Di Maria Yerine Arda Turan!

Fanboyluk? 18 yaşında kız mıyız da Arda'nın hayranı olalım? Arda'nın hayranı falan değilim. Kendisini çok sevdiğimi de söyleyemem ama Arda'nın oynadığı futbolu görüp de ona sıradan bir oyuncu muamelesi yapmak için ya art niyetli olmak lazım ya da futbolu başka bir organla izlemek. Başka en ufak bir açıklaması yok.

Arda belki 60 dklık oyuncu belki her maç göz önünde olmuyor, istatistikleri de o mevkideki oyuncular için iyi sayılmaz ama sahada yaptıkları, takıma katkıları yahu bunları gerçekten bizim anlatmamıza gerek var mı? Futbolla alakası olmayan birisi bile görebilir bunları.

bi de istatistiğe önem verenlere gıcık oluyormuş beyimiz :)

yahu arkadaş görünen verilerle konuşalım dedik ama illa gel beni görünmeyen verilerle döv diyorsunuz..

karşı görüş ortaya koyulamaması bile trajikomik.. hazıra yorum yapılıyor..

tamam bırakalım istatistiği.. ben bütün maçlarını izledim..

- genelde oynadığı oyun "al gülüm ver gülüm"

- birkaç maç hariç, orada oynadığı oyunu bizde oynasa bu övenlerin yarısı gönderelim der.. zaten biz savunurken siz gönderdiniz..

- modern futbola uyayım derken insiyatif almayı unuttu..

- gol at, asist yap demiyorum.. insiyatif al, orta yap kardeşim, ara pası dene.. maldonado tarzı futbola meyletmiş diye övülüyor..

okuduğunu anlayamamak hayatta zorluk çıkarıyor olsa gerek..

Arda'nın düz adam olduğunu iddia eden kim.. aksine arda çok iyi futbolcu ve düz adamın tam zıttı.. ama bu yeteneğine saygısızlık yapıp düz adam gibi al gülüm ver gülüm oynuyor.. riske girmiyor..

halbuki girse, bizde oynadığı oyuna daha yakın oynamaya çalışsa gazete şişirmesiyle değil ama gerçekten manu alabilir..

"Biz savunurken siz gönderdiniz". Biz kim siz kim yahu? Beni tanımazsın etmezsin? Hay Allah'ım ne acayip adamlar var şurada...

Mourinho yorumu başlı başına komedi zaten. Chelsea'nin o mevkilerde hangi adamları var, Arda'ya ihtiyaçları var mı yok mu düşünme gereği bile hissedilmemiş.

Siz dilediğiniz gibi izlemeye devam edebilirsiniz. Arda'nın maçlarda aldığı inisiyatif bence gayet ortada, ara pas derken başka bir şey kastedilmiş herhalde zira Arda'nın en büyük özelliklerinden birisi verdiği akıllı ara paslar. Siz beğenmemeye devam edin. Ben değerini biliyorum, Atletico Madrid de herhalde değerini biliyor ki serbest kalma maddesini bu kadar yüksek ayarladı (Ederi 40'tır demiyorum ama bu adam bizim için değerlidir demek istediler).

arda atletico'nun en vasat futbolcusu yahu.. manu ne yapsın onu..

millet kendini geliştirdi diyor ama bence aksine düz bir topçu oldu çıktı bizden gittikten sonra...

Kendi yazdıklarından haberi olmayan ya da vasat kelimesinin anlamını bilmeyen birinden daha iyi durumdayım diye düşünüyorum.

ısrarla değersiz olduğunu söylemişim gibi yorum yapılıyor :)

bence çok değerli futbolcu..

genel olarak çok ilerleme kaydetti denemez.. bütün söylediğim bu..

Kendi yazdıklarından haberi olmayan ya da vasat kelimesinin anlamını bilmeyen birinden daha iyi durumdayım diye düşünüyorum.
..

oynadığı oyunla o cümlenin tamamen arkasındayım.. bizdeki haline düz veya vasat demem.. yetenek olarak üstün ama atletico'daki hali düz ve vasat.. kendi standardının çok altı..

emre belözoğlu da bizde ofansif bir ortasahaydı.. ve üstün yetenekliydi.. premier ligde rakip kovalaya kovalaya DÜZ bir ön liberoya dönüştü.. şu andaki emre düzdür.. aslında özünde yeteneği sabittir.. ama o özelliklerini kendisi bile unutmuştur..

yok olmaz öyle bişey. 1.si türk, 2.si performansını tam veremiyor. düşünsenize 3 final maçından birinde sakatlanıp çıktı birinde hiç yoktu

hem dsmart hem digiturk abonesi olduğuma göre bayağı maçını izlemişimdir herhalde.. çocuk çocuk demeyeyim diyorum ama "kaç maçını izledin ki konuşuyorsun" tarzı ilkokul muhabbetini yapan ben değilim..

ben bütün maçlarını izledim.. düz top oynuyor.. gol ve asist de yok eskisi kadar.. eee?

kaç maçını izledin tarzı ergen saldırısı yapacağına, neye göre gelişti anlat bakalım..

ayağında çok iyi top mu tutuyor? e bizde de tutuyordu..

benim gördüğüm aynı bizdeki gibi 60. dk'da dili dışarda.. üretken de değil.. 10 numara giyen bir hücum oyuncusunun üretkenliği ve hücuma katkısı bariz düşmüş ama gelişti diyorsunuz..

tamamen la liga hayranlığı..

-- arda çok gelişmiş..

- hayırdır neden?

-- baksana koskoca la liga da ve atletico da oynuyor.. CL finali de yaptı..

- e Galatasaray CL de final oynasa, bizde de yapardı o finali? hem bak fatih tekke de final oynadı..

-- laliga da yedek kalmadan oynayabiliyor, o zaman gelişmiştir

olay bundan ibaret.. demekki bizdeki gibi oynayabilse ilah olacak..

Alinacak bir durum yok. Üst'teki yorum'da herseyi istatistige baglamissin, bende dogal olarak bu soru'yu sorarim elbet.

1. Ligler arasinda bariz kalite farki var, ucurum desek azdir.

2. Atletico top'un arkasinda oynayan bir takim, dolayisiyla Arda'nin görev'i bizimkisiyle ayni degil. Bosuna 26 gol ile La Liga'nin en az gol yiyen takim'i degiller.

Arda'nin oyun görüsü, fizik gücü, pas orani ve pas isabeti, top kontrol'ü ve teknigi cok gelisti. Bizde Atletico'ya oynarken bir sey yapamayan, Atletico'ya ilk gittiginde büyük maclarda ezilen, bu sezon hem SL hem lig'de büyük maclarda katki saglayan, hatta Barcelona'ya karsi Pique ile beraber saha'nin en iyisi olan, Transfermarkt'ta da degerini ikiye katlamis olan bir adam nasil oluyorda geriliyor?

10 numara giymesi de bir sey ifade etmiyor. Adam 10 numara futbolcusu degil, o mevki'de de oynamiyor. Atletico'da tam olarak kanat da oynamiyor. Luis ile sol kanat'i isletiyor, Koke ile de 10 numara'nin yoklugunu kapatiyorlar.

Ve Mou'nin Arda'yi istemesi de hic bir sey ifade etmiyor. Adam'in tas gibi Hazard'i var. Arda iyidir, gelismistir, ama mevkisin'de cok daha iyi oyuncular var piyasada. Bir Di Maria varken Arda dogal olarak arka plan'a düser.

nasıl ki Trabzonspor 'da 30 gol atan Burak bizde mala bağlayınca gelişti demiyorsak atletico'da gol ve asist sayısı bizdekinin 3'te 1'ine düşen arda için de gelişti denmez..

vücut geliştirme sporundan bahsediyorsak evet gelişti biraz..

futboldan bahsediyorsak "bariz" geriledi..

belgelerle konuşalım biraz: Arda Turan - Performans verileri - Transfermarkt

--------------------------maç--gol--asist

Galatasaray SK----189--44--76

Atlético de Madrid-131--19--26

Manisaspor----------4-------0--2

sayfanın sağ üstünde arda'nın bizdeki ve oynadığı diğer takımlardaki istatistikleri mevcut.. gerileme ortada.. ilerlediyse neye göre ilerledi..

ben haticeye değil neticeye bakarım.. ilerledi diyen adam hangi kriteri baz alıyor.. kanıtlar ortaya koyalım.. daha mı güzel koşuyor, daha mı isabetli şut atıyor, daha mı iyi kıvırıyor? nedir olay?

arda'nın arkadaşı olan gazetecilerin ağzıyla ve yaratılan yanlış algıyla konuşmayalım..

Selçuk inan net gelişti mesela.. gelişene gelişti diyoruz.. kimseye garezimiz yok.. umarım arda futbolu biraz daha unutmadan bize döner.. 2-3 sene daha dönmezse sonra dönmesin zaten..

kardeş adamın galatasarayda iken oynadığı üst düzey maç sayısı ne kadardı ki? hele hele o berbat sezonları saymıyorum.

adam atletico da uefa şampiyonu oldu uefa süper kupasını aldı la liga şampiyonu oldu. kaldı ki barcelonanın r.madridin olduğu bir ligde.boru değil yani ispanya şampiyonluğu.

ve yine şampiyonlar liginde finale kadar çıktılar. ispanyada oynadığı takımlar dandik süper lig takımlarına benzemiyor. arda takımıyla beraber direk başa oynuyor sen bu adamın istatistiklerini süper lig istatistikleriyle kıyaslıyorsun.

bir zamanlar alex'in istatistikleri meşhurdu. süper ligde yaptığı istatistiklerle avrupanın en iyi 10 numarası olması gerekiyordu eğer senin dediğin gibi yazılı belgelerle konuşacak olursak :)

kardeş adamın galatasarayda iken oynadığı üst düzey maç sayısı ne kadardı ki? hele hele o berbat sezonları saymıyorum.

adam atletico da uefa şampiyonu oldu uefa süper kupasını aldı la liga şampiyonu oldu. kaldı ki barcelonanın r.madridin olduğu bir ligde.boru değil yani ispanya şampiyonluğu.

ve yine şampiyonlar liginde finale kadar çıktılar. ispanyada oynadığı takımlar dandik süper lig takımlarına benzemiyor. arda takımıyla beraber direk başa oynuyor sen bu adamın istatistiklerini süper lig istatistikleriyle kıyaslıyorsun.

bir zamanlar alex'in istatistikleri meşhurdu. süper ligde yaptığı istatistiklerle avrupanın en iyi 10 numarası olması gerekiyordu eğer senin dediğin gibi yazılı belgelerle konuşacak olursak :)

Bizde oynarken yabancilarin kazandigi paralarla,aldigi helikopterlerle ilgilendi,futbolunu oynamak yerine..

arda manu ya gitsin orda tutunamasın seneye bize gelsin. amin .

Geri
Üst Alt