistikleri mevcut.. gerileme ortada.. ilerlediyse neye göre ilerledi..

ben haticeye değil neticeye bakarım.. ilerledi diyen adam hangi kriteri baz alıyor.. kanıtlar ortaya koyalım.. daha mı güzel koşuyor, daha mı isabetli şut atıyor, daha mı iyi kıvırıyor? nedir olay?

arda'nın arkadaşı olan gazetecilerin ağzıyla ve yaratılan yanlış algıyla konuşmayalım..

Selçuk inan net gelişti mesela.. gelişene gelişti diyoruz.. kimseye garezimiz yok.. umarım arda futbolu biraz daha unutmadan bize döner.. 2-3 sene daha dönmezse sonra dönmesin zaten..

Atletico'da kac tane macini izledin? Arda gerilemis demek sacmalik. Furgeson'un bir sözü vardir, "istatistikler mini etege benzer ..." diye.

Ya en çok da bi oyuncuyu sadece gol ve asist verilerine göre değerlendirenlere uyuz oluyorum

Atletico'da kac tane macini izledin? Arda gerilemis demek sacmalik. Furgeson'un bir sözü vardir, "istatistikler mini etege benzer ..." diye.

hem dsmart hem digiturk abonesi olduğuma göre bayağı maçını izlemişimdir herhalde.. çocuk çocuk demeyeyim diyorum ama "kaç maçını izledin ki konuşuyorsun" tarzı ilkokul muhabbetini yapan ben değilim..

ben bütün maçlarını izledim.. düz top oynuyor.. gol ve asist de yok eskisi kadar.. eee?

kaç maçını izledin tarzı ergen saldırısı yapacağına, neye göre gelişti anlat bakalım..

ayağında çok iyi top mu tutuyor? e bizde de tutuyordu..

benim gördüğüm aynı bizdeki gibi 60. dk'da dili dışarda.. üretken de değil.. 10 numara giyen bir hücum oyuncusunun üretkenliği ve hücuma katkısı bariz düşmüş ama gelişti diyorsunuz..

tamamen la liga hayranlığı..

-- arda çok gelişmiş..

- hayırdır neden?

-- baksana koskoca la liga da ve atletico da oynuyor.. CL finali de yaptı..

- e Galatasaray CL de final oynasa, bizde de yapardı o finali? hem bak fatih tekke de final oynadı..

-- laliga da yedek kalmadan oynayabiliyor, o zaman gelişmiştir

olay bundan ibaret.. demekki bizdeki gibi oynayabilse ilah olacak..

İnanılmaz yorumlar var şurada var ya adamlar resmen "benim futbolla uzaktan yakından alakam yok ben sadece istatistiğe bakarım" dercesine yazılar yazıp saçmalıyor. Ve bu adamlar söylediklerinde ciddi.

sneijder gol atmaya başlayana kadar tefe koyanlar istatistik önemsiz diyor.. biz maçı gözümüzle izliyoruz.. sneijder hiç gol atmazken de "oyunu hızlandırıyor, çok faydalı oynuyor" diye yorumlar yaptık burada..

arda öyle oynamıyor.. şu maçları tarafsız izleyin.. fanboy'luğu bir kenara bırakın..

mourinho da futboldan anlamıyor.. atletico'yu sömürdü adam, bi bizim süper yıldızı almadı :)

Geri
Üst Alt