didi reklamında oynayan teyze

Burak Karaduman

Büyük Kaptan
yaşlılara olan saygıyı azaltmak için birebir reklamdır .

hakem-bitti-didi-komik-karikatur-640x360.jpg

ortadaki play tuşuna basan varsa cidden yazıklar olsun buarada

525655.png

varmısın yokmusun mevlütün anasıdır kendisi.

konu gibi konu açandan Allah razı olsun .

Çok haklı nefret ettim şu reklamdan , hele o sesi :(

ben play tusuna bastim vidyo sandim la :/

Messili lays reklamindaki teyzeden daha sempatiktir. Laysin mi bitti uyanik

şu sıralar messiyle reklamları dönen lays teyzesi daha sempatik bana kalırsa bunu bende sevmedim birde vay anam vaydaki kibar ana vardı liseliler bilmez :asd:

SON DAKİKA : DİDİ VE LAYS KAVGASI :tank:

didi-700x360.jpg

İki başarısız reklam filmi, iki ünlü yapımcıyı birbirine düşürdü.

Lays markalı cipsin reklamında “yiyin gari” sloganı ile karşımıza çıkan anadolu kadınlı reklam Lays’in bugüne dek bir adım bile kalitesini artırmadığı gibi sürekli insanlarda (ben dahil) antipati yaratmış, bilinçaltında satınalmaktan kaçınma hissi uyandırmıştır.

Şimdi aynı formatı DİDİ markalı bir soğukçay kullanıyor. Reklamda oynayan teyzemiz tatlı, ama cartlak sesi ve vırvır konuşması çok kötü. Sırf o reklam yüzünden bazen o soğuk çayı almaktan bile vazgeçiyorum. Kısacası bu reklam da bence ürünün satışlarına olumsuz etki ediyor.

Özetleyecek olursak bu ürünlerin satışı doğrudan malın kalitesinden kaynaklanıyor. Reklamları, bu ürünlerin satışının önüne çekilen bir engel olarak bile yorumlayabiliriz.

Hal böyleyken gelin görün ki bu iki reklam için, iki büyük reklam yapımcısı birbirleri ile kapıştılar. Birbirlerine son dönemin popüler hakareti olan “GAVAT” kelimesini bile kullandılar.

Olay şöyle gerçekleşti:

Brand Week İstanbul’da, geçen çarşamba “Creativity Day” kapsamında M.A.R.K.A ajansının kurucusu Hulusi Derici, “Nasıl Olunca Nasıl Oluyor” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Satan fikirlerin 6 ilkesinden birinin reklamın hikayesi olması gerektiğine değinen Derici, örnek olarak kendi ajansı tarafından yapılan “Didi” reklam filmini izletti.

Filmin sonunda ön sıralarda oturan Reklamcılık Vakfı Başkanı Haluk Sicimoğlu (Alice BBDO Stratejik Direktörü), “Yiyin gari” diye bağırdı. Önce gülümseyen Hulusi Derici, Sicimoğlu’nun daha yüksek sesle “Yiyin gari” diye tekrar bağırmasına, “Anadolu kadını sizin tekelinizde değil” diyerek yanıt verdi.

Daha sonra sahneden “Git dava aç” diye bağıran Derici’ye Sicimoğlu’nun yanıtı, “Allah belanı versin gavat!” oldu. Bu sırada bazı izleyicilerden Sicimoğlu’nu destekleyecek şekilde, “Çalıntı reklam yapma” sesleri yükseldi.

Günün son oturumu, Sicimoğlu’nun Türk reklam tarihinin unutulmaz reklamlarını anlattığı “efsane reklamlar” bölümüydü. Sicimoğlu, sahneye çıktığında sabah yaşanan tartışmaya ilişkin, “Üslubumdan dolayı özür diliyorum ama fikirleri çalınan herkes için tepkimi dile getirdim” diyerek salondakilerden alkış aldı.

Son olarak bu yapımcılara sesleniyorum. Fikir için kavgaya bile uğraşıyorsunuz ancak reklamınız da düşünceniz de çok berbat.

Gerçek bu…

onlarda ice tea reklamı, bizde ice tea reklamı capsı paylaşılmamış hala

Bende itici buluyorum... Lays reklamında ki teyze sempatik bence

Geri
Üst Alt