# Diego Ribas Da Cunha

Cevap: # Diego Ribas Da Cunha

10 numara dönemi bitti mi ?

dönem dönem mi oynanıyo futbol ?

yakında 1 numara dönemi biterse kalecisiz çıkacak heralde takımlar.

Beyinsiz insanın beyinsizce davranışlar sergileyeceği gibi, beyinsiz takımda beyinsizce futbol sergiler .NOKUTA.

evet bitti diyerek baslıyım.bugün avrupada elit futbol oynayan oynamaya calısan (basarılı oldugu hiç kimse tarafından yadsınmıcak takımları bir incele son dönem de) hiç bir takım oyuncunun ayagına topu verip, tek bir oyuncunun yetenigine göre şekillenmez buna trend böyle dersin yeni olusum dersin ama bu artık böyledir incelemeye basla istersen..

Gerçi futbolun dönem dönem oynanmadıgını ve şekil degiştirmedigini ima etmişsin.60'lı yıllardaki futbol nasıldı git bak diyip demagoji yapmıcam tabi ki:).ama futbolda herzaman trendler ve dönemler vardır ..yunanistanın avrupa şampiyonu oldugu döneme ve hemen sonrasına bak takımların oyun planlarını incele herzaman futbolda belli trendlerin belli dönemlerin oldugunun farkına varırsın.umarım.

onun dısında beyinsiz takım demişsin..ben demiyorum ki mustafa sarplar ayhanlar kalsın barıslar kalsın beyinsiz takım olalım ama bir takımda ki beyin oranı(!) tek kişiye yüklenemez bu çagın gerisinde kalmıstır bu beyin (!)oyuncular arasında paylastırılır ve en saglıksı da budur zaten(sayfaları kapamadıysan elit futbol oynayan takımlara bir kez daha bak)

Ben takımımda aman X oynarsa yeneriz aman X'i elin üstünde tutalım o olmadan hiçiz aman x babam x hadi x lafları duymak istemiyorum.özellikle de bu oyuncu özelinde bu isteksizligim daha da artıyor çünkü ortalıkta zaten yok diego ve sadece sunun olması bile ne kadar haklı oldugumu gösterir(2004'de 7 milyon euro'ya geldiği porto'dan 6 milyon euro'ya werder bremen 'e transfer olan brezilyalı orta saha)

Olayın özü şu siz tek kişinin ayaklarına bakıp macı izliyin ,ben TAKIMın tüm oyuncularının ayaklarını bakıp izlerim..beyin bedava..

dönem dönem mi oynanıyo futbol ?

yakında 1 numara dönemi biterse kalecisiz çıkacak heralde takımlar.

Beyinsiz insanın beyinsizce davranışlar sergileyeceği gibi, beyinsiz takımda beyinsizce futbol sergiler .NOKUTA.

Tamamen aynı fikirdeyim. Dünyanın her takımında öyle yada böyle bi 10 numara vasfında futbolcu vardır. Kimi Xavi gibi iki yönlü oynar kimi Ronaldo gibi tamamen ofansiftir kimide Alex gibidir. Mutlaka beyin vardır. Ama bencede bizde de mutlaka böyle bir oyuncu olmalı. Önemli olan takımın sistemi ve bu futbolcunun alacağı görev.

Baros'u mu vercez. :SS: Diego'ya ihtiyacımız var. Ama Galatasaray'da şampiyonluk yaşamak isteyen Baros'a da. Önümüzdeki sene çok sakatlanmaz

Tek santraforlu sistemde oynarsak Elmander,Drogba olduğunu düşünürsek Baroşa gerek kalmaz.Bir türk futbolcusu alırız sorun çözülür ama çift santrafor oynayacaksak bende kalması taraftarıyım.

evet bitti diyerek baslıyım.bugün avrupada elit futbol oynayan oynamaya calısan (basarılı oldugu hiç kimse tarafından yadsınmıcak takımları bir incele son dönem de) hiç bir takım oyuncunun ayagına topu verip, tek bir oyuncunun yetenigine göre şekillenmez buna trend böyle dersin yeni olusum dersin ama bu artık böyledir incelemeye basla istersen..

Gerçi futbolun dönem dönem oynanmadıgını ve şekil degiştirmedigini ima etmişsin.60'lı yıllardaki futbol nasıldı git bak diyip demagoji yapmıcam tabi ki:).ama futbolda herzaman trendler ve dönemler vardır ..yunanistanın avrupa şampiyonu oldugu döneme ve hemen sonrasına bak takımların oyun planlarını incele herzaman futbolda belli trendlerin belli dönemlerin oldugunun farkına varırsın.umarım.

onun dısında beyinsiz takım demişsin..ben demiyorum ki mustafa sarplar ayhanlar kalsın barıslar kalsın beyinsiz takım olalım ama bir takımda ki beyin oranı(!) tek kişiye yüklenemez bu çagın gerisinde kalmıstır bu beyin (!)oyuncular arasında paylastırılır ve en saglıksı da budur zaten(sayfaları kapamadıysa elit futbol oynayan takımlara bir kez daha bak)

Ben takımımda aman X oynarsa yeneriz aman X'i elin üstünde tutalım o olmadan hiçiz aman x babam x hadi x lafları duymak istemiyorum.özellikle de bu oyuncu özelinde bu isteksizligim daha da artıyor çünkü ortalıkta zaten yok diego ve sadece sunun olması bile ne kadar haklı oldugumu gösterir(2004'de 7 milyon euro'ya geldiği porto'dan 6 milyon euro'ya werder bremen 'e transfer olan brezilyalı orta saha)

Olayın özü şu siz tek kişinin ayaklarına bakıp macı izliyin ,ben TAKIMın tüm oyuncularının ayaklarını bakıp izlerim..beyin bedava..

10 numara olayını yanlış anlıyorsun.

10 numara halı saha 10 numarasından bahsetmiyorum ki. Orta sahada takımı yönlendirecek bir oyuncu olması şarttır bir takımda. Xavi gibi.

Nasıl dersin 10 numara devri bitti. 10 numara bir devir değildir, futbolun özü olgulardan biridir. Her takımda arkaşlarını organize eden bir beyin

olmalıdır, bir lider olmadan takım iyi işleyemez.

10 numara halı saha 10 numarasından bahsetmiyorum ki. Orta sahada takımı yönlendirecek bir oyuncu olması şarttır bir takımda. Xavi gibi.

Nasıl dersin 10 numara devri bitti. 10 numara bir devir değildir, futbolun özü olgulardan biridir. Her takımda arkaşlarını organize eden bir beyin

Kardeş 10 numara ile ilgili fikrine katılıyorumda Azizi çok seviyosun avatar yapmışın:confused:

Büyük bir ihtimalle seneye Liverpoolda forma giyecek.Youtube da izlerken Liverpool taraftarının hoşgeldin ve övgü kelimeleriyle karşılaşılıyor.

jhart0212 you dont lose talent in 3 years, just confidence, if he comes to liverpool he will see it as a new start and he will gain confidence and be at top form again....especially with Gerrard, Suarez and Meireles around him....and maybe Hazzard :)

K6C10 1 day ago

Reply

Share

Remove

Flag for spam

Block User

Unblock Userwelcome to liverpool XD

WinnerLFC 1 day ago 2

If he plays like that and stay away from trouble u are more than welcome to Liverpool FC:)

MrElgemann 1 day ago 2

Diego - the modern day Kenny Dalglish!

tbabaeniyan 1 day ago

@jhart0212 Diego ribas is a legend mate id have him in my squad. such a creative player.

jhart0212 2 days ago

welcome to liverpool lad

03neilcl 2 days ago 2

eden hazard, diego, gerrard, suarez, carrol, merieles BRING ON THE PREMIEAR LEAGUE !!!

hpk123100 2 days ago

diego ist geil, das lied ist nur leider kacke

vlahol1 2 days ago

A lot of reports now coming out saying Liverpool is in talks and it is looking very good that he will be coming to Liverpool.

BobbitsWorld 3 days ago 4

Kariyeri böylesine düşüşte bir oyuncuyu ben şahsen istemem. İstikrar şart.

TTabi ki olmalıdır olacaktır herhalde takımın ortasahasına odun dikelim demiyorum.misal xavi demişsin(hayran oldugum 1 nolu oyuncu) barca maclarında izlemişsen xavi sorumlulugunu paylasmıyor mu?iniesta ,messi yedekten gelen ortasahalar o su bu hatta pique xavinin ayagına verip topu tüm mac boyunca hadi xavi bişeyler yap artık diye onu mu izliyor?yoksa bu sorumlulugu beraber mi paylasıyolar?(kilit soru bu)Kaldı ki burda bahsettigimiz oyuncu Diego o yüzden Xavi örnegi bu oyuncuya karsılamaz ,karsılastırma yapılsa da yukarda bahsettigim durumdan baska bir durum cıkamaz..

Diegonun nasıl futbolcu olduguna gelince.Wonderkid diye tanımlandıgı dönemden son dönemine(bombos) kadar takip ettim.Porto bu oyuncuyu aldıgında kendisinden Avrupa futboluna uyum saglamasını bekledi ama yapamadı Porto gibi bir klup asla tek oyuncuya verip ipleri bişeyler yapmasını beklemez zaten ondan basarılılar ve bu oyuncuyu ZARARINA sattı.Hani şu japonyadan brezilyalı bulup getirip parlatan porto;) Düşündüklerini acıkladıgın şekilde bakarsak senin için barıs,sarp olsun ama diego olsun önlerinde sadece onu izleyim dersin ama ben sunu tercih ederim.Ben tüm takımın iplerini böyle bir oyuncu da görmek istemem.Klasik bir 10 numara tanımı için en ideal adamdır kendisi.Koşmaz mucadele etmez topu ayagına ister bütün maç mucizesini görmek istersin sadece ve mucizeler herzaman gercekleşmez günümüz futbolunda..

G.inler

S.İnan Kim Kallström

(hiçbiri belki Diego kadar inceci ve yaratıcı degil, ama senin o beyin dedigin şeyi cok güzel paylasacak futbolcular.. BEYNİ tek kişiye yüklersen o tek kişi senin kaderin olur işimizi kadere bırakmak istemiyorsak TAKIM beyin olsun ki sonra cok aglamayalım ,bu adam 10 numara harika dedigimiz yitip giden adamların arkasından agladıgımız gibi;)

Tamamen aynı fikirdeyim. Dünyanın her takımında öyle yada böyle bi 10 numara vasfında futbolcu vardır. Kimi Xavi gibi iki yönlü oynar kimi Ronaldo gibi tamamen ofansiftir kimide Alex gibidir. Mutlaka beyin vardır. Ama bencede bizde de mutlaka böyle bir oyuncu olmalı. Önemli olan takımın sistemi ve bu futbolcunun alacağı görev.

yahu her iyi oyuncuya '10' numara etiketi basarsanız işimiz var.10 numaranın konteks içinde ne anlama geldigini bilmiyorsanız curling diye güzel bir spor var onu öneririm.Alex,Ronaldo '10' numara degildir konteks anlamıyla ,hadi alex top alır top verir hadi öyle olsun diyelim ki kendisi forvettir Ronaldo ne? Ne dicegimi bilemedim.

onun dısında beyinsiz takım demişsin..ben demiyorum ki mustafa sarplar ayhanlar kalsın barıslar kalsın beyinsiz takım olalım ama bir takımda ki beyin oranı(!) tek kişiye yüklenemez bu çagın gerisinde kalmıstır bu beyin (!)oyuncular arasında paylastırılır ve en saglıksı da budur zaten(sayfaları kapamadıysan elit futbol oynayan takımlara bir kez daha bak)

bence 10 numaradan kasit sal ayagina topu oynasin bişeyler yapsin degildir.10 numara orta sahayi toplayan ve ne zaman ne yapacagi belli olmayan yaratici futbolcu tipidir.İlle forma numarasinda 10 yazmak zorunda da degildir.

bkz: Xavi

bkz: Scholes

bkz: Hagi

bence 10 numaradan kasit sal ayagina topu oynasin bişeyler yapsin degildir.10 numara orta sahayi toplayan ve ne zaman ne yapacagi belli olmayan yaratici futbolcu tipidir.İlle forma numarasinda 10 yazmak zorunda da degildir.

bkz: Xavi

bkz: Scholes

bkz: Hagi

benim dediklerimle çelişen bişey yok bunda zaten.Diego o saydıgın oyuncuların tipinde bir oyuncu degil bunu bil sadece

Diego her maç sahanın en çok koşan adamı olur, yapmayın etmeyin. Statik olan, 150 metrekarede oynayan 10 numaralarla karşılaştırma gafletine düşmeyin.

Serhat istediğinden gelmesin. :D

Dalga geçiyo olabilir mi:o Bence de gelmesin yeter artık şu tarz adamlardan bıktım.

Diego her maç sahanın en çok koşan adamı olur, yapmayın etmeyin. Statik olan, 150 metrekarede oynayan 10 numaralarla karşılaştırma gafletine düşmeyin.

inatla diego yu bu kategorıye sokuyorlar.birde wolfsburgdakı sorununu soleyıp sorunlu futbolcu dııp duruyorlar

halbuki alakası yok

Riskli transfer yapmamalıyız bence. Bir Drogba gelirse gelsin, o da forma satışı falan hesabı. Ama diğer transferler kesinlikle takım oyuncusu, kaliteli ve en az 3-4 yıl hizmet verebilecek adamlar olmalı.

Geri
Üst Alt